U derbiju 3. kola plej-ofa Super lige Srbije, Železničar u Nišu pobedio Dinamo sa 30:25(16:12)

TEŽAK JE MIRIS PORAZA, ALI…

Niš, Sala OŠ “Dušan Radović”, gledalaca oko 500, sudije: Pandžić i Mošorinski
Železničar: Zlatanović 14 odb, Gemaljević – Lazić, Živković, Milovanović 5, Potkonjak, Sretenović 4, Mađar, Krsmančić 7, Stanojković 2, Petković, Spasić 3, Jevtić, Mirić 3, Đukić 5, Vučković 1
Dinamo: Petrović 2 odb, Radovanović 7 odb – Žujović 4, Pilipović 5, Dimitrijević 2, Bunjevčević, Radanović 1, Stojanović 1, Elezović 1, Mirković 3, Pralica, Distol, Barudžić 1, Slavuljica, Banduka 5, Šaponjić 3
Jedna od najuglednijih srpskih pesnikinja, Desanka Maksimović, napisala je zbirku poezije “Tražim pomilovanje”, I naslovila baš po pesmi čiji stihovi, nedvosmisleno, i danas imaju uporište u životu onih koji prebrzo sazrevaju. Oni su u vezi s trenutnim nadanjima klubova koji se bore za titulu prvaka Srbije u rukometu, a mi vam ih sada predstavljamo, s razlogom:
Tražim pomilovanje za zgužvane misli
Za one koji su se izgubili i svoje srce stisli.
Za one koji klecaju pod teretom svog bremena
I koji ne znaju da za sve treba vremena.
Za one koji hoće da na prečac postignu mnogo.
Tražim pomilovanje za one koji beže od života
I koji su zaslepljeni idejom
Da postoji divota.
Jedino izvan naše planete
Za one koji beže kao dete
Kad se pred njima ukaže problem
Kojem u oči treba pogledati.
Tražim pomilovanje za one koji sami sebe ne razumeju
Nije zato što ne umeju
Već zato što su se udaljili od sebe
I što njihovo srce težak teret grebe
Što su ga sami sebi natovarili.”
Sve je umna Valjevka rekla, još davne 1964. a na nama je da pravilno čitamo život, jer samo tako, kao u sportu, može biti istinske sreće u uspehu. Sve ostalo…
Prođe i to, veliko, za sada najveće iskušenje u borbi dinamovaca da ostvare cilj. Odmah da pojasnimo, Železničar je dao više na igralištu, energetski, ali i u mnogim drugim rukometnim elementima, i tu leži razlog poraza. Nije nama namera da sada pravdamo poraz žuto-crnih, jer, kako naš narod lepo zbori:”Svršenom poslu nema mane”. Čestitke Nišlijama na bodovima, srećan put u nastavku doigravanja! Težak je miris poraza, ali, mora se dalje.

UČILI SU NAS DA SE DIVIMO VRLINAMA DRUGIH\

Možemo mi sada da ukazujemo na razne trivijalnosti u savremenom srpskom rukometu(da li je uredu da se derbi, možda celog prvenstva, igra u Sali Osnovne škole?) ili da, i posle 70 godina postojanja, Dinamo treba da podseća zbog koga se taj sport igra? No, jalov bi to posao bio. Učili su nas da se divimo vrlinama drugih i samo tako i možemo napred.
Šta smo uočili u Nišu?
Teško je oporaviti se za manje od 48h i susreta sa više nego neugodnom Vojvodinom. Nije to frazerski rečnik, jer, svaki pravi sportista zna šta je napor, mentalni i fizički. Da li je, možda, problem, što su Pančevci duže od 20 minuta igrali sa igračem manje? Zatim, kada se nervoza(šta mislite, zbog koga?) uvuče u kosti, onda sve nekako ide traljavo. Ipak, da se nemazimo, bilo je tehničkih grešaka, promašenih zicera, sedmeraca… Nije to izdanje žuto-crnih bilo dovoljno za podvig.
Šta dalje?
Ako je neko pomislio da će Železničar, Vojvodina, Metaloplastika Crvena zvezda i Partizan da se odreknu borbe i tek tako, titulu prepuste, recimo, Dinamu, onda je to veoma naivan pristup životu i sportu. Svi oni, svako na svoj način, učiniće sve, da bude baš suprotno. No, to je njihova priča. Dobro je, sada je period od sedam dana bez utakmica, a onda, u subotu, 5. maja dočekujemo Partizan.
Ima vremena za oporavak, da se proslavi 1. maj, opusti sa porodicom i prijateljima, pa da se nastavi započet posao. Čovek je sastavljen od duše i tela, ali, uvek nekako naginjemo više, esencijalno-duši. Zato sada svako treba da pronađe svoj mir. Uvek treba da nam je na umu; Postoje ljudi koji se sukobljavaju iz raznih razloga, ali i oni drugi, koji se iz istih još više zbližavaju. Od strane koju izaberemo, zavisiće i smer našeg puta.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -