Dinamovci u 9. Kolu SEHA lige stigli do boda protiv RK Nexe

STRASTVENOŠĆU DO CILJA

Očekivali smo ovo. U poslednje vreme, rukometaši Dinama i stručni štab, mnogo su uradili da se stanje stabilnosti pretvori u nešto više. Od utakmice u Skoplju, sa Vardarom, preko Zagreba, pa sve do Našićana, uočena je želja da se pokažu prave vrednosti. Dečje bolesti su sanirane, pa je bilo vreme da se obuče odeća prikladna starijim osobama. Da, bod sa timom Nexe(25:25), sastavom koji se plasirao u grupnu fazu EHF Kupa, a ne treba zaboraviti da je već dugo član Regionalnog takmičenja, jeste napredak za žuto-crne.

Još jednom smo se uverili, u sportu je to baš vidljivo, teorija relativnosti je na delu. Dok gosti žale za celim plenom, slična je situacija sa nama. Zašto? Ističu da su imali pobedu u rukama(posle 17 izgubljenih lopti domaćina), pa promašen „penal“ u poslednjem minutu susreta. A, na drugoj strani, šta reći? Više puta je Dinamo imao prednost od četiri gola, igrao sigurno dugo, sve do sredine drugog poluvremena. Vodili smo i na isteku 30 minuta. Na kraju, gol Mirkovića, u dramatičnoj završnici, reklo bi se, pravedan je krajnji rezultat.

Ima i nešto drugo, više, bar kad je reč o RK Dinamo. Reč je o strasti. Tačno, zafalilo je malo snage(posle sjajnog tempa), ali, ni tada, nije se izgubila emocija i želja za boljim. Na kraju, to je i donelo bod. Možda će zvučati pretenciozno, ali, taj bod, prekretnica je za nešto mnogo značajnije što nas čeka, pre svega u narednoj godini, tokom proleća.

Dobar meč, taktički zanimljiv, moglo se uživati, a nije izostala ni drama. Šta više poželeti od jednog sportskog događaja?!

MOMCI SVAKA ČAST!

Protiv ekipe iz Našica nekako se željeni mozaik popunio. Krenimo redom. Dušan Petrović(14 odbrana) je svojim činjenjem na golu Dinama doprineo da budemo srećni. Bilo je uzbudljivo dok je „paralisao“ gostujuće rukometaše. Učinio je mnogo dobrih stvari, podigao tim(svoj brod) kada je bio blizu potonuća, dokazujući da je vera u ono što radiš najbitniji činilac, predvorje uspeha. Bila je ovo njegova najbolja partija od kada je stigao u Pančevo. Dobro je, jer, od Dušana se tek očekuje briljantnost, a, reklo bi se, veoma je blizu te lepote. Miljan Bunjevčević je sa sedam golova bio najefikasniji. Bambi koristi sve svoje mogućnosti. Dobro je što ovaj momak sve manje pažnje obraća na to šta radi protivnička odbrana, a više misli usmerava na sopstvene mogućnosti. Takav raspored u svom psihološkom profilu donosi benefite za njega, ali i za Dinamo. Aleksandar Pilipović je sve bolji. Igra opušteno, ali ne nehajno. Svaki njegov gol je poezija. Vratio se Branko Radanović. Rovit(bol u leđima), ali s idejom da Dinamo mora bolje i to je s njim evidentno. Zadobio je i povredu zgloba, tokom susreta, ali, nije ga to sprečilo da bude uz ekipu, što je mnogo uticalo na krajnji skor. Stojanović i Banduka stižu do forme koja im omogućava da budu spokojni. Davali su ključne golove, baš kad je najviše trebalo. Lepo je bilo gledati kako sa mnogo jačim(kilogrami i visina) rivalima, izlaze na kraj. Umećem i strastvenošću. Milan Mirković je postigao gol za 25:25, ali, nije mu to glavna referenca. Beli igra u odbrani za deset, troši se, no, ima raskoši i u napadačkoj formaciji. Jelić i Distol toliko znače za ekipu. Svakog minuta u odbrani i napadu donose dobro. Njihov energetski učinak i protiv RK Nexe, za pohvalu je. Mladi Radovanović sprečio je da dosuđeni sedmerac, taj pominjani sa kraja utakmice, bude pretvoren u gol gostiju, a zatim je Mirković poentirao. Šaponjić se jednom upisao u listu strelaca.

DOBRO JE A MOŽE I BOLJE

Kaže Ivan Petković posle utakmice sa RK Nexe:

 -Nisam se žalio ni kad smo gubili, a neću ni sada da pravim euforiju posle osvojenog boda. Ipak, taj bod je zasluženo osvojen. Zaradili smo ga.

Eto suštine cele priče. Petković sazreva uz tim, a kroz SEHA ligu uči za master kouča. Ovo što čini sa svojim izabranicima, na delu, a ne samo kad je reč o teoriji, dokaz je da se i te kako razume u savremeni rukomet, kao i da svojim zamislima doprinosi da Dinamo bude konkurentan.

Nema se mnogo vremena za priču, jer, već u nedelju, 10. decembra, u Pančevu gostuje Vojvodina. Prilika da se bude još bolji. Ono što je sigurno, motiva ne fali. Biće o ovom susretu više reči već za koji dan.

Napred Dinamo! 

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -