U 4. kolu plej-ofa Super lige Srbije Partizan slavio u Pančevu protiv Dinama.

SUZE SU OK

Dinamo – Partizan 25:27 (13:14)

Dvorana: Strelište. Gledalaca: 1.000. Sudije: Boričić i Marković (Beograd). Sedmerci: Dinamo 5 (3), Partizan 1 (1). Isključenja: Dinamo 4, Partizan 6 minuta.
DINAMO: Žujović 6, Pilipović 3, Dimitrijević 4, Bunjevčević 1, Radanović, Stojanović 2, Elezović, Jelić 2, Mirković 1, Pralica, Petrović (8 odbrana), Distol, Barudžić, Slavuljica 3, Radovanović (1 odbrana), Banduka 2.

PARTIZAN: Butulija 10, Jokić, Živković 6, Grubić, Radovanović 1, Pavlović, Milenković 4, Minić, Mitić 2, Milosavljev (17 odbrana), Pižurica, Đuričić, Trnavac, Nedeljković, Stevanović 2, Maksić 2.

Pozajmljen naslov iz istoimenog dela Mirjane Bobić Mojsilović, poznate srpske spisateljice i slikarke, nije slučajno tu gde jeste. Vrcava Beograđanka u svojim rečenicama namenjene čitalačkoj publici, objašnjava da poraz, bilo koje vrste, nije kraj, ali da su suze, one koje leče dušu-sasvim ok, posle nedaća koje vam se dešavaju. Tako je i posle poraza s Partizanom, kada govorimo o našem Dinamu.
Ovo su činjenice. Crno-beli su u većem delu utakmice bili bolji rival. Više su se energetski dali, na kraju krajeva, rezultat je najbolji argument. Nema tu nikakvih zamerki na prikazano u vezi sa gostujućim sastavom. Na drugoj strani, svi koji pamte izdanja pančevačkog tima, ne samo poslednjih godina, mogli su da uoče, ovo je bilo jedno od najlošijih. Nešto zbog snage rivala, a više, reklo bi se, sopstvenih slabosti. Loše je počelo i tako se završio duel u hali na Strelištu, ali, između toga, bilo je trenutaka, kada je sve zavisilo od žuto-crnih. Stigli su Pančevci veliku prednost gostiju, okrenuli vodu na svoju vodenicu, držali pobedu u rukama, ali...

SUMNJA, TAJ TRAGIČNI KOD NAŠEG KARAKTERA
Eto, probudili smo se posle poraza, i šta sad? Čudno je, ponekad, koliko ljudi brzo zaborave sve lepe trenutke i pređeni put. Čak i oni koji ne bi trebalo da sumnjaju, učine to. Podizanje sistema RK Dinamo, ne samo da nije završeno, reklo bi se, tek je u napredovanju. Ako su dva poraza(a rekli smo, svi, ama baš svi, timovi u doigravanju imaju mogućnosti da osvoje titulu) bolna, a svakako da jesu, ne znači da se treba predati. Naprotiv. Pa opsada Troje trajala je deset godina.
Prava vrednost svemu u životu, ogleda se u žrtvovanju. Oni koji vole Dinamo, ili koji su profesionalci na privremenom radu u Pančevu, to nikada ne smeju da smetnu s uma. Koliko god nečije prezime bilo veliko i podrazumevalo ugled i čast, klub je taj oreol koji ne sme da se ukalja. Pred naredne duele, svaki rukometaš i svi oni koji su u vezi sa RK Dinamo, to treba da znaju.
Sada je vreme za krajnje mere mogućnosti. Sada se sto odsto treba predati novim izazovima. Svakako da RK Dinamo ima resurse da nastavi započet posao. Nema tu nedoumica. Ovo, doigravanje, nije i ne sme biti borba na život i smrt, samo je bitno uvek dati svoj maksimum na terenu.
Uskoro, već u sredu, 9. maja, pred Dinamom je nov izazov. Gostovanje u Beogradu, Crvenoj zvezdi, prilika je, ne samo da se pobedi, već pokaže, nova energija, kao i strast prema onome što radite. Slavni italijanski dramaturg i romanopisac, Luiđi Pirandelo, u jednom svom delu lepo je to objasnio. Naime, postojao je jedan čovek koji je obožavao knjige. Čitao ih neprestano. Bilja je to čista ljubav i obožavanje. Međutim, počeo je da slepi. Na kraju, potpuno obnevideo, ne mogavši više da ih čita-on je knjige milovao.
O tome vam govorimo.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -