Dinamovci savladali Kikindu na putu ka odbrani trofeja u kupu Vojvodine

KRIVUDAVIM ULICAMA DO USPEHA

Trijumf u Kikindi, protiv istoimenog rivala, u polufinalu najmasovnijeg takmičenja u našoj pokrajini, dobro je urađen posao. Pobeda(23:35) plod je vrednoće igrača i vidno-stručno obavljene trenerske analize protivnika.

Tokom prvih trideset minuta igre domaćin je bio raspoložen i motivisan, pa nije bilo lako učiniti sve zamišljeno. No, čim je sistem dosegao radnu temperaturu, Dinamovo klupko umešnosti počelo je da se odmotava. Solidan je Kikinda bila rival, ali, nije to isti rukometni nivo sa trenutnim mogućnostima žuto-crnih. Iako će ova konstatacija nekome zvučati rogobatno, svako ko je pratio ovaj meč, dobro zna o čemu je reč.

Za Dinamo su nastupili: Žujović(2), Pilipović(9), Dimitrijević(5),Radanović(1)Pralica, Jelić(1), Mirković(2), Jovanović, Petrović(osam odbrana), Distol(2), Barudžić(7), Slavuljica(2)Urošev, Radovanović(pet odbrana) i Šaponjić(4).

Ipak, u sportu je tako, da bi se stiglo do cilja mora se ići krivudavim ulicama. Šteta, ali, baš prava šteta, što u dresu Dinama nećemo viđati neko vreme Elezovića, Bunjevčevića, Banduku i Stojanovića, povređene igrače, jer, sa njima-sportska formula uspeha bila bi mnogo ostvarivija. Zato, jedva čekamo njihov povratak na igralište.

Šta je dobro što smo videli u Kikindi? Kako reče Pitagora:Na delu smo zapazili prijateljsku i moralnu doktrinu. Zaista, na terenu, sve izgleda kao da momci rade sa strastvenošću dostojne iskrenog prijateljstva. Naravno, reći će neko: Pa nije Kikinda baš merilo?! Može biti, ali, ovakvi mečevi, još više zbližavaju ljude, a, videćete, ono pravo tek će poteći iz momaka u žuto-crnoj opremi.

PRVO SEHA, PA ZAVRŠNICA KUPA VOJVODINE
Ko je stigao da napravi uspeh u sportu? Najpre oni koji su uspeli da ostvare balans između stručnosti i ljudske topline. Takav sadržaj, koji prožima sportiste, to prijateljstvo na terenu i van njega, ono je ključni faktor na svakom putu koji vodi ka vrhu.
Posle pobede u Kikindi još jednom smo se uverili u ovu tezu. Prvo, na terenu, a zatim i na zajedničkoj večeri u Zrenjaninu, u prelepom ambijentu restorana „Kovač“ u tamošnjem AVIV parku. Nasmejana lica, otvorenost i iskreno ispovedanje između igrača i stručnog štaba-to je to.
Dinamovci nastavljaju i nadmetanje u SEHA ligi. Iako ćemo o tim utakmicama opširnije govoriti za koji dan, vredno je istaći da će Pančevci u subotu, 11. februara dočekati Meškov(13h), a u sredu(14.februara) će biti domaćini Tatranu(17h). Reč je o dva tima za koje se slobodno može reći da su među boljima u Regionalnom takmičenju, posebno Belorusi, ali, dinamovcima niko ne sme da oduzme želju za borbom i nadigravanjem. Naravno, bolji će pobediti.
Takođe, tokom drugom meseca u ovoj godini, važan je još jedan detalj za naš klub. Naime, 21 februara, u Odžacima, odigraće se finale najmasovnijeg takmičenja u našoj pokrajini. Sastajemo se još jednom sa novosadskom Vojvodinom. O detaljima ćemo kad za to dođe vreme. Za sada, osim povreda sjajnih sportista, o kojima smo vam pričali, sve ostalo ide po planu. Dolazi vreme kada svi u klubu treba da potvrde klasu. Motiva ima na pretek.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -