Duel u Šapcu, u nedelju, 13. maja, protiv Metaloplastike, biće 6. po redu za rukometaše Dinama u plej-ofu Super lige Srbije. Podsećamo, Pančevci, trenutno, dele drugo mesto na tabeli, sa novosadskom Vojvodinom. Prvi je niški Železničar

POSTIZANJE ŽELJENOG REZULTATA

Počećemo najavu duela sa čivijašima od naslova. Obratite pažnju na njega. Njime se na najednostvaniji način definiše uspeh. U osnovi, kada izostane rezultat, da ga nazovemo neuspehom, da li je to dobro smišljen izgovor za odustajanje od cilja, ili je reč o lenjosti, izlasku iz udobne zone svakodnevnog života? E, pa, u sportu to ide malo drugačije. U sistemu, punom ljudi i karaktera, ne može se, pre ne sme, ići linijom manjeg otpora. Stići na vrh, to je traženje da se menja sopstveno razmišljanje i ponašanje, da se svi resursi stave u službu zajedničke potrebe da se bude drugačiji i bolji od rivala.

RK Dinamo je u dosadašnjem postojanju, u srpskom sportu, često menjao amplitude na mapi uspeha. Krivulja rasta i pada, menjala se u zavisnosti od okolnosti(čitaj kada je bilo novca ni uspeh nije izostao), ali, priznali ili ne, vreme se, nekako promenilo. Ipak, ono što je jasno, svih ovih, skoro sedam decenija postojanja, identitet nikada nije bio upitan. Oduvek se znalo, ko je RK DINAMO.

U modernom vremenu, Pančevci su povećali svoj ugled do krajnjih granica. To je plod verovanja da se strategija postojanja i put ka uspehu, ne zasniva na improvizaciji, ad-hok trošenju novca, veštačkim mehanizmima kratke upotrebe, tek da se nešto osvoji, pa onda raspad. Dinamovci pred susret sa Metaloplastikom, ova generacija, nema prava da razmišlja o kritikama, neouspehu. Momci i stručni štab samo treba da izađu na teren i pokažu šta znaju. O Šapčanima nećemo, neka pričaju na igralištu.

POZITIVNA NAMERA
Šta nam može doneti susret u gradu čivije? Ako pogledamo tabelu, posle pet odigranih susreta, lako ćemo zaključiti. Nišlije imaju blagu prednost, u odnosu na ostale timove, pre svega Dinamo i Vojvodinu. Dalje, svaka pobeda, bilo kog tima, može da „zamuti“ vodu, ali, suština, a sve vam to zbog nje i pričamo, ogleda se u sledećoj činjenici: nema te kalkulacije koja će doneti dobar zbir. Samo sve pobede krase pozitivnu nameru da se učini nešto veliko.

Želja da se pobeđuje ogleda se u reakciji igrača. Ako nas je Partizan iznenadio u Pančevu, a protiv Zvezde poljubila sreća(čitaj Ivan Distol), sada je vreme da se kockice poslože, mozaik formira. U nameri da osokolimo naše momke, kroz ovu najavu duela u Šapcu, nije nam motiv da im stvorimo dodatni pritisak, već da ih podsetimo, ko su i s čim raspolažu. Trijumf nije teritorija, pa da se osvoji, već produkt umeća, strpljenja i rešenosti da se dokaže-to je moguće.

Zar bi RK Dinamo bio ovde, sada, u doigravanju za titulu, a do pre nekoliko meseci učestvovao u SEHA ligi, i to na veoma pristojan, čak i bolji način, da u timu nisu pravi momci. Bilo bi i ranije potaman, kad pričamo o srpskom plej-ofu, da su svi bili zdravi, uigrani. U grupi od šest timova koji se bore za prvaka Srbije, nikome nije lako. Svima je podjednako teško. Neko to bolje skriva, a neko nikako. Metaloplastika je vredan rival, ekipa koja igra lep rukomet, a, zar to nije izazov za svakog pravog sportistu?!
Napred Dinamo!.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -