14-09-2020

Dupla pobeda Dinama

Dupla pobeda Dinama u pripremenim utakmicama!

Rukometaši Dinama, u vikendu koji je za nama, odigrali su dve prijateljske utakmice, u kojima su "brusili" formu za ono što čeka prvi tim - Fajnl 4 kupa Srbije i start Arkus lige. Dinamo ? Crvana zvezda 31:27 (13:10). U prvom meču, izabranici Akima Komnenića ugostili su Crvenu zvezdu. Bolju igru prikazali su naši mimci, koji su zabeležili pobedu.

Nakon meča, svoje viđenje utakmice dao je trener prvog tima, Akim Komenić: "Odigrali smo jednu dobru utakmicu gde je pružena prilika svim igračima. Bilo je dosta dobrih stvari ali i loših koje ne smeju da se dešavaju. Ekipa je dobila zadatke i ako želimo da se borimo za trofeje moramo sve da ispunimo i da igramo maksimalno do kraja utakmice, svi igraci. Kada se igra utakmica, a pogotovo u Pančevu, ne sme da se desi loš dan, uvek mora da bude maksimalno! U odnosu na zadatke primili smo mnogo golova i nismo napravili dovoljan broj faula u odbrani. Zahvaljujem se kolegi Žikici Milosavljeviću i Crvenoj zvezdi na dobroj utakmici i zelim im puno srece", istakao je Akim Komnenić. Druga utakmica, koja je služila kao dobra priprema za ono što sledi, odigrana je u nedelju, takođe u našoh hali, "Strelište".

Dinamo - Metaloplastika 30:24 (18:8) Najiskusniji igrač ekipe, bivši reprezentativac i kapiten Melsungena, Nenad Vučković istakao je da je izuzetno zadovoljan načinom na koji je ekipa reagovala u drugoj utakmici i kako joj je pristupila. Vučković je apostrofirao da je utakmica protiv Metaloplastike put kojim Dinamo treba da ide u nastavku sezone.
"Ovo što sam imao prilike danas da vidim, to je put kojim treba da idemo. Igrali smo fanatično, naročito u odbrani. U prvom poluvremenu smo uspeli da napravimo 10 golova prednosti, kasnije smo održavali nivo igre. Ovo je smernica i mislim da su mladi igrači na ovoj utakmici pokazali i postavili nivo ispod kojeg ne sme da se ide. Metaloplastika je ekipa koja je izuzetno kvalitetna, i sigurno će u ligi ići da budem prva. Tako da - izuzetno sam zadovoljan. Što se priprema za Kup tiče, ima još dovoljna vremena da uradimo sve i popravimo formu, da budemo 100% spremni. Najbitnije je samo da se zadrži ovakav pristup i odnos. Buću najsrećniji ako se na ovaj način, fanatično, borbeno, bude igralo svaku utakmicu. Pa i ako izgubimo, uz takvu igru smo na dobrom putu", poručio je Nenad Vučkovič.

Tim u narednim danima nastavlja da radi naporno, i da se sprema za poslednje dane spetembra, kada Dinamo očekuje završnica Kupa Srbije.

grad prancevo, pancevo radio televizija pancevo super liga
T: +381 13 341 594 PIB: 101862794 F: +381 13 341 667 Mat.Br: 08086494 E-mail: [email protected] T.R: 160-80667-90 Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

© 2022 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -

powered by: Silvertek Studio