Na kraju Regionalnog nadmetanja, u poslednjem susretu, u Našicama, Nexe je savladao Dinamo sa 27:19

SVAKI DAN JE ZA UČENJE

Dobar početak gostiju u školskoj dvorani „Kralja Tomislava“, u Našicama, razgalio je sve nas prisutne na ovom meču, a koji smo pružali podršku žuto-crnima. Do odmora, ipak, videlo se da fali kreacije u napadu, a razlog tome je iscrpljenost igrača, kojih je malo u rosteru, jer povrede su odavno obhrvale rukometaše Dinama. U drugom delu meča, ta slabost tima iz Pančeva postala je još uočljivija, pa ne čudi što je domaćin na kraju slavio. Ne može se momcima zameriti na želji i pokušaju, ali, jednostvano rečeno, umor je bio izraženiji. Nije alibi, ali da podsetimo. Pančevci su u živopisni gradić u Hrvatskoj stigli na dan susreta, praktično, iz autobusa su krenuli na teren. Kako bilo, Nexe je dobio utakmicu skorom 27:19, a dinamovcima ostaje naravoučenije da je svaki dan za učenje.
-Još unajavi ovog meča sam rekao da moj kolega Horvat radi odličan posao. Ne samo u Seha ligi, već i u EHF kupu. Kad je reč o samoj utakmici, da li sada da tražim alibi, zbog povreda mojih igrača koje nas prate tokom celog drugog dela ovog takmičenja? Mislim da to ne bi bilo umesno. Problem je što nismo postojali u drugom poluvremenu ove utakmice. Šta reći za 50 posto odbrana Perice Lelića golmana Nexea. Brine me i tempo sreda-subota jer ne možemo na pravi način da se oporavimo.

Završili smo SEHA ligu, ovo je za nas veliko iskustvo, pomoćiće nam da što više napredujemo u svakom smislu, a odigrali smo i nekoliko utakmica, zaista, na visokom nivou-rekao je Ivan Petković, posle duela u Našicama i na pravi način objasnio šta se dešavalo na terenu.

Pančevci sada imaju pet nedelja da se spreme pred početak srpskog plej-ofa, a završnica elitnog rukometnog nadmetanja, svakako, centralni je događaj i za RK Dinamo. No, pre nego što se narednih dana i nedelja još ozbiljnije pozabavimo ovom temom, ukratko ćemo sumirati rezultate u SEHA ligi.

HVALA NA PRUŽENOJ PRILICI
Kada se RK Dinamo priključio Regionalnom nadmetanju, bez preterivanja, bilo je više skeptika nego onih sa pozitivnim mislima, a lažna dilema da li je ovo učešće potrebno Pančevcima, polako, iz dana u dan, postajala je sve manje predmet razgovora. Zašto, možda ćete se upitati? Zato što su benefiti već sada uočlivi, a, sigurnio smo da će rezultati tek biti povod za našu tvrdnju. Da odmah navedemo ko je sve učestvovao u ovoj lepoj sportskoj priči. Zahvlajujući rukovodstvu RK Dinamo, predsedniku-Danijelu Subotiću, Stojanu Radanoviću-direktoru, kao i Saši Pavlovu, gradonačelniku Pančeva, koji je uvek pružao bezrezervnu pomoć klubu, Pančevci su se i nametnuli vodećoj garnituri ljudi SEHA lige. Na druigoj strani je i titula viceprvaka Srbije, koja je poslužila kao glavni adut za učešće među velikanima evropskog rukometa. Stručni štab je predvodio Ivan Petković, mnogi kažu, najdarovitiji mlađi trener u Srbiji, čovek sa jasnom vizijom, posvećenik rukometa i bitan faktor u stvaranju novog RK Dinamo. Goran Belić je kao pomoćnik imao važnu ulogu, a Miša Draslar, zadužen za rad sa mlađim kategorijama, uvek je stajao na raspolaganju.
Predrag Mladenović je obavio veliki posao u organizacionom smislu, kao i Bogoljub Mina, za koga kažu je da ekonom kluba, ali, svojom vrednoćom i entuzijazmom, on je pokazao da je mnogo više i značajnije doprineo poslednjim uspesima Dinama. O tome da da javnost na vreme bude upoznata sa svime šta se biva u klubu, brinuo je Slobodan Damjanov, a promociji je doprinela i PR agencija Wind sport iz Beograda.

Sada stižemo do igrača, naravno, najbitnijih ličnosti u sportu. Tokom SEHA lige, od starta, pa do poslednjeg meča, na teren je istrčalo dosta igrača, svi oni, svako na svoj način, doprineli su da utisak o RK Dinamo ostane više nego povoljan. Nastpali su: Branko Radanović, Petar Žujović, Ivan Distol, Miljan Bunjevčević, Jovan Stojanović, Ivan Dimitrijević, Dejan Pralica, Milan Mirković, Luka Jovanović, Aleksandar Pilipović, Miloš Barudžić, Pavle Banduka, Savo Slavuljica, Veselin Jelić, Stefan Šaponjić, Dušan Petrović, Nikola Radovanović, Miloš i Lazar Pavlović, a prava je šteta, i pored činjenice što je licenciran, na teren nije mogao Uroš Elezović, zbog povrede.

Sve je počelo duelom u Novom Sadu 30. avgusta 2017. protiv Vojvodine(24:29) koji je već na stratu pokazao da imamo šta da tražimo u ovom rangu. Zatim smo ugostili Metalurg, 06. 09. iste godine(20:25), što je bila premijera na domaćem terenu. Zatim su usledela gostovanja u Velenju, protiv Gorenja 12.09. (34:24), u Brestu smo se sastali sa Meškovim, 19.09.(29:26), a zatim u Slovačkoj bili gosti Tatranu 3. okrobra(36:24). Potom smo u Pančevu dočekali Celje, 17.10.(26:37). Sa prvakom Evrope, Vardarom, u Skoplju smo se satali 14. novembra(42:32), pa 1. decembra igrali u Zagrebu protiv istoimenog rivala(40:29). Na kraju prvog dela nadmetanja ugostili smo Nexe, 05.12.(25:25). Pet dana kasnije mi smo bili domaćin Vojvodini i ponovo smo slavili(22:20). Zatim je Dinamo još jednom gostovao u Skoplju, 12.12. a ovog puta smo igrali sa Metalurgom(33:25). Potom smo čak tri puta zaredom igrali na Strelištu.
Sve je počelo 17.12. protiv Gorenja(27:29). Usledio je duel sa Meškovim, samo četiri dana kasnije(26:33), da bi protiv Tatrana nastupali 14.02.2018.(26:26). U Celju, sa istoimenim rivalom, igrali smo 28.02.(39:25), a zatim smo u našem gradu dočekali prvaka Starog kontinenta-Vardara 06.03.2018.(23:27). U našem gradu gostovao je i Zagreb,14. 03. takođe, bivši prvak Evrope, i to dvostruki (28:28). Na kraju, stigli smo do već pominjanog meča u Našicama, koji je odigran 18. marta(27:19).

Dakle, dinamovci su odigrali 18 mečeva. Ostvarili su dve pobede, tri puta igrali nerešeno i doživeli devet poraza. Kad se sve sabere, zauzeli su deveto mesto i billi ispred favorizovane Vojvodine, aktuelnog šampiona Srbije. Mnogo više, kad je reč o učestvovanju RK Dinamo(statistički podaci o igračima i drugo), mogli ste, a možete još uvek, da pročitate na našem sajtu, kao i na sajtu SEHA lige.

Bravo i napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -