RK Dinamo vam predstavlja: Stefan Šaponjić, pivotmen, napredak očigledan

LINIJA SPAJANJA

Istrajnost u bilo kom poslu, a zašto bi sportski angažman bio izuzetak, kad-tad donese rezultat. Nema sumnje da je ovu životnu filozofiju, na vreme, shvatio i junak ove priče, Stefan Šaponjić, jer, kako igra, u poslednje vreme, u seniorskom timu Dinama, rad je počeo da se isplaćuje. On je pre dvadest i jednu godinu rođen u Čačku, gde je i načinio prve sportske korake, a sve je počelo kada je imao jedanaest godina. Za tamošnju Mladost nastupao je od 2007.-2011. pa se preselio u Beograd. Igrao je u srpskoj prestonici za Crvenu zvezdu četiri sezone, a u gradu na Tamišu, u žuto-crnom dresu, je od 2014. Šaponjić studira Fakultet za međunarodnu politiku i bezbednost. Poznato je, ali da podsetimo, sa juniorskim timom Dinama postao je prvak države, pre dve godine, a zatim bio deo sportske porodice koja je ostvarila i najveće klupske uspehe u istoriji. Mesto pivotmena, a on baš igra na toj poziciji, može biti važan faktor za svaki tim, a igra čoveka na „crti“ gleda se sa posebnom pažnjom. Reklo bi se, Šaponjić je tu liniju, učinio faktorom spajanja sa ostatkom ekipe, pa nije ni dobar skor izostao.

Pitali smo ga na početku razgovora, kako gleda na trenutnu klupsku situaciju?
-S obzirom da sam u klubu već četvrtu godinu, zadovoljan sam radom i uslovima koje Dinamo pruža, te ne čudi što smo svake godine ostvarili zadate ciljeve i osvojili bar neki trofej. To me posebno raduje i ispunjava. Što se tiče same Seha lige, a kroz to takmičenje sada prolazimo, mislim da je to odlična prilika za napredovanje i sticanje posebnog iskustva, lično, samih igrača, a samim tim i kluba. Sve što Seha liga pruža, jeste nešto novo, kako za igrače tako i za klub. Mislim da je naše učešće u ovom rangu sasvim korektno, shodno odnosu kvaliteta. Plej-of domaće lige je sledeće kalendarske godine, što znači da ima mnogo prostora za rad, pa tako mislim da smo jedan od favorita za najviše domete u našem prvenstvu.

Možeš li našim čitaocima reći nešto o sopstvenim ambicijama?
Zanima me samo napredak,rad i sticanje iskustva

Interesantno je tvoje viđenje rukometne igre, posebno kad je reč o preporuci novim naraštajima.
 -Iskreno, rukomet i ne bih preporučio, ali, ako bih morao, razlog da se nađu u ovom sportu, ogleda se u činjenici, da je rukomet vrlo zanimljiva igra, u kojoj je neophodno da celo telo učestvuje. Još bih napomenuo: rukomet je sve više boj.

Stižeš li da radiš još nešto osim igranja rukometa i studiranja?
 -Što se tiče hobija, u slobodno vreme volim da igram šah, kao i da čitam knjige. Putovanja mi se sviđaju, a voleo bih da posetim Tajland. S bzirom da sam rođeni Čacanin, dobro igram basket, a dok nisam uplovio u profesionalne vode, skijao sam.

Stefan Šaponjić je jedan iz plejade mladih igrača Dinama koji svim silama želi da vrati rukomet u fokus javnosti. To za sada čini sve boljim partijama u žuto-crnom dresu. Iskoristio je pruženu šansu u SEHA ligi, a ta vrsta iskustva , sasvim sigurno, doprineće da njegova sportska priča dobije pravu smisao. Za sada, sve ide uzlaznom putanjom.

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -