Posle preloma prsta na šuterskoj ruci, Uroš Elezović, sjajni srednji bek, ranije, jedan od najboljih rukometaša Srbije, spreman da sa žuto-crnima krene u pohod ka tituli

POVRATAK NA RADNO MESTO

Sportista koji je prve korake učinio u Vrbasu, a igrao tokom karijere još u Partizanu, Vojvodini, Koperu, švajcarskom Šafhauzenu, te Kataru i Mađarskoj svoj mir, sada je našao u Pančevu. Kako je rastao RK Dinamo, u poslednje vreme, s ambicijama je postalo, takođe, sve interesantnije. Ulaskom u srpsku elitu, pa osvajanjem titule viceprvaka Srbije, prošle sezone, koja se može smatrati jednom od najuspešnijih za sedam decenija postojanja, prvi ljuda sportske družine iz grada na Tamišu, jasno su stavili svima do znanja, vreme je za velika dela. Podizanjem klupske infrastrukture, u svakom smislu, krenulo se u korak sa najjačima u Srbiji, a kada je u tim uvršteno nekoliko iskusnih rukometaša, novopridošlih u polusezoni( Dimitrijević, Pralica, kao i junak naše priče), sve je dodatno uozbiljeno. Nažalost, Uroš Elezović se povredio u prijatelskom duelu s Metaloplastikom, u Šapcu, pre nekoliko meseci,(slomio prst na ruci) pa nije bio u mogućnosti da svojim novim saigračima pomogne tokom SEHA lige, u drugom delu regionalnog nadmetanja. Ipak, svaki susret u hali na Strelištu, pomno je pratio iz partera pančevačkog hrama sporta, pa smo ga zato na početku razgovora za klupski sajt i pitali kakav su na njega ostavili utisak dinamovci?

-Bilo je zanimljivo i korisno. Mislim tu pre svega na mlade igrače. Nastupati u utakmicama sa rivalima u SEHA ligi, a poznato je kakav je to kvalitet, jeste dragoceno za svakog sportistu, a posebno, još jednom ću reći, za mlade momke. Znaš, i pored poraza vi jačate. Za Dinamo kao klub, ovo je bilo dragoceno iskustvo, a, pošteno govoreći, bilo je utakmica u kojima smo se predstavili baš u dobrom svetlu. Tako, ako treba da zaključim, mislim da su utisci zaista pozitivni.

Kakva je trenutna situacija u vezi s tvojom povredom? Ti već odavno treniraš, gips je skinut.
-Tako je. Aktivan sam već neko vreme, a mislim da sve ide na bolje. Čak, mogu reći, već desetak dana sam skoro 100 odsto, u onoj pravoj priči, a s obzirom da do početka plej-ofa ima još nedelju dana, mislim da ću baš spreman dočekati početak završnice prvenstva.

Kad već spominješ taj, da tako kažem najbitniji deo svakog takmičenja, šta možeš vernim navijačima Dinama poručiti. Čemu da se nadaju?
-Biće zanimljivo, u svakom slučaju. Pre svega, ovaj plej-of će doneti dosta neizvesnosti, jer, po meni, čak četiri tim imaju šansu da osvoje titulu, a naš Dinamo je svakako među njima. Optimista sam. Imamo dobar tim, a prava je šteta što nismo imali mogućnost da odigramo neku jaču prijateljsku utakmicu. Ipak, bez obzira na to, verujem u nas. Jasan je plan. Treba pobediti svakog rivala. Polako, treba ići iz utakmice u utakmicu i stići ćemo do cilja. Dinamo zaslužuje veliki rezultat.

Uroš Elezović je pre odlaska preko granice, čak tri sezone, noseći dres novosadske Vojvodine, proglašavan najboljim igračem u srpskoj rukometnoj eliti. Iskusni sportista dobro zna da pobeda ne garantuje sutrašnje pobede i da sam najuporniji i spremni za velika dela stižu tamo gde su naumili. Elezević je naučio kako se osvajaju titule, a to je apriori prednost u odnosu na ostale rivale. Njegovim dolaskom u Dinamo, možda je i ta poslednja kockica mozaika postavljena na pravo mesto. Zašto? Zato što je majstor rukometne igre odavno savladao lekciju: Važno je biti moćan, a ne samo tako izgledati.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -