Pobedom u Pančevu Belorusi opravdali ulogu favorita u 13. susretu SEHA lige u ovoj sezoni

MEŠKOV DOBIO-DINAMU SVAKA ČAST

Ni neobičan termin odigravanja ovog duela(13h) nije omeo ljubitelje rukometa u Pančevi, pa i šire, da solidno popune dvoranu na Strelištu. To ističemo, jer, imali su šta i da vide. Već smo naglasili, gostujući tim je konglomerat reprezentativaca raznih zemalja, nisu slučajno, ponovo, među 16 u Ligi šampiona, i gotovo sigurno učesnici fajnal-fora Regionalnog takmičenja. Na terenu, samo kad ih vidite, sve vam je jasno. Tek kad puste korak...
Ipak, oni koji poznaju sport, da kažemo, koji umeju da gledaju rukomet, imali su šta da primete i kad je reč o RK Dinamo. Dugo, ali ne dovoljno, Pančevci su bili pravi rival, više nego dostojan. U jednom momentu su čak stvorili i prednost, ali, „tanak“ roster uzima danak. Bez, čak, petorice veoma bitnih igrača(Bunjevčević, Elezović, Stojanović, Banduka, pa onda i Slavuljica) Petković je sa svojim izabranicima dao sve što ima. Svakako, reći će bolji poznavaoci prilika:pa i Meškov je došao bez Pešića, Stojkovića i još nekih asova?! Tačno, fakat je to, samo ima i mali dodatak. Zar je isto kad pod ugovorom imate trideset igrača, više od dvadeset reprezentativaca, izbor kakav svaki trener na svetu samo poželeti može i kad raspolažate timom kakav je trenutno Dinamov. Zato, svaka čast za žuto-crne i pored poraza.

Naravno, bilo je grešaka u igri domaćina, najviše sredinom drugog dela igre, ali, one i jesu proizvod svega gore navedenog. Umor snižava nivo koncentracije, to je poznato, a kad igrate protiv ekipe kakva je Meškov vi se ne trošite samo fizički, već i emotivno. Želite da igrate što bolje, rival je takav, baš da se pokažate. No... Nije mladi trener Dinama, Ivan Petković, bio nezadovoljan posle susreta. Na konferenciji za novinare, još jednom, ponovio je da njegov tim ima cilj da igra što više dobrih minuta, protiv mnogo jačih protivnika, da izgara na igralištu, a baš toga je i bilo, skoro čerdesetak minuta.

JAČANJE KARAKTERA
Dinamo u svojim redovima ima momke, iskusne rukometaše, kao i one koji tek kreću na svojoj sportski put. Ta sinergija do sada je donosila rezultat, a svakim novim danom primećuje se jačanje karaktera kod momaka u žuto-crnoj opremi. Videlo se to i protiv Belorusa. Bilo je momenata, znate kako je to u žaru borbe, pa onda nekih čudnih odluka delilaca pravde, a sve to diže adrenalin, čak, uvećava nervozu. Dakle, videli smo, umeju Pančevci i tada da reaguju, timski, da ne daju na sebe. Nema veze ko je rival.
Duel protiv Meškova, dugoročno, doneće mlađim igračima, najviše njima, nov motiv da guraju napred, jer šta će im veći od toga da mogu reći:ej, ostaje mi to u karijeri, igrao samo protiv jednog od najjačih timova na planeti. Kratkoročno, ovi susreti su prava blagodet za uigravanje pred ono što Dinamo čeka, prvo u kupu Vojvodine, pa zatim u plej-ofu elitnog srpskog rukometnog ranga. Čista dobit. Eto, zvučaće, možda, pomalo profano, veličaš poraz, ali, svako ko ume dublje da promišlja, jasno je o čemu govorimo.
Dinamovci nastavljaju nadmetanje u SEHA ligi, još jednim domaćinstvom. U sredu, 14.02. ugostiće Tatran iz Prešova. Eto novog motiva da se bude pravi. Nema sumnje da će tako biti.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -