Dinamovci goste Tatran iz Prešova u SEHA ligi

STRAST POŠTENJA

Nema vremena za odmor. Samo što su završili duel sa Belorusima, eto u Pančevu novog rivala. Stiže prvak Slovačke, Tatran iz Prešova. Meč se igra u sredu, 14.02. na Svetog Trifuna, s početkom u 17 sati, a nema sumnje da će hala na Strelištu, još jednom biti puna.
Moglo bi se reći, Tatran je baš pravi rival, dobar za nadigravanje, dovoljno inspirativan da se da sve od sebe. Ispašće da samo kukamo u ovim najavama dinamovih utakmica, ali, zar nije šteta što na parket ne mogu Bunjevčević, Elezović, Stojanović, Banduka, možda i Slavuljica. Sa njima bi žuto-crni mogli da razmišljaju o podvigu, da slave protiv odličnog protivnika. No, ne može uvek biti potaman, život nas svakodnevno tome uči.
Zato, kad se sve sabere, a momci, kao i svi u klubu, pogledaju u oči, jasno je šta preostaje. Strast poštenja, ona krasi sve koji igraju u žuto-crnoj opremi. Nismo do sada videli, ma ko da je preko puta, ni u Skoplju, Zagrebu i tako redom, da rukometaši našeg kluba nisu izgarali, borili se za klub do konačne iscrpljenosti. Sad je teže, jer, naveli smo ko sve nedostaje, ali, zato i je i motiv veći. Možda u sportu to nije čest slučaj, ali, znajte zajedništvo, čak prijatelsjtvo među igračima-moguće je. Zamislite, Lucije Enej Seneka, rimski filozof, još u četvrtom veku pre nove ere, rekao je: „Pravo prijateljstvo ne može oboriti ni strah ni lično koristoljublje, jer, pravo prijateljstvo umire s čovekom, a pravi čovek umire za prijateljstvo“. Kad dosegnete taj nivo, onda je lako pobeđivati, slaviti...

TATRAN DRUGI PUT

Sećamo se gostovanja u Slovačkoj. Tatran-prelep srdnjoevropski gradić, prepun istorijskih detalja koji i danas svedoče kakva je bila svojevremeno moć Austrougarske. Lepa dva dana za nas Pančevce. U dvorani, sjajnom objektu-hladno, čak suviše, s obzirom da je reč o zdravlju igrača, ali, šta da se radi. Slavko Goluža, bivši selektor Hrvatske, imao je na raspolaganju sjajne momke, reprezentativce više nacionalnih selekcija. Videlo se od početka utakmice da pošto-poto žele pobedu. Tako je i bilo.
Sada je na redu revanš. Šta Dinamo može da pruži u ovom trenutku? Nesumnjivo, a tako je bilo i do sada, daće žuto-crni sve što imaju, što bi rekli:srce na teren. Možemo kukati za onim što nedostaje, a to su ljudi, povređeni momci, ali, kakva vajda od tog posla. Taktički, fizički i voljom, sigurno je Ivan Petković, dobro uputio svoje izabranike za ovaj duel. Momci, oni koji mogu da nastupe, tiho, kako i dolikuje sportistima, onim pravim, najavljuju, iznenađenje. Žele povoljan rezultat. Videćemo, teren je merilo. Pred susret, trener Dinama,Ivan Petković, izjavio je:
-Očekuje nas težak meč. Oni su osvajač kupa Slovačke, a dovođenjem trenera Goluže i nekoliko reprezentativaca, jasno je da imaju ozbiljne ambicije u ovom takmičenju. Imaju Butorca i Kazala, ali i po dva odlična momka za svaku poziciju. Mi tražimo dobre minute u ovom meču, da se što bolje spremimo za ono što nas očekuje u kupu Vojvodine i srpksom plej-ofu. Nažalost, bićemo bez četvorice prvotimaca, zbog povreda, ali se nadam dobrom otporu, a ako nam se ukaže šansa, probaćemo da iznenadimo rivala.
U istom stilu, govorio je i Ivan Dimitrijević, novopridošli levi bek:
-Za mene je SEHA liga veliki izazov. Biće ovo jedan težak meč, a Tatran je veoma ozbiljan tim sa iskusnim trenerom na čelu. Ipak, imamo prava da se nadamo i da se borimo za pobedu. Motivisani smo i mislimo da je ovo jedna od utakmica koju bi uz pravu borbu mogli da dobijemo.
Evo prilike i za ljubitelje rukometa. Već smo o tome govorili, a prava je istina, retko gde smo uočili više publike, nego u Pančevu. Manje-više, svuda je pozoriša atmosvera, ma ajte, molim vas, kakvi bubnjari i tome slično. Do sada u SEHA ligi, ljudi koji vole sport, posebno rukomet i Dinamo, mnogo su pomogli našem klubu da se svi akteri, dole, na ger floru, osećaju prijatno i ponosno. Žuto-crni su uvek umeli da uzvrate. Zato vas i sada pozivamo da dođete, budete, kako se to kaže, naš osmi igrač. Svi ste dobrodošli.

Napred Dinamo!


T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -