2017-04-11

Dinamo u sredu dočekuje Šamot

UVERLJIVOST DONOSI PREVAGU
Prvi krug doigravanja već dobija obrise. Favoriti pobeđuju rivale, skoro sve, baš je očekivano. Kad je reč o rezultatima. Možda, samo Dinamo, kvari takvu sliku. Pre svega, to mislimo zbog osvojenog boda u Novom Sadu, protiv aktuelnog šampiona-Vojvodine.
Šteta!? To je ključna reč kad treba opisati zbivanja na parketu u dvorani ?Slana bara?. Zato, što drugi put zaredom, Novosađanima polazi za rukom da se provuku Dinamu. Prošli put, falio je danfa, kako se to kaže, desatak minuta, a sada su gosti, skoro do kraja, držali konce igre u svojim rukama. Ipak, kad se sve sabere, dobar je i bod, a najviše prija putokaz. Više nema tajni, kuda i kako treba ići, do konačnog trijumfa nad crveno-belima.
Sad se tempo ubrzava. Pančevci će u sredu dočekati Šamot. Gosti nisu dobro startovali u završnici elitnog takmičenja. Iz prva dva susreta teren su napustili pognute glave. Sigurno, u to ne treba sumnjati, u naš grad dolaze da poprave utisak. Porazi protiv Vojvodine, pa Vojputa u Aranđelovcu, nekako moraju da se anuliraju. Samo, da li je računica, u vezi sa sigurnim bodovima dobra, ako o tome razmišljaju, kao opciji, u Pančevu?
Da ne razmišljamo mnogo o njima. Nema razloga. Dva puta smo se sreli tokom Super A lige i bodovi su osvojeni, čisto, kao suza. Posebno pamtimo gostovanje u gradu podno Bukulje, na startu nadmetanja, kada su žuto-crni, u furioznom stilu, preskočili važnu prepreku. Čini se, baš ta pobeda, donela je potrebnu sigurnost Pančevcima, ukazala kako treba igrati, ako se želi visok plasman. Pokazalo se, uverljivost donosi prevagu.
PITANJE MARLJIVOSTI
U sredu, od 18 sati, idemo ispočetka. Sigurno, Šamot je ozbiljna ekipa, a plasman među šest timova koji se bore za titulu,(podsećamo Aranđelovčani su kao i dinamovci povratnici u elitu), nije plod slučajnosti. Naprotiv. Zato, nema sumnje, sav kapacitet pančevačke sportske družine mora da se ostvari. Navikli smo, posebno u Pančevu, da sistem radi besprekorno.
Šta su aduti Dinama? Ova sezona, po mnogo čemu dobrom, ostaće upamćena. Ipak, najviše raduje sledeća činjenica. Često smo, tokom ove sezone, u priči sa Ivanom Petkovićem, klupskim strategom, mogli da čujemo: ?Ovi moji rade fenomenalno?. Ta marljivost na treningu, kao po pravilu, uvek donese rezultat. Tako je i bilo. Ima još. Kao retko kad, poslednjih meseci, igrajući sa raznim rivalima, uočili smo da tim ima veći broj rešenja za svaki problem. Inovativnost tog obima, nismo primetili ni kod jedne druge ekipe u Super A ligi.
Kad tako postavite sistem, uz maksimalno zalaganje igrača, nije bitno ko je sa druge strane. Ove sezone, biti član Dinama, donosi mnogo. Taj znak pripadanja, odavno nije toliko značio kao u aktuelnoj sezoni. Želimo da istaknemo zajedništvo na parketu, ali i van njega.
Takođe, dinamovci već dugo ne samuju i ne žude. To je zasluga i vernih navijača. Puna dvorana na Strelištu, donosi potreban mir, i ukazuje na klupski tretman. Pančevo, to je sigurno, iznedrilo je publiku koja ima odnegovan odnos sa ljubimcima. Nastavljamo, zajedno, da pišemo istoriju.

T: +381 13 341 594 PIB: 101862794 F: +381 13 341 667 Mat.Br: 08086494 E-mail: dinamo.rk@gmail.com T.R: 160-80667-90 Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

© 2019 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -

powered by: Strahinja Belic