Dinamo i Tatran podelili plen u Pančevu, u 14. Kolu SEHA lige

MAJKA HRABROST

Mogli bi sada pompezno da objašnjavamo kako je bod protiv apsolutnog favorita nešto posebno za našu-dinamovu kuću, ali, ne bi to bilo ni fer ni sportski, jer, u sportu vam se uvek vrati onoliko koliko ste uložili, a žuto-crni su se baš potrudili da obraduju sve svoje pratioce, iskrene poštovaoce našeg kluba. Da, bod je odličan rezultat i plod teškog rada protiv rivala koji zaslužuje poštovanje.

Elem, kako smo i najavili s ovog mesta, uzdajući se u karakter momaka koje predvodi Ivan Petković sa svojim stručnim štabom, tako se i dogodilo. Skor, posle 60 odigranih minuta, bio je 26:26(12:14), a svako ko je pratio ovaj meč mogao je da se uveri, nema sumnje u poštenje viceprvaka Srbije u rukometu. Jednakost u izražaju tokom izgaranja na terenu, srazmerno je njihovom zbližavanju. Kad pogledate, recimo, njihovu požrtvovanost u odbrani, kada lepršaju kao neka ljudska zavesa, neprobojna, jasno je zašto ne izostaje rezultat. E, tu stižemo do činjenice svih činjenica. Reč je o hrabrosti da se dosegne čin, bude velik i uspešan.
Protiv Slovaka, tog tima, višestruko skupljeg od Dinama, niko se nije preplašio, a činjenica da motivisanost uvek pomaže, ovog puta je baš došla do izražaja. Naravno, za njih nije igrao Butorac, trenutno, najuspešniji strelac SEHA lige, što je svakako bio hendikep, plus umor, zbog malo dana odmora i zgusnutog rasporeda utakmica, ali, i Dinamov zdravstveni bilten je poražavajuć. Znate već tu priču. Kako bilo, Pančevci su se još jednom predstavili kao više nego solidan rival.
-Prilika je da čestitam svojim igračima na hrabroj partiji. Napravili smo i ovog puta nekoliko grešaka, ali vidim, da se popravljamo i u tom segmentu. Ponoviću, mi smo, ipak, novajlije u SEHA ligi. Što se tiče same utakmice, mislim da smo na pravi način iskoristili izostanak Butorca i umor našeg rivala-istakao je Ivan Petković, strateg pančevačke ekipe.

SPREMNOST DA SE BUDE BOLJI
Dakle, svaki dan je za učenje. Uzeti najbolje od onoga što vam je na raspolaganju, jedino je merilo, jer, kako smo već toliko puta naglasili, od kukanja nema vajde. Dinamovci su na dobrom putu, može se reći, u pravom smeru se kreću. Reći će neko, osvojen bod nije ništa epohalno, ali, kad uzmete sve okolnosti u kojima se žuto-crni nalaze, taj zaslužen dar može biti samo podstrek za ono što Pančevce tek očekuje.
Sada je na redu finale kupa Vojvodine(igra se 21. 02. u Odžacima), a rival su još jednom novosadski crveno-beli. Tokom proteklih meseci više puta smo odmeravali snagu, kao pobednici izlazili iz svakog tog duela, ali, ne treba se zanositi, da je taj meč unapred dobijen. Tako nešto u sportu ne postoji. Kad uzmete u obzir, a to se ne sme zanemariti, da je reč o bitnom trofeju za svaku sportsku družinu, motiv često ume da bude presudan faktor.
Drugo, ipak je ovde reč o rivalstvu, onom , koji često presudno utiče na nove tokove. Neće ovo biti samo običan susret, finale ili nešto slično. Ovde se nagoveštava šta možemo očekivati u bližoj budućnosti, čemu možemo da se nadamo, kad krene borba za trenutak istine. Reč je trenutku koji sanja svaki navijhač Dinama i svi mi koji smo tu, blizu svega što se zbiva u RK Dinamo. Zato, samo hrabro i samo napred.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -