Dinamovci u sredu, 21. februara, u Odžacima, brane trofej kupa Vojvodine, osvojen prošle sezone

NEMA POSTIGNUĆA BEZ NAPORA

U sportu, stalno ste u potrazi za rešenjem. Ako u nauci sve mora da bude egzaktno, tačno na svom mestu, na igralištu je dozvoljeno i malo maštanja, hrabrasti-naravno. Ipak, za razliku od eksperimenata u laboratorijama, tim mističnim mestima koja kriju najmračnije i najsvetlije tajne života i smrti, tamo gde algoritmi menjaju osećanja, čak ljubav, u sportu je teško programirati. Kad bi to znali, svako, dobro, mnogi, bili bi najbolji. Ovako...

Pošto je tako kako jeste, oni koji znaju svoj posao najviše se oslanjaju na težak rad. Oni koji gravitiraju samom vrhu, ne mogu a da ne „dosole“ kreativnog principa i tako napor učine zanimljivom pojavom, neophodnim začinom za uspeh. RK Dinamo tako radi u poslednje vreme. Okupio je Ivan Petković, mladi strateg, verovatno najbolji koje imamo, a da radi u srpskom rukometu, oko sebe momke koji dobro razumeju igru kojoj su posvećeni, lojalni su, vredni, pošteni. Ima u redovima žuto-crnih ozbiljnih ljudi, rukometaša koji su toliko toga već dali, prošli, ali, ni danas im ne manjka entuzijazma da se bore za trofeje. Čak, oni prednjače. Ovi drugi, mlađi, na vreme su shvatili-Pančevo i Dinamo, nisu mesta za provincijska, sitna uzbuđenja. Želi se nešto veliko, stvarno veliko .

Tako, malo po malo, stigosmo do finala kupa Vojvodine. Da podsetimo, dinamovci brane trofej koji su osvojili prošle godine u Bečeju. Uh, kakva je to bila sezona. Prolaz u elitu srpskog rukometa, osvojen kup severne pokrajine, titula viceprvaka naše zemlje, prolaz među četiri najbolja tima u kupu Srbije. Skoro pa savršeno. Kako su to postigli? Pa, razumeli su da nema postignuća bez napora.

POVRATAK NA MESTO USPEHA
Svakako, za duel je potrebno dvoje. Ovog puta to je novosadska Vojvodina. Šta reći o rivalu? Bilo bi suviše naivno, svrstati ih u gubitnike, bez obzira što su baš kao takvi, često, u poslednje vreme izlazili sa terena kada su igrali sa Dinamom. Tačno je, da im ne ležimo-ne ležimo im, što kaže naš narod. Elem, ništa ne traje večno, pa ni uspeh. Valjda se to mota momcima iz Srpske Atine po mislima. Ponovo su se pojačali-baš troše. Imaju i novog trnera(Kasim Kamenica) starog rukometnog vuka. Dakle, velika je zabluda da ih ovo finale ne interesuje, da ne žele uspeh svuda, gde god da kroče.
Šta je prednost pančevačke ekipe? Znaju dinamovci kako se osvaja pehar namenjen najuspešnijem timu u najmasovnijem nadmetanju u severnoj srpskoj pokrajini. Biće teško ovog puta, nedostaju Bunjevčević, Elezović, Stojanović i Banduka, baš dobri sportisti, sjajni rukometaši, ali, njihov izostanak traje već neko vreme, a žuto-crni ne posustaju. Dueli protiv Meškova, posebno Tatrana , u SEHA ligi, pokazali su, empirijski:vrednost našeg tima ogleda se u ljudstvu kojim raspolažemo. A, kako su momci igrali, ponašali se? Sve je bilo za pohvalu. Čak, a trajalo je to minutima, na delu smo videli, jedno telo na igralištu, jedno veliko telo, koje su činili svi momci koji su nastupali.

Reče Ivan Distol, odlični bek Dinama, momak, punokrvan sportista, u najavi finala u Odžacima:
-Ne idemo tamo da igramo, idemo da pobedimo!
Neka bude tako.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -