Duel u Zagrebu nov izazov za Pančevce

SLAGANJE MOZAIKA

Teško se može reči, bar to treneri i igrači najbolje znaju, kako je još jedna višenedeljna pauza dobro došla timovima, kao što je naš. Taj disbalans u protoku vremena, kada se ne igraju utakmice, a dinamovci su poslednji susret odigrali u Skoplju, protiv Vardara, još 14. ovog meseca, ne prija, jer, dobro je da se naporno vežba, ali, kad fale utakmice, to je ozbiljniji problem. No, šta da se radi, uslovi takmičenja u SEHA ligi su takvi, pa se ta okolnost mora uzeti u obzir kao deo posla kojim se bavimo u klubu.

Dakle, sledi susret u Zagrebu, protiv istoimenog, renomoranog rivala. Veliki je to sportski kolektiv, koji decenijama unazad, još dok je postojala Jugoslavija, nikoga nije ostavljao ravnodušnim. Dugo su oni neprikosnoveni u Hrvatskoj, a isto toliko, prisutni su u evropskom klupskom vrhu. Sve što vredi u rukometnom smislu, praktično, u susednoj zemlji, skoncentrisano je baš u ovom klubu. Tačno, nešto im ne cvetaju ruže u Ligi šampiona, poslednji su u svojoj grupi, ali, ko pažljivo prati zbivanja, lako je uočio da stanje na tabeli, i nije baš ekvivalent onog što su Zagrebčani pružali na terenu. Zato što su ostavili mnogo bolji utisak, čak, igrali odlično protiv sjajnih rivala, ali, nisu imali ni sreće.

Surovi profesionalizam ne prašta greške, pa je to ovog puta osetio Kasim Kamenica, ugledni stručnjak, koji je nedavno smenjen. Na njegovo mesto postavljen je Zlatan Saračević, legenda ovog sporta. Videćemo šta će ova promena novog doneti, ali, kako bilo, u susretu sa Dinamom, naravno, domaćin je apsolutni favorit. Pa čemu se možemo nadati u susretu 8. Kola SEHA lige?

Da Pančevci ponove partiju iz Skoplja. Ako se uravnoteže u takvom izdanju, čak, još malo poprave, niko ne može ništa da zameri. Dugo nismo videli, bez obzira na poraz od Vardara, toliko želje da se pokaže umeće i naučeno, kao što je to bilo u duelu od pre dve nedelje. Reklo bi se, polako se sklapa mozaik Dinama, a utakmica u hrvatskoj prestonici mogla bi tu sliku da potvrdi.

UZAJAMNO POVERENJE

Znaju to i vrapci na grani, SEHA liga za žuto-crne znači mnogo. Samo biti deo tog društva, već je dovoljno. Stručni štab zna, kao i igrači, ovo je prilika da se uči od najboljih, ali, i da se pokaže koliko vredi pančevačka družina u ovom trenutku. Zatim, a ni to nije tajna, svaki duel u Regionalnom takmičenju, vredan je kao priprema za proleće, kada kreće srpski plej-of. Zato, bitno je da se stigne do uzajamnog poverenja dinamovaca i svih ostalih koji prate zbivanja. Ta sinergija, sasvim sigurno, kad bude najviše trebalo, doneće i rezultat.

U Skoplju je Raul Gonzales, trener Vardara, aktuelnog prvaka Starog kontinenta, najbolji planetarni rukometni stručnjak, izneo niz pohvala na račun Dinama. Lepo je bilo slušati te rečenice. Sada je na svima u klubu, a, reklo bi se, na igračima najviše, da nastave u istom ritmu. Nije bitno ko je rival, ma koliko ga poštovali, teren je jedino merilo kvaliteta. Pančevci su već dokazali, a to se sve više uočava, kako protiču i utakmice, stanje u srpskom rukometu je takvo-kakvo je, ali, RK Dinamo, u ovom trenutku, vredi najviše.

Utakmica u Zagrebu se igra 1. decembra, a ekspedicija Dinama na put kreće dan ranije.

Napred Dinamo! 

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -