Dinamo u drugoj utakmici EHF Kupa, u Portugalu, protiv favorizovane Benfike, izgubio, ali,
u mnogome, popravio utisak

PORAZ-NE BOLI 

Ako su nas dinamovci sinoć ražalostili, posle ne baš dobre partije i visokog poraza, bez obzira na jačinu rivala, večeras su ljubiteljima rukometa, ne samo u Pančevu, vratili osmeh na lice. Eto, neobično ili ne, ali, može i posle poraza da se bude zadovoljan. Portugalci su nakon 60 minuta igre slavili sa 35:28, ali, ovo je jedan od onih poraza kada niko nije razočaran. Naprotiv.

Večeras su nas izabranici Ivana Petkovića, posebno oni mlađi, uverili da u ovom timu Dinama ima potencijala, energije i žeđi za nadigravanjem. Možda će zvučati neskromno, ali, da nije u pojedinim momentima bilo nervoze, tehničkih grešaka i promašaja koji to ne smeju da budu, mogli smo da prisustvujemo prvorazrednom iznenađenju u Lisabonu, večeras, 2. septembra 2017.

Bilo je ovo izdanje žuto-crnih kakvo prižiljkujemo kada se otisnemo van granica naše zemlje. Nije bitno ko je rival, jer, kao po pravilu, inostrani klub, bez obzira iz koje je zemlje, jači je, ali, želja ne sme da izostane. Borbenost takođe, kao i rukometni vic, da tu našu improvizaciju ili lucidnost na terenu, tako nazovemo. Večeras je bilo baš tako.

Nije nam namera da se pravdamo, ali na put u Portugal nisu ni krenuli Branko Radanović i Dušan Petrović, novi golman Dinama.Jelić i Distol su povređeni, ali ipak su igrali. Hoćemo da to ostane zabeleženo, čisto da se zna. No, i pored rečenog, omladina Dinama je osvetlala obraz. Uz iskusnog Žujovića, deca su očarala u pojedinim minutama ovog duela.

BUNJEVĆEVIĆ BLISTAO

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -