Aleksandar Pilipović, levo krilo RK Dinamo, pravi razliku na terenu

POHOD KA CILJU

Junak naše priče prati svoju stazu snova. Počeo je u rodnom Apatinu, ali je reputaciju odličnog igrača, na poziciji levog krila, sticao u najboljim srpskim klubovima. Kao što su nekada plitke lagune osiguravale pomorske gradove od osvajača, tako je i Aleksandar Pilipović uvek znao na koju će stranu. Igrao je u Zvezdi, PKB-u, pa Partizanu i Kolubari, pre nego što će otići u novosadsku Vojvodinu. Svi su ga želeli. U sportu se često dešavaju teške povrede, a nisu ni njega mimoipšle. Zbog jedne takve, mnogi kažu najozbiljnije-prednji ukršteni ligamenti, napravio je višemesečnu pauzu. Sve se to zbivalo 2014. Odlazi u Požarevac, na kratko, a zatim sledi selidba u turski Goztepe. Ostaje tamo duže od jedne sezone, pa se vraća u domovinu i ovog leta stiže u Dinamo.

Ima čime Apatinac, kako ga često oslovljavaju, da se ponosi. Sa Partizanom je osvojio dve titule prvaka Srbije i Super kup. Niz uspešnosti nastavio je igrajući u Srpskoj Atini za Vojvodinu. Stigao je sa saigračima do titule i još jednog Super kupa. Ranije, nastupao je i za Juniorsku reprezentaciju naše zemlje(kvalifikacije u Sirakuzi, 2007.). Postavio je i neke lične rekorde. Ostalo je zabeleženo da je proglašen najboljim levim krilom srpske rukometne elite u sezoni 2009-10, kao i dve godine kasnije, a jednom je bio i najbolji strelac polusezone(2015.)

Dakle, ne fali renomea. Pilipović je veliko pojačanje Dinama, a to se najbolje oseća u poslednje vreme. Kad su Pančevci, tokom SEHA lige, igrali sa najjačim rivalima(Vardar i Zagreb) bio je među najboljim akterima, a nastavio je i protiv Nexea. Podizanje forme za njega nije novina, iskusan je sportista, ali, lepo je videti strast na terenu koja se i dalje rasplamsava. Baš takav čovek neophodan je žuto-crnima.

Kako vam sada posle nekoliko meseci provedenih u gradu na Tamišu sve ovo izgleda? Da li ste zadovoljni?
-Veoma dobro sam se ukopio dolaskom u Dinamo. Dosta igrača poznajem odranije, jer smo se sretali tokom naših karijera. Ostale sam sada upoznao i zaista je reč o sjajnim momcima. Nije bilo potrebno dugo vremena da se adaptiram.Tako da, mogu reći, ide sve svojim tokom i naravno da sam zadovoljan do sada. Dok razgovaramo, prilika je da istaknem i zadovoljstvo što su me Uprava Dinama, kao i trener Petković, pozvali da dođem u Pančevo. Imamo izvanrednu saradnju.

Šta bi ste istakli u vezi nastupa vaše ekipe u SEHA ligi?
-Odlično takmičenje i siguran sam da će nam nastupi sa tako jakim timovima pomoći da spremno dočekamo naš plej-of.

Kad već pominjete završnicu srpskog elitnog nadmetanja, šta se može očekivati od Dinama?
-Očekujem borbu za titulu.

Kao i na terenu. Kratko i jasno. Pilipovića krasi maštovitost u igri, raspolaže pravom lepezom šuteva sa krila, a ta, njegova enigmatičnost za rivalske golmane, traje i dalje. Apriori prednost, a što ne reći-autoritet, Pilipović je zaslužio igrama na terenu. On sebe, i dalje, predstavlja na najbolji način, a nema sumnje, kad bude najviše trebalo, mnogo će uticati da i RK Dinamo ostvari svoje snove.

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -