2017-04-13

Dinamo u 3. kolu plej-ofa

TRIJUMF PO NAVICI -
Duel u gradu na Tamišu protekao je očekivano. Pobeda(30:27) nije nikoga iznenadila, jer, kao retko ko, Pančevci su treći put raredom slavili protiv RK Šamot.
U prošlom kolu, u Novom Sadu, protiv Vojvodine, bilo je uočljivo, a to je sada je jasna činjenica, od koje se ne može pobeći, RK Dinamo, najspremnije ulazi u doigravanje za titulu prvaka Srbije. Druga je priča što Vojvodina, uz prenesene bodove, ima prednost, teško dostižnu.
Elem, duel u Pančevu, protu Aranđelovčana, inače, veoma dobre ekipe, pokazao je koliko izabranici Ivana Petkovića ozbiljno shvataju ovaj deo takmičenja. Prilaz, od starta do kraja meča, za pohvalu. Ako je i bilo, nekih trenutaka, za analizu, to nije plod loše partije, već, pre bi se reklo, opuštenosti, usled velike gol razlike.
Dakle, Šamot je, definitivno, stavljen ad akta. Ne leži im Dinamo nikako, što bi narodski rekli. Još, kad se na terenu nađe više nego raspoloženi Petar Žujović, najbolji akter ovog meča, pa ukrasi susret sa 12 golova, onda gostima ništa drugo ne preostaje već da časno priznaju poraz. Da li ćemo biti grubi prema rivalu ako kažemo da je Dinamo, u ovom trenutku, za klasu bolji tim, nije na nama da nagađamo, ali, činjenice tako govore.
?Nemoj započinjati posao koji ne možeš da završiš?-reče neko i uđe u legendu. Ova mudra izreka dovoljno govori o karakteru učesnika bilo koje sportske priredbe. Zato, svaki put kad kročite na igralište, ovo morate imati na umu. Pančevci su prošli ovaj deo priče i spremni su za velika dela. Ne, nije nam namera da likujemo posle sigurnog trijumfa nad Šamotom, ali, po prikazanom protiv Novosađana, te, momaka iz grada podno Bukulje, jasno je, Pančevci, u ovom trenutku, mogu u srpskom rukometu, da se drže na odstojnju sa svakim.
BAŠ SVE SU MOGLI BITI
Petković je svoju trupu, kao neki mudri dramaturg i režiser, sa ogromnim iskustvom, doveo do te mere uvežbanosti, da tekst koji govore glumci na pozornici, a njegovi izabranici na terenu, liči na uspeh. Strateg Dinama je sve mirniji. U potpunosti vlada situacijom, a nije to ni čudno. Kad pogledate na koji način je nadigrao kolege, bez obzira na mnogobrojne unutrašnje probleme(povrede i bolesti igrača), jasno je, on postavlja standarde.
Zadovoljni smo posle pobede. Upustićemo se u kratku analizu ovog meča. Golmani Radulović i Radovanović, bili su na potrebnom nivou. Bez da ćemo se ogrešiti o nekoga, njih dvojica su, u ovom trenutku, najbolji par golmana u eliti. Uz Žujovića, kompletnog igrača, vrhunskog majstora, lako je da se dokažu Stojanović i Bunjevčević. Videlo se to i tokom ovog meča. Lepo je kad iskusni Ivošević doprinese pobedi, kao i Komlanov. Onda, redom, kapiten Radanović, pa Milomir Radovanović, Distol, te mladići Banduka i Barudžić, svako u svom domenu, nacrtao je koordinate pobede.
Uživanje. Eto reči kojom će gledaoci opisati viđeno na parketu u dvorani na Strelištu. Senka se pela uzbrdo, prema vrhu, dok smo mi zadovoljno posmatrali kako se priča odmotava. Sve je tu imalo smisla. Uvod je bio odličan, da zaintrigira, središnica bez pometnje, a prolog, to jest kraj, umirujući, da se poželi još.
O tome vam pričamo. Vidimo se naredne srede, 19. aprila, kada ćemo ugostiti Slogu(odložem meč prvog kola). Korak po korak, slaže se sve ono što je zamišljeno. Do nove pobede!

T: +381 13 341 594 PIB: 101862794 F: +381 13 341 667 Mat.Br: 08086494 E-mail: dinamo.rk@gmail.com T.R: 160-80667-90 Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

© 2019 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -

powered by: Strahinja Belic