RK Dinamo vam predstavlja: Savo Slavuljica, čojstvo I umeće iznad svega

ŽIVOT JE OVAJ TRENUTAK

Kad upoznate Slavuljicu, jasno vam je da postoje ljudi koji uvek kažu ono što osećaju i misle. Nema ni malo foliranja u životu ovog momka koji je samo, kako veli, zbog nedostataka porodiliša u Crvenki, rođen u Vrbasu. S ponosom, uvek istakne, sto odsto je Crvenčanin. Ovaj devetnaestogodišnji, levoruki rukometaš, pre dolaska u Pančevo, igrao je deset punih godina(2006-2016.) za pomenuti klub iz srca Vojvodine. Na državnom prvenstvu, za mlađe kategorije, odigranompre četiri godine, proglašen je najboljim desnim bekom, dok je na uglednom CEL turniru, promovisan u najboljeg aktera. Potencijal ne manjka u ovom momku gorštačke provenijencije, a igrama na terenu, to se baš primećuje. Dolaskom u Dinamo ostvario je jednu etapu u svojoj karijeri.

Pa, kako ti se čini u Pančevu?
-Utisci su odlični, od dobra se ne beži, kako kaže naš narod, tako da je stvarno dobro.

Šta možeš reći o Dinamu, u ovoj sezoni?
-Ako misliš na Super A ligu, nadam se samom vrhu tabele, čak, ako sve bude kako treba, možemo da se umešamo u borbu za titulu. Kad je reč o SEHA ligi, dosta dobro izgleda, s obzirom na poznate okolnosti i jačinu rivala. Zadovoljni smo, samo da pojačamo malo.

Gde vidiš sebe u budućnosti, kad je reč o rukometu?
-Sve u svoje vreme, za sada želim da budem zdrav. Ostalo je sve dostižno.

 Voleo bih da u nekoliko rečenice preporučiš rukomet novim naraštajima?
- Nije teško opredeliti se za rukomet. Zato što je pravi muški sport, pun kontakta, što ja volim. Mnogo se brzo igra, puno se golova postiže, a zanimljivo je i u odbrani. Stalno je neka napetost i zaista ima mnogo zanimljivosti.

Imaš li neki hobi? Kako provodiš slobodno vreme?
- Malo je slobodnog vremena. Učim da sviram gusle, to mi je usađena ljubav od malena, jer, majčini su iz Crne Gore. Voleo bih da posetim Španiju, a rekao bih, dosta korektno govorim engleski jezik. To je to, što bih izdvojio.

Savo Slavuljica živi u ovom trenutku, a njegova otvorenost, šaljiv ton u razgovoru i pozitivno razmišljanje o svakodnevici, nisu tako česta pojava. Možda je zato i dugačiji, s mnogo više vere da bolje postoji. Koreni, koje je i sam pominjao, utiču na ono što smo i ko bi mogli da budemo. Dobar sportista je pred nama i to mu niko ne može oduzeti.  

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -