Dinamovci lako izašli na kraj sa upornim Lavovima iz Bačke Palanke, u četvrtfinalu kupa Vojvodine

TO JE TO

Kad nekoga savladate rezultatom 46:31 naravno da ćete biti zadovoljni. Renomirano nadmetanje, kao što je najmasovnije takmičenje u severnoj srpskoj pokrajini, polako se bliži kraju, a na ovom nivou ostaju timovi koji predstavljaju pravu sportsku vrednost. Zato, nisu Pančevci put Bačke Palanke krenuli opušteno, da rutinski završe posao, već su maksimalno odlučno započeli, a u istom ritmu, i priveli kraju jedan važan susret.

Da nema opuštanja, videlo se već na startu meča, kada je Ivan Petković, trener žuto-crnih, na parket popularne „Tikvare“, poznate dvorane, na samoj obali Dunava, izveo najbolje što ima. Dakle bili su tu Radanović, Žujović, Mirković, Pilipović, Distol, Petrović, Jelić, Bunjevčević, Radovanović, Banduka, Barudžić, Slavuljica i dvojica momaka, o kojima ćemo nešto kasnije. Izostao je samo Jovan Stojanović, koji se posle operacije ramena oporavlja kod kuće. Nažalost, nisu mogla da pokažu šta znaju braća Pavlović, Miloš i Lazar, jer su već, igrajući na dvojnu registraciju, nastupali za neki drugi tim, kao i povređeni Luka Jovanović, koji je bio na klupi, ali nije ulazio u igru, a ovo je bila utakmica, kao „rođena“ za njih.

No, ako nisu bili oni, na put su krenula dvojica dečaka, tinejdžera, tek stasalih za ovu igru, ali, eto, postoji trener u srpskom rukometu koji voli mlade igrače i nesebično im pruža šansu. Šta je još zanimljivo? Miloš Urošev, mladi golman, ima samo sedamnaest godina, a branio je protiv Lavova, kao „mator“. Zaustavio tri-četiri šuta. Dovoljno, čak i preko mere. Ipak, ima još nešto interesantnije. Igrao je Predrag Belić, četrnaestogodišnji dečak. Ne sećamo se, bar ne u novijoj istoriji RK Dinamo, da je, na nekoj zvaničnoj utakmici, tako mlad momak igrao za prvi tim Dinama. Obojica su pobrali aplauze, nas malobrojnih iz dinamove ekspedicije u Bačkoj Palanci, kao i domaćih navijača, pravih ljubitelja sporta. Dakle, to je to, najbitnije istaći sa ovog duela.

RK DINAMO NAJBOLJI U PANČEVU

Dinamovci deluju kao dobro uvežban orkestar, sa izuzetnim dirigentom. Lepo se vidi, iz dana u dan, svaki naredni meč, sve je bolji.
Momci su podeljene „partiture“ tako dobro naučili, da sada samo prate svaku notu i uživaju, zajedno sa ljubiteljima rukometa, u svom „muziciranju“. Lepo je gledati RK Dinamo u ovo vreme.
Ipak, potreban je i odmor, svima nama, koji smo u vezi sa renomiranim sportskim kolektivom iz grada na Tamišu. Svakako, igračima i stručnom štabu najviše. Zato, ovog vikenda neće biti čak ni treninga, ali će u ponedeljak, 25. decembra, poslednji put u 2017. odigrati jedan meč. Naime, od 19 sati, u hali na Strelištu, gostovaće selekcija Saudijske Arabije u prijateljskom susretu.
Ako, kojim slučajem, niste ove sezone gledali žuto-crne, eto prilike da to ispravite, a vi, koji niste „promašili“ ni jedan meč, dobrodošli ste na još jedanu, nadamo se uspešnu rukometnu predstavu. Posle praznika, sabiraćemo utiske, analizirati, reći nešto novo. Dok čitate ove reči, važno je još nešto napomenuti. Odlukom stručnog žirija, RK Dinamo, proglašen je najuspešnijim sportskim kolektivom Pančeva za 2017. Izbor je pao na naš klub, sasvim zasluženo. Bili smo vicepravaci Srbije, igramo Regionalnu ligu, sve selekcije su nam u pogonu, publike nikad više. Eto, to su ti presudni argumenti koji pretežu na našu stranu.

Poštovani pratioci RK Dinamo, kao i našeg sajta, želimo vam zdravu, srećnu i uspešnu 2018. Sve najbolje i napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -