Dinamo još jednom slavio protiv Vojvodine. Ovog puta u 2. kolu plej-ofa srpske rukometne elite.

USAVRŠENA DELATNOST

Dinamo – Vojvodina 28:24 (11:10)
Dvorana: „Strelište”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Stojković (Niš) i Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Vojvodina 4 (4). Isključenja: Dinamo 6, Vojvodina 2 minuta.
DINAMO: Žujović 2, Pilipović 3, Dimitrijević 3, Bunjevčević 4, Radanović, Stojanović, Elezović 2, Mirković 3, Pralica, Petrović (7 odbrana), Distol, Barudžić 1, Slavuljica, Radovanović (5 odbrana), Banduka 4, Šaponjić 6.
VOJVODINA: Simović, Čagalj, Ostojić 3, Perović (5 odbrana), Stojanović, Nadoveza 1, Jovanović 3, Vučković 3, Ratković 4, Trifković, Stanković 8, Nikolić 2, Verkić (2 odbrane), Bojanić, Grozdanić, Radović.

Aristotel, starogrčki filozof i govornik, Platonov učenik i jedan od najuticajnijih ljudi evropske misli, rekao je:“ Čovek može da teži i bogatstvu i slavi i moći, ali u njima nema neke vrednosti po sebi; vredna po sebi je sreća koju čovek može naći samo u nekoj delatnosti koju je usavršio“.
Rukometaši Dinama iz Pančeva kao da su stvoreni da baštine ovakve misli. Njihov pristup meču, pad, pa podizanje, tokom šezdeset minuta igre, protiv Novosađana, pravi su dokaz da sve ono što čine, rade s tolikom energijom i umećem, da usavršavanjem rukometa idu ka pravom cilju. Još jedan trijumf protiv, po mnogima, najjačeg tima u Srbiji u poslednje vreme, ispunio je svakog iskrenog ljubitelja sporta u gradu na Tamišu, posebno navijača žuto-crnih.
Sve ono što smo najavljivali, govorili o rivalu, te izabranicima Ivana Petkovića, obistinilo se. Petković, mladi strateg RK Dinamo zaslužuje punu pažnju sportske javnosti u Srbiji, ali i šire. Šta je dokazao tokom svog rada od kada je preuzeo klub? Radi s onim ljudima koje ima. Ne kuka što mu nisu doveli najbolje na tržištu. Mudrost i hrabrost su mu osnovne vrline, a poznavanje posla, taj, sam rukometni deo, ne može mu niko osporiti. Taktički, on je nadmudrio kolege s mnogo jačim sastavima, a sada, kad na raspolaganju ima roster sa dvadest igrača, od kojih su čak sedamnaestorica već majstori(Luka Jovanović i braća Pavlović pretenduju da postanu), lakše se misli sprovode u delo. To je ove sezone, po ko zna koji put, osetila i Vojvodina.

Svaka čast igračima Dinama! To je ta porodica. Ako rukometno znanje nije upitno kod svih šest takmaca, onih koji se bore za titulu, pa šta će presuditi? Supstanca?! Neodređenog mirisa i ukusa. Onaj ko u svemu što radi ima biće, mudrost, toleranciju, on će na pijedestal srpskog rukometa. Protiv Vojvodine smo videli zrelost, u svakom smislu. Ceo tim, svi koji su igrali, dali su ono što najviše vredi-svoju čast.

NIŠ NAREDNA DESTINACIJA
Nema se vremena za slavlje. Ritam odigravanja utakmica u plej-ofu ne dozvoljava da se emotivno istrošite, a to i jeste dobro. Nametnuta tenzija, stvara višak adrenalina, a započeti posao treba okončati. Dinamovci već u subotu, 28. aprila gostuju Železničaru, u Nišu. Kao i Dinamo, domaćin je u prva dva kola slavio, pa su sada Nišlije i Pančevci lideri na tabeli. S razlogom, ovaj meč izaziva veliku pažnju. Nećemo o Želji, neka govore na terenu.
Šta su vrline dinamovaca pred ovaj duel? Momci, Radanović, Bunjevčević, Žujović i svi drugi koji nose žuto-crnu opremu, znaju da čovek ne može istinski biti srećan-usamljen. Sreća doseže vrhunac u zajednici. Prateći pomno sva zbivanja u klubu i oko njega, stekli smo utisak da je to, ta čestica, pokretač svake druge, nove i bolje partije na terenu.

Uvek će biti onih analitičara koji će porediti igrače jednog tima, sa onim drugim. Ko ima kvalitetnije bekove, golmane i tako redom. Čak, oni s malo više ekonomskog smisla, uključiće i budžet u temu rasprave. Sve je to legitimno i dozvoljeno. No, da li će biti, da sve nabrojano, može da stane u 60 minuta koliko traje jedna rukometna utakmica? Pre bi se reklo, odlučiće jedan detalj, kako često Ivan Petković govori u najavama utakmica ovog doigravanja: „Može da odluči jedna lopta“.
Da ponovimo. Niti će trijumf Dinama na jugu Srbije da proizvede Pančevce u prvake Srbije, niti će poraz ili nerešen skor nešto dramatično da donese. Što bi iskusne kolege novinari rekli-ima da se igra i da se igra. Naravno, svaki osvojen bod donosi potreban mir u kući, a kada se slegne sve, umire misli, lakše se donose nove odluke. Kada znate da ste stvorili tri pobede, protiv, verovatno, najneugodnijih rivala u doigravanju, onda ima razloga sa osmeh na licu. Mada, ko podceni Zvezdu ili Partizan, nije sportista.

Zna se, ekspedicija RK Dinamo put Niša kreće u subotu, na meč sa rivalom kojeg ne poznaje dovoljno sa terena, ali i Nišlije su u istom zagrljaju. Mogu li žuto-cni da slave protiv Železničara? Pa, kako da ne. Samo treba verovati u to.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -