RK Celje u Pančevu

PRAZNIK SPORTA

„Istinski smo dobri samo kada smo i istinski srećni“ napisao je Jovan Dučić, proslavljeni srpski pisac i mislilac, u svom poznatom delu„Blago Cara Radovana“, u kojem nas uči životu. Baš ova rečenica, pozajmljena iz tog umnog činodejstvovanja, može svima nama biti putokaz u bolje sutra.

Tako je i u sportu. Rukometaši Dinama nemaju ni jednu prepreku da u duelu sa RK Celjem, ex prvakom Starog kontinenta, ne uživaju i ne budu srećni na terenu. Niko ih ne primorava na pobedu, jer, zna se ko je apriori favorit. Slovenci su odlični, ne samo u SEHA ligi, već i u elitnom evropskom nadmetanju, pa ne čudi što su ih svi proglasili pobednicima i pre starta ovog meča.

Nije tajna, takve utakmice često teže dobijaju favoriti, jer, zavisi nešto i od rivala. Rekli smo, nema pritiska, ali, ne znači da ne treba biti silan. Retko se dešava da ovako moćna sportska družina gostuje u gradu na Tamišu. RK Celje je, ne samo u slovenačkim okvirima, klub takvog renomea i mogućnosti da, slobodno treba reći, može biti istinski uzor.

Zato ovaj susret, nadamo se pred punom dvoranom na Strelištu, treba da bude PRAZNIK SPORTA. Pitanje je, da li ćemo se ikada više sresti? To bi trebalo da bude naum i za sve igrače u žuto-crnom dresu, posebno mlađariju, koja mora da iskoristi SEHA takmičenje za potpunu afirmaciju.

LUKA MITROVIĆ

Da se malo podsetimo. Te 2004. kada je RK Celje postalo najbolji evropksi tim, u sastavu šampiona bila su i dvojica naših sugrađana, bivših dinamovaca. Reč je o Dejanu Periću i Žikici Milosavljeviću, proslavljenim reprezentativcima naše zemlje. Oni su nekada igrali za slovenačkog sportskog giganta, a danas to čini Luka Mitrović.

Mitrović je stasao u žuto-crnom dresu, pre nego će nastaviti karijeru preko granice. Igrao je u Danskoj, Norveškoj, a pre RK Celje, nastupao je i za Rudar iz Velenja. Još ranije, pre svega navedenog, po odlasku iz Dinama, jedno vreme predvodio je i Metaloplastiku. Sad se Luka vraća kući. 

Zato duel sa Celjanima ima i dosta toga sentimentalnog za nas Pančevce. Sigurni smo da tome neće odoleti ni ljubitelji rukometa u Pančevu i okolini. Ova utakmica počinje u 19 sati(ko ne stigne u halu na Strelištu, može je pratiti i na TV Arena), a nema sumnje da će i ovog puta tribine u pančevačkom hramu sporta biti popunjene do poslednjeg mesta. Nisu dinamovci dugo igrali pred svojom publikom, a sada je prilika da razmenom energije, još jednom, daju sve što mogu, a, svakako, pobediće bolji rival.


T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -