Pobedom u derbiju 8. kola plej-ofa Super lige Srbije, nad niškim Železničarom, dinamovci dokazali da su jedan od najboljih timova ovdašnje elite

POBEDA U SKLADU SA VRLINAMA

Hala sportova: Strelište. Gledalaca: 1.000. Sudije: Boričić i Marković (obojica Beograd). Sedmerci: Dinamo 4 (4), Železničar 3 (2). Isključenja: Dinamo 10, Železničar 4 minuta. Crveni karton: Žarko Petković (Železničar).
DINAMO: Žujović 5, Pilipović 2, Dimitrijević 5, Bunjevčević 2, Radanović, Stojanović 5, Elezović, Jelić 2, Mirković 2, Urošev, Distol, Barudžić 3, Slavuljica, Radovanović (12 odbrana), Banduka 6, Šaponjić.
ŽELEZNIČAR: Lazić, Živković 1, Milovanović, Sretenović 1, Mađar, Krsmančić 6, Gemaljević (2 odbrane), Stanojević 1, Zlatanović (5 odbrana), Spasić 5, Jevtić 2, Petković 3, Mirić, Đukić 5, Vučković 1.

Ako ste pažljivo pratili, ono što smo najavili, pred duel sa Železničarom, onda je jasno, analiza je bila uspešna, a rukometaši Dinama su još jednom potvrdili da vrede, mnogo više od onoga što kazuje tabela u doigravanju za titulu.

Ako bi, u jednoj reči, trebalo da objasnimo, šta se sinoć dogodilo na parketu dvorane Strelište, u Pančevu, onda se opredeljujemo za-MOĆ. Da, tako je izgledala družina u žuto-crnoj opremi, protiv tima koji pretenduje da osvoji šampionat. Ne, ako mislite na razliku u golovima, kad se pojavio krajnji rezultat, nije to poenta. Reč je o 60 minuta požrtvovanja s jasnom namerom, pobediti je jedno, biti ubedljiv u trijumfu, druga je kategorija uspeha.
Pao je veliki teret sa svih koji predvode i igraju za RK Dinamo. Ako smo se oprostili od trofeja, neće biti da su momci zaboravili da pobeđuju i raduju se dok su na igralištu. Susret s Nišlijama, najpre, zato je poslužio, njima samima, da žive život u skladu sa svojim vrlinama. Da se razumemo, možda gostima ovo nije bilo najbolje izdanje, od kada su se sakupili, ali, verujte, ovog puta, ništa se oni nisu pitali. Sve što je Ivan Petković nacrtao, njegovi izabranici su obogatili detaljima koji se publici najviše dopadaju. Znate već, reč je o želji da se pobedi, o energiji, toliko potrebnoj da se iskoči iz proseka. Srpskog proseka.

PRAKTIČNA KORIST
Nema ništa lepše od pobede u sportu. Ozarena lica, drugačiji pogled na sutra, sve oko sebe. No, trijumf na igralištu, kao i u životu, mora da ima viši smisao. Neku, praktičnu korisnost. Dinamo sada, svakom ko je pomislio da manje vredi, pokazuje da to mišljenje nije utemeljeno. Ako savladaš “Želju”, a kažu da je to to, bar kad je reč o našem rukometu, i to na kakav način, onda mora da se iskaže više poštovanja prema sedam decenija starom sportskom gigantu. Korisno je i to, što su igrači našeg kluba, ako su i malo klonuli duhom, sami podigli nivo svopstvenog samopouzdanja. Na kraju, bez velike euforije, trijumf donosi sklad, pred naredna dva duela, koja mogu, ma koliko neko ne veruje, dosta da pokažu.

Šta reći o samoj utakmici? Iskusni, oni s najviše staža u igri, ovog puta, nisu dozvolili da ostanu praznih šaka. Žujović i Dimitrijević su golovima stvarali mirnoću. Odlične role Mirkovića, Distola i Jelića, dali su punoću izraza u igri Dinama. Radanović je odbranbeno učvrstio vezu pred golom. Ipak, nove ideje doneli su mladi: Stojanović, Bunjevčević, Banduka i Barudžić. Sa 12 odbrana i Radovanović je dao svoje u pobedi. Stojanović, taj centralni igrač Dinama, pokazo je potencijal kojim raspolaže. Povreda ramena, pa operacija i oporavak, malo su ga usporili, ali, ono što ima u glavi, i kako te ideje pretače u stvarnost, za pohvalu je. Sinoć je bio izuzetan. Smišljao je, u hodu, nove poteze, igrao se, uživao. To je taj Stojanović, kreativac i ljubitelj svega lepog. Bunjevčević je do povrede( Žarko Petković ga udario u glavu, pa dobio direktan crveni karton) golovima održavao standard za modernog levog beka. Lepo ga je bilo gledati. Nema Bambi tu vrstu emocija i respekta prima rivalu. Svejedno ko je naspram njega. Zna on dobro da je sve u njemu i do njega. Banduka se vratio sa šest golova, a Barudžićevih tri-kao da nas je neko pomazio.
U ovo, moderno vreme, kada nas uče, ma, praktično sile da znamo, kako je sve jedna globalna igra dopadanja i potrošnje, lepo je kad imate oazu. Možda će zvučati pretenciozno, ali, ako svi oni, koji su posmatrali meč Dinamo-Železničar, makar na 60 minuta, nisu osetili neku drugu vrednost, nešto lepše od onoga što nam se, inače nudi, onda ništa.

Dinamovci su sinoć pobedom pokazali da sami, svojim elementima koje poseduju, stvaraju jedinstvo i određuju šta će se dogoditi. Lepo je kad se to zna. Sve zavisi, uvek, od naše volje i potrebe da budemo drugačiji-praktično primer ostalima. Podrška publike, a Strelište, skoro da ne pamtimo punijim, dokaz je da se prave vrednosti poštuju. Ako je tradicija uvek u pravu, onda odnegovan odnos Pančevaca i drugih koji poštuju Rk Dinamo i našeg kluba, ilustruje koliko je ta simbioza važna, ako želite rezultat. Verujte, a često to ističemo, malo je, ma, skoro da nigde toga nema. Ta vernost je prestižna kategorija u srpskom sportu. Sad su pred dinamovcima još dve utakmice(Protiv Partizana u Beogradu, u nedelju i sledeće srede, kad dočekujemo Zvezdu) i kraj.

Napred Dinamo!


T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -