Posle odličnog držanja na velikom Međunarodnom rukometnom turniru u Pragu, ekspedicija Dinama se vratila u Pančevo

ZADOVOLJSTVO I OSMEH NAJJAČI UTISAK

U poslednje vreme mnogo se govori o radu s mlađim kategorijama u RK Dinamo, a želja da se nekada jedna od najpoznatijih rukometnih škola u Jugoslaviji revitalizuje i ponovo popne na vrh ovdašnjeg sporta, nije samo reč na papiru. O tome govori rad svih selekcija mlađeg uzrasta, a dolaskom Miše Draslara u Pančevo i Dinamo, uglednog trenera, koji je reputaciju stvorio baš u radu s najmlađima, u mnogome je doprinela podizanju renomea družine iz grada na Tamišu. Javnost smo već obavestili da su Pančevci proteklih dana bili u češkoj prestonici, Pragu, najlepšem srednjoevropskom gradu, koji je bio domaćin jednom od najvećih turnira na Starom kontinentu za mlađe kategorije.

Podatak da su Česi ugostili dečake i devojčice iz više od 70 zemalja, iz preko 600 klubova, već je za više nego pohvalu. Najviše je mladih sportista došlo iz Danske(112 timova), Nemačke(106), Švedske(70), a razumljivo, iz zemlje domaćina bilo je najviše klinaca i klinceza(205 ekipa).
U takvoj konkurenciji, a treba naglasiti da je generaciji dečaka RK Dinamo, rođenih 2003. i 2005. godine ovo bio prvi izlazak na tako značajnu sportsku smotru, oni su napravili izuzetne rezultate. Momci koji su nastupali s vršnjacima, ne starijim od 15 godina, bili su drugi u grupi, dok su dve godine mlađi, zauzeli prvo mesto. Ipak, a najviše zbog već pomenute konkurencije, Pančevci su zaustavljeni u šesnaestini finala-turnira, što se, svakako, smatra ozbiljnim rezultatom. Da pojasnimo, nije nikome u RK Dinamo rezultat bio u prvom planu, jer, od dece koja tek stasavaju, ne sme se ni tražiti, pošto-poto uspeh. Najbitniji detalj je da se stvara timski duh,da se oseti čar putovanja i druženja, kao i upoznavanje s vršnjacima iz Evrope, koji će im jednog dana, možda, biti i ozbiljni takmaci. Put u Prag organizovan je na najvišem nivou, a Pančevci su u atobusu bili zajedno sa drugarima iz Beograda, članovima RK Voždovac i Sinđelić.

SJAJNA PRIČA-VIDIMO SE PONOVO U PRAGU
Ekspediciju RK Dinamo na ovom putovanju predvodili su Miša Draslar i Goran Belić, treneri, a po povratku u Pančevo, razgovarali smo sa Draslarom o utiscima.

Reklo bi se, po svemu viđenom, ovo je bio pravi potez RK Dinamo, da se nađete u ovako odabranom društvu?
-Tako je. Utisci su zaista prelepi. Imali smo četiri dana za nezaborav, a siguran sam da su naši dečaci uživali u svakom trenu u Pragu. Zaustavljeni smo u šesnaestini finala, ali smo pokazali da smo s razlogom bili deo ove lepe priče. Moram da podsetim, sa nama nisu bili i neki momci, veoma bitni za naše timove, jer, nisu svi roditelji bili u mogućnosti da pošalju decu na ovaj turnir. Siguran sam da ćemo sledeći put, kao klub, učiniti više, da svi krenu, jer deca to zaslužuju.

Bilo je naporno, ali lepo, zar ne?
-Može se tako reći. Za četiri dana odigrali smo po sedam utakmica, a oni koji su dogurali do samog kraja, čak 11 puta su izlazili na teren, za četiri dana. Sve u svemu, znam da smo ostavili pozitivan utisak, na terenu, ali i van njega, a to je nama sada najbitnije.

Da li ste uspeli da upoznate sam grad. Prag je prelep, ima se šta videti?
-Kako da ne. Nije bilo previše prostora za velike ekskurzije, ali za ono, što se kaže turistički, najbitnije, svakako smo našli vremena, i svi mi, posebno deca su oduševljena.

Obično je tako, da li se već sada spremate za odlazak u Prag i sledeće godine?
-Naravno da razmišljamo o tome. Uradićemo sve da bude još bolje, da uključimo i više dece, a naše prisustvo na ovako jakim sportskim događajima i te kako znači za sve nas iz RK Dinamo, najviše za ove talentovane dečake.

Kakav ste utisak stekli, da li su roditelji zadovoljni? Sve je prošlo bez i jednog problma u putu i tokom boravka u češkoj prestonici?
-Ja sam stekao veoma pozitivan utisak. Iako je put bio naporan, skoro 14 sati je trajalo sve, osmeh se ni jednog trenutka nije zagubio, a i roditelji nisu skrivali zadovoljstvo jer je sve prošlo u najboljem redu.
Nema sumnje, svi koji su boravili u Pragu, pamtiće ovaj turnir do kraja života. Igra na terenu i druženje van njega, stvaraju u svakom od ove dece pozitivne ljude, i prave sportiste. Tako nauče da dele, poštuju jedne druge i shvate šta znači pripadnost. RK Dinamo ima razloga da se ponosi. U seniorskom timu ide sve po planu, a naslednici sve više su zaokupljeni „lepeljivom“ loptom. Svaki dan proveden na treningu, daleko od ulice i modernih pošasti, dobitak je za sve nas. Ovakvi potezi uprave sportske družine iz Pančeva, kao što je odlazak u Prag, samo će doprineti omasovljavanju, a to i jeste primarna ideja. Tako se stvara sistem, a kasnije stižu i titule.

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -