2017-04-11

Benfika ubedljiva protiv Dinama

Juče je u Novom Sadu, na poziv predsednika Zajednice trenera Vojvodine, održan konstitutivni sastanak stručnih štabova za ženske i muške selekcije mlađih kategorija.
O devojčicama će u narednom periodu brigu voditi stručni štab na čelu sa Milutinom Lučićem (koordinator) sa kojim će po uzrastima biti sledeći treneri: Ž16 - Dragan Vidović i Zoran Lovre, Ž14 - Dragan Lazarov i Dragana Karanović i Ž12 - Žuža Rakoš i Katarina Radović.
Stručni štab kod dečaka čine: Ivan Petković (koordinator), M16 - Boris Rojević i Slobodan Permoser, M14 - Davor Ristovski i Darko Radlinski i M12 - Duško Toroman i Pero Šešum. Dužnosti trenera golmana će obavljati Goran Belić.
Prema predviđenom denvnom redu sastanka, generalni sekretar Slobodan Višekruna se obratio svim trenerima i izrazio nadu da će svi oni ovo shvatiti kao jednu dobru priliku za afirmaciju i priikazivanje široj rukometnoj javnosti. Takođe, dao je punu podršku i obećao da će RSV, u skladu sa mogućnostima, pomoći sve akcije ovog tipa, kao što je i do sada bio slučaj. Podvukao je da je disciplina i korektan odnos prevashodni cilj, a da je normalno da će se pored toga pokazati i rezultat. Nakon toga, Vladimir Knežić se kratko obratio i izneo detalje dogovora, a u vezi sa predstojećim "Festivalima rukometa", kao što su pojedine informacije tehničke prirode. Takođe je rekao da koordinatori imaju slobodu da ga kontaktiraju u bilo koje vreme, a u cilju podrške i obezbeđvanja elementarnih uslova za funkcionisanje reprezentacija.
Predsednik Zajednice trenera, Jova Pavlov, izrazio je zadovoljstvo zbog podmlađvanja trenerskog kadra i ukazao na važnost školovanja i usavršavanja trenera. Povukao je i paralelu sa turnirima koji su se nekada organizovali na teritoriji bivše Jugoslavije. Dao je i pojedine kratke smernice trenerima, u vezi sa kodeksom ponašanja trenera i igrača, kao i neke vezane za taktičko-tehnički deo priprema.
Trenerima su se obratili i koordinatori, koji su izneli kratak plan i program aktivnosti, kao i svoje viđenje vezano za način rada.
Nakon završetka zajedničkog sastanka, odvojeno su održali sastanke štabovi ženskih i muških reprezentacija, kako bi se detaljnije mogli posvetiti svojim obavezama.
Turnir između reprezentacija regiona će se za devojčice održati u Kragujevcu, 7. maja, a za dečake 17. juna, takođe u Kragujevcu u okviru centralnog seminara trenera.

T: +381 13 341 594 PIB: 101862794 F: +381 13 341 667 Mat.Br: 08086494 E-mail: dinamo.rk@gmail.com T.R: 160-80667-90 Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

© 2019 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -

powered by: Strahinja Belic