Benfika ubedljiva protiv Dinama u prvom meču, u Lisabonu, u 1. kolu EHF Kupa

Očekivali smo bolje izdanje žuto-crnih protiv veoma jakih domaćina, u uvodnom duelu ovako značajnog takmičenja, ali, videlo se, tokom svih 60 minuta susreta, nije išlo.

Na jednoj strani, kvalitet i uigranost Benfike ni jednog trenutka nije bio upitan, a teško da bi i jedan srpski tim izašao na kraj ovako dobrom i veoma motivisanom rivalu. Dosta tehničkih grešaka igrača našeg tima, a one su obeležile prvi susret rivala u Lisabonu, presudno su uticale da domaćin brzim poenima stekne nenadoknadivu prednost.

Kasnije, Petković se s razlogom, okrenuo mlađim igračima, pružio im šansu da igraju, a sasvim sigurno, ovo veče, u Lisabonu, pamtiće još dugo.

-Kao što sam rekao u najavi utakmice, šansu ću pružiti igračima koji nemaju dovoljan broj minuta provedenih na terenu u dosadašnjim utakmicama. Želim da se uverim koliko oni mogu da pruže u nastavku SEHA lige. Bilo mi je bitno da odmorim igrače koji su izneli pobedu protiv Vojvodine-istakao je Ivan Petković, prvi trener Dinama, posle poraza u Lisabonu.

Znali smo da ovo neće biti nimalo lako putovanje, preko Segedina i Budimpešte, a posle iscrpljujućeg duela sa Vojvodinom i velike pobede, ali, iznenadila nas je silina ekipe iz glavnog grada Portugala. No, tako se to radi u Evropi, a svi treba da učine dodatni napor u svim segmentima razvoja srpslog rukometa, kako bi u dogledno vreme mogli da pariramo ovako snažnim protivnicima.Već sutra, od 17h sledi novi duel istih aktera.

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -