U 10. kolu SEHA lige Dinamo dočekuje Vojvodinu

SRPSKI DERBI

Rukometaši Dinama su povratkom u elitu učinili napredak srazmeran svemu uloženom. Ipak, kada su postali viceprvaci Srbije, bili odmah iza novosadske Vojvodine, to je korak za poštovanje. Takav poredak u ovdašnjoj eliti omogućio je klubu iz grada na Tamišu da se nadmeće u Regionalnoj ligi. Istu čast imaju i momci iz Srpske Atine. Dokazivanje ko je najuspešniji rukometni klub u našoj zemlji, u poslednje vreme, traje već neki period, ali, crveno beli, to je već poznato, nisu više tako superiorni. Najzaslužniji za to, upravo je RK Dinamo.

Na premijeri u SEHA ligi, u Novom Sadu, žuto-crni su nastavili sa sjajnim partijama protiv renomiranog rivala, višestrukog prvaka naše zemlje, poslednjih godina učesnika i Lige šampiona. Nekako ne ležimo Novosađanima. Pobedom na stratu, Pančevci su dokazali da imaju to nešto, taj iks faktor, koji doprinosi da se na pravi način nose sa uglednim protivnikom. Nije bitan samo rezultat sa tog meča, jer, utisak koji su ostavili gosti, u dvorani „Slana bara“, najpre zbog igre i pristupa utakmici, pravi je signal zašto je ostvaren važan trijumf.

Sada je na redu, ponovo, srpski derbi. Dinamo dočekuje Vojvodinu posle odličnih partija, i pored poraza, u Skoplju i Zagrebu, posebno posle duela sa Nexeom. Sokoljenje pred ovaj susret nije samo psihološka fora, što bi rekli mladi, već način da se skrene pažnja sa tenzije koja se uvek prouzrokuje dolaskom crveno-belih u Pančevo.

Zašto je važno pobediti u ovom susretu? Zato, jer vam raste ugled. Kad savladate najboljeg, aktuelnog prvaka Srbije, status vam se menja na bolje, hteli vi to ili ne.

VIŠE VREDI SREĆA NEGO SLAVA

Često se divimo nekome ili nečemu, ali ne shvatamo da protok vremena jedino utiče na sud o uspehu. U redu je, fakat je to, ostaju titule, pehari, priznanja, ali, zar se nešto može meriti sa trenutkom sreće. Svako majstorsko delo, kad tad, naići će na uspeh. Zašto je ovo važno. Zato, jer do sada uloženo, taj trud, koji svi u RK Dinamo pružaju poslednjih godina, doći će na naplatu. Namerno ne pričamo o uspehu, već o sreći koja se čeka.

Vojvodina je više nego pravi rival i svako ko misli drugačije, u krivu je. Tačno, Pančevci su redak primer da sa Novosađanima imaju identičan skor( po dve pobede i jedan remi u pet odigranih susreta), no, kako uvek ističemo, teren je jedino merilo. Dinamovci su do sada govorili na igralištu jezikom koji se razume. Zato su i zaslužili poštovanje. Čak i najmlađi u ekipi, brzo uče, savlađuju prepreke. Susret sa crveno-belima za sve u Pančevu je i nova prilika da se pokaže karakter.

Tačno je, mnogi su se oporavili od prvog iznenađenja, pa tako i RK Vojvodina, kad je Dinamo demonstrirao silu na parketima širom Srbije, pa taj faktor ide ad akta. Priprema za ovaj meč više je od običnog treninga ili posmatranje protivnika na videu. Na drugoj strani, ulog jeste velik, ali, dragocenost tog tovara, ne sme da utiče na krajnji cilj i zacrtanu projekciju. Svakako, trijumf donosi spokoj i mirno čekanje proleća.

Derbi ne sme proći bez pune hale na Strelištu. Ta utakmica treba da potvrdi da, Pančevci, kao retko ko, ne samo da vole sport, već razumeju u čemu je ovde reč. Rukomet je obožavan sport na obalama Dunava i Tamiša, a Dinamo se iskreno voli. Zato, sada je važno doći, navijati i u sportskom duhu biti osmi igrač žuto-crnih. Dinamo i Vojvodina igraju u nedelju, 10. decembra, s početok u 19 sati.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -