Dinamovci u Pančevu, bodom protiv Zagreba, bivšeg dvostrukog osvajača evropske Lige šampiona, sjajno finiširali sezonu u SEHA ligi

REMI RAVAN TRIJUMFU

Dogodi se, čak i veliko znanje ima skromne početke. Tako nekako, moglo bi se reći i za razvojni put RK Dinamo u SEHA ligi. Znate, ako je na startu Regionalnog takmičenja, kad je reč o žuto-crnima, izgledalo pomalo zbunjujuće ili nedovoljno dobro, protok vremena je pokazao da je sada situacija dramatično povoljnija za sportsku družinu iz grada na Tamišu. Povod da ovo istaknemo ogleda se u činjenici da su Pančevci igrali 28:28(14:14) protiv Zagreba, u pretposlednjem kolu SEHE.

Još interesantnije od ovako dobrog skora jeste podatak da su izabranici Ivana Petkovića imali čak i napad za trijumf. No, bilo je i minuta kada su gosti vodili sa tri gola razlike, pa ih dinamovci stigli. Sve su to elementi koji ukazuju da je tim iz Pančeva blizu zrenja. Istina je to kao što svake noći stiže plima.
Valja reći još nešto, mada rizikujemo da pohvalama na sopstveni račun pređemo granicu dobrog ukusa. Znate li kada je i protiv koga Dinamo igrao najbolje? Pa, protiv najjačih, onih što su stalni učesnici Lige šampiona(Vardar, Meškov, Zagreb). To pokazuje da su Pančevci najbolji demonstratori da o ovom lepom sportu treba govoriti na rukometni način, na terenu delati, boriti se, stalno dokazivati i časno nositi dres kluba koji vam otvara nove perspektive.
Protiv Zagreba, a to će, sasvim sigurno ostati zlatnim slovima zapisano u istorijskim knjigama RK Dinamo, za žuto-crne nastupili su: Petrović 8(2), Radovanović, Žujović 4, Pilipović 1, Jelić 5, Mirković 3, Pralica, M. Pavlović, L. Pavlović, Distol 1, Barudžić 3, Slavuljica, Šaponjić 1, Dimitrijević 10.

Svi oni, kao i stručni stab, zaslužuju maksimalnu ocenu za sve što su činili na igralištu SC Strelište. Dokazali su da se do uspeha stiže samo ako se i kroz neuspehe prolazi s entuzijazmom. A šta je posle meča sa izuzetnim rivalom rekao Ivan Petković, šef stručnog štaba RK Dinamo:
-Matematički njima je bio dovoljan i bod pa su možda malo opuštenije ušli u meč. Čestitatm mojim momcima na zalaganju, odigrali su dobre minute, a publici se zahvaljujem na izuzetnoj podršci, a nadam se da će biti uz nas i kada krene plej-of srpske lige.

O tome kako igraju žuto-crni i kakav utisak su ostavili posle susreta u Pančevu, govrio je i Zlatko Saračević, prvi trener gostujućeg tima i legenda jugosloveenskog rukometa:
-Čestitam Dinamu na odličnoj utakmici. Ono što sam rekao i pre susreta, ta ekipa igra dobar rukomet. Vidi se da u startu SEHA ligi nisu imali rutinu ali su iz kola u kolo bili sve bolji. Na kraju, mislim da je nerešeno zaslužen rezultat.

BRAVO NAVIJAČI!
Mnogo je povika na srpski rukomet. Često se nepotrebno postavljaju i retorička pitanja koja stvaraju lažne dileme i drugo. Ma koliko ima problema i briga, postoje i te, male oaze, još uvek, koje imaju ravan, sličan utočištu. Takvo je i Pančevo. RK Dinamo kroz takmičenje u SEHA ligi, mada je to teško, bar zvanično, utvrditi, prati najveći broj navijača. Svakako, možda je to moglo i za nijansu bolje, da baš bude preusko u hramu pančevačkog sporta, ali, i ovako je odlično. Protiv Zagreba još jednom su iskreni ljubitelji sporta pokazali koliko vole Dinamo, ali i pravdu i poštenje. Reagovali su svaki put kad je bilo potrebno, jasno iskazujući emocije. Dokazali su Pančevci da rukomet nije iščilela moda. Zato, s naše strane-BRAVO I HVALA VAM!!!

O pređenom putu u Regionalnom takmičenju govorićemo u narednim danima, ali, pre toga sledi i poslednji duel. Pančevci u nedelju ujutro, u osam sati, kreću put Našica, gde će odigrati i taj 19. meč u ovoj sezoni, protiv tima Nexe. Može biti interesantno, ali i taj susret ćemo posebno najaviti.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -