Vardar slavio u Pančevu, u 16. Kolu SEHA lige, a dinamovci ostavili više nego dobar utisak

ZAOKUPLJENI LEPOTOM IGRE

Kakav smo spektakl videli u Pančevu, u duelu evropskog šampiona i žuto-crnih?! Zaista, bila je prava privilegija biti među 1500 gledalaca u dvorani Strelište, a valja zavideti i svima koji su ovaj meč pratili na TV Arena, u direktnom prenosu. Prisustvovali smo 60 minuta pravog sportskog ugođaja, a trijumf skopskog sastava(23:27), tog konglomerata uspeha i zadovoljstva, mada nije ni jednog trenutka dolazio u pitanje, bio je prožet izvanrednim minutama koje su pružali igrači Dinama iz Pančeva.
Nije dobro izgledalo po Pančevce u uvodnim sekvencama, kada je falilo odvažnosti domaćih igrača, dok su gosti nemilosrdno kažnjavali svaku grešku dinamovaca, ali, posle desetak minuta meča, kao da je neko iskričavost lepote igre preneo na Žujovića i ostale saigrače. Najednom, svi, ama baš svi, koji su izlazili na teren, u odbrani, kao i tokom napada, počeli su da uživaju. Takav pristup, ta mentalna opuštenost više je nego urodila plodom.

Vardar je stigao u grad na Tamišu sa timom koji ledi krv u žilama. Od svih asova, samo su nedostajali Dibirov, Stoilov i Ćupić. Ostali: Milić 9 odb, Šterbik, Đorđeski 4 odb – Nedanovski, Popovski 6, Kristopans 5, Moraeš, Makeda 4, Karačić 1, Abutović, Kaneljas 1, Cindrić 2, Šiškarjev 3, Borozan 2, Vojvodić 2, Marsenić 1, igrali su taman toliko koliko je potrebno da se stigne do sigurne pobede. Nije ni Raul Gonzales želeo da mnogo rizikuje, ali, po poluvreme, odigrali su svi njegovi aduti i pikovi koje ima u rosteru. Na kraju, sasvim zasluženo su slavili.

ZASNOVANA TVRDANJA
Obećali su Pančevci pre ovog duela da će dati sve od sebe, kao i uvek do sada, bez obzira što im je rival najbolji na Starom kontinentu, pa je tako i bilo. Borbenost žuto-crnih, posle susreta pohvali li su trener Vardara, pomenuti španski stručnjak Raul Gonzales, kao i Ilija Abutović, as makedonskog sportskog giganta, reprezentativac naše zemlje. Stvarno, bilo je ovo više nego solidno izdanje žuto-crnih, a svi mi, koji smo u vezi sa RK Dinamo, možemo biti ponosni na momke i stručni štab. Tvrdnja da će momci dati sve od sebe, bila je sasvim zasnovana na istini.

Ostaće zabeleženo, protiv aktuelnog prvaka Evrope nastupali su: Petrović 12 odb, Radovanović – Žujović 4, Pilipović 3, Radanović, Jelić, Mirković 1, Jovanović, Pralica 1, M. Pavlović, L. Pavlović, Distol, Barudžić, Slavuljica 4, Šaponjić 2, Dimitrijević 8. Ima u našem timu momaka koji su već igrali značajne mečeve, nastupali u Ligi šampiona, ali, teško da će zaboraviti ovaj duel, u dresu Dinama.

Hvala i publici. Skoro da se ne sećamo da je dvorana na Strelištu bila ovako popunjena, ali, ne treba to da čudi, jer, toliko smo već isticali ko dolazi u goste. Vardar je ispoštovao Dinamo u svakom smislu, a Pančevci su bili odlični domaćini, isto tako. Ipak, reklo bi se, najviše su na dobitku ljubitelji sporta. Prisustvovali su istorijskom duelu, onom za pamćenje, za anale. Ove jeseni, RK Dinamo će proslaviti sedam decenija postojanja, što je samo po sebi, već izuzetno, ali, „mirođija“ u vidu SEHA lige, kao i mečevi koje smo odigrali tokom Regionalnog takmičenja, najlepši su poklon za veliki jubilej. Gostovanje Vardara, dar je kom se obradaovao svaki iskreni poklonik sporta, čak, igre uopšte.

Idemo dalje. U sredu, 14. marta, dočekujemo još jedno veliko ime iz sveta rukometa-PPD Zagreb. Biće to 17-ti meč u SEHA ligi i još jedno iskustvo koje će svima doprineti da se još ozbiljnije spreme za srpski plej-of. No, o tom susretu ćemo tek govoriti.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -