Eto ga. Dočekali smo i taj, toliko željeni plej-of srpske rukometne elite. Šest timova će se boriti za titulu najboljeg u našoj zemlji. Pored Železničara, Crvene Zvezde, Partizana, Metaloplstike i Vojvodine, u trci za nešto najvrednije u ovdašnjem rukometu nalazi se i RK Dinamo

POTERA

Za Pančevce, zapravo, sve kreće u nedelju, 22. aprila, kada, u hali na Strelištu, gostuje šabačka Metaloplastika, a predviđeno je da taj duel, premijera u doigravanju, u našem gradu, počne od 18h. Da je plej-of važan za srpski sport neka posluži i činjenica da će RTS, prenositi većinu utakmica, a ko ne stigne do Strelišta, može ovaj meč da prati putem TV.

Kad želite titulu, u bilo čemu, a kamoli u sportskoj grani koja se može smatrati nacionalnim sportom, onda nije dovoljno da budete dobri, morate biti izuzetni. Realistični instinkt, kad god smo govorili o pohodu RK Dinamo, proteklih godina, ni sada nas ne napušta. Nije potrebno znati „Gorski vijenac“ napamet da znamo-ciljevi su ostvarivi srazmerno uloženom trudu, a uz dozu sreće, plan može biti realizovan.

U RK Dinamo su prestali da skrivaju ambicije kada je tim, skoro, izbalansiran, dovođenjem iskusnih Elezovića, Dimitrijevića i Pralice. Uz oporavljene Bunjevčevića, Stojanovića i Banduke, te, ionako spremne:Radanovića, Žujovića, Mirkovića, Distola, Jelića, Pilipovića, Barudžića, Šaponjića, Slavuljice, te golmane Petrovića i Radovanovića, to je bilo to. Da li svi žele titulu? DA!

Da podsetimo. Momke predvodi Ivan Petković, čovek koji je na pravi način iskoristio priliku da se nađe u galeriji stručnjaka, onih, koji sada formiraju ideologiju srpskog rukometa. Ipak, po čemu je Petković poseban? Zato što se na vreme izborio da radi u miru i samostalno. Nema originalnosti bez nezavisnosti. To je ta dobitna misao.
Nije ta misao svanula iznenada, tek tako. Prvo su se dinamovci pogledali iznutra, kombinovali pojmove, uložili truda kao retko ko, da se svaki segment sportske družine učini boljim i vidiljivim. No, možda nije loše reći i ovo:Polako s tim junaštvom. Ko pomnije prati istoriju, zna da je Herkul bio najveći grčki heroj, onaj koji je nacrtao granice civilizovanog sveta, ali, znamo, kako su završili njegovi sinovi, u tom odnosu. Želimo da napomenemo, jeste titula san, ali, manje vredna od samog života. Drugo, ne manje bitno. Ne treba igrače Dinama dovoditi u nemoguću poziciju. Kao gutača vatre kojem je zabranjeno da izdahne. Idemo, korak po korak.

PRAVEDNA PRISTRASNOST
Ništa ovog puta nećemo o Šapčanima. Neka pokažu šta znaju na terenu.
Tokom plej-ofa, reče neko, jasno je šta treba raditi ako se želiš prvi proći kroz cilj. Svakog treba pobediti. Ipak, borba traje, kao i u životu, nikada nesmeš da staneš. Stvari mogu da se komplikuju, ali, ne sme da se menja suština. A, šta je zapravo esencija RK Dinamo u ovoj priči?
Da se bude i ostane na strani sporta. Mi smo ovde, na ovim stranicama, toliko hvalili sve što se čini u pančevačkom sportskom klubu, ali, nikad nam misao nije išla dalje od pravedne pristrasnosti. Igralište je uvek merilo kvaliteta i znanja. Ko bude bolji na terenu, on treba da se raduje. Sve drugo, ono nečasno, neka ostane kao teret onima koji ga proizvode. Što reče neko bistar:“Poštenje je odlična pojava, samo mu ponekad treba pomoći“.
Draga naša publiko! Vi, za koje se slobodno može reći-najbolji ste u Srbiji! Hvala za sve! Nadamo se da ćete uz Dinamo biti do 3. juna. Ako ste se uželeli rukometa, onog pravog, najboljeg koji se može videti u Srbiji, onda nikako ne propustite mečeve žuto-crnih. Sa vama, sve je to drugačije, prava pesma. Vidimo se u nedelju. Svi ste dobrodošli!

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -