RK Dinamo vam predstavlja: Petar Žujović, čovek koji je pokrenuo mehanizam uspeha

PROFESIONALAC

U analizi bitisanja naše sportske družine lako je predstaviti Petra Žujovića, nekadašnjeg igrača beogradskog Partizana, učesnika Lige šampiona, a kasnije internacionalca koji je s velikim uspehom nastupao za: Runar Sandefjord (Norveška), Qatar sport club, Al Shamal (Katar), Esperance sportive de Tunis (Tunis), Doukas, Panellinios, Aek Athens (Grcka) i Cyprus college (Kipar). Potom, pre dve sezone, dolazi u Pančevo, da predvodi RK Dinamo do najvećih uspeha u istori kluba. Da podsetimo, dinamovci su posle prolaza u Super A ligu, osvojili Kup Vojvodine i postali viceprvaci Srbije, što je žuto-crnima omogućilo da se nadmeću i u SEHA ligi. Žujović je rođen 1981. godine, oženjen je Tamarom, a sa njom ima troje dece(Kristinu , Kseniju i Lazara). Osim što igra i to na vrhunskom nivou, nije zapostavio školovanje, pa je tako sebi, za srećnu budućnost, prigrlio i diplomu Više škole za sportske trenere, koju je zaslužio u Novom Sadu. Sto se tiče stranih jezika govori engleski i grčki. Ima čime da se pohvali Žujović, kad je reč o sportskom angažmanu. Junak ove priče, osvojio je i mnogobrojne titule( 6 puta je bio prvak Srbije, 2 puta najbolji u Grčkoj, isto toliko u Tunisu i Kipru), a osvojio je i 5 nacionalnih kupova (Srbija 2, Grcka 3), te Super kup u Srbiji. U Dinamu, kao da doživljava drugu sportsku mladost, a nema sumnje, zadovoljan je u Pančevu. O tome priča:

- Dinamo je jedan od najbolje organizovanih klubova trenutno u Srbiji. Smatram da u interesu Dinama svi treba još napornije da radimo i da mu se posvetimo još više, kako bismo ga postavili na mesto koje mu pripada u srpskom sportu, a to je mesto u vrhu. To treba uvek da bude cilj i domet kluba, ne samo u ovoj, već i u svakoj narednoj sezoni.

Trenutno, RK Dinamo se takmiči u Regionalnoj ligi. To je ogroman uspeh, jer, sastajati se sa nekim od najboljih timova na Starom kontinentu, mora biti benefit za svakog igrača. Rezultati su očekivani, no, nema se mnogo toga zameriti Pančevcima. Suv kvalitet rivala, mnogo moćniji timovi, kao i činjenica da su žuto-crni novajlije u ovom nadmetanju, svima jasno pokazuju zašto je to tako. 

- S obzirom da je tim formiran dosta kasno, kao i na to da smo ekipa sa najmanjim budžetom u Seha ligi, mišljenja sam da smo ostvarili vrednu pobedu u Novom sadu, ali isto tako, smatram da sigurno možemo još bolje protiv, realno, dosta jačih ekipa od nas. Moj stav je da je ovo odlična šansa za klub, da se igrači afirmišu, steknu iskustvo i pripreme za ono najvažnije što nas čeka, a to je borba za titulu šampiona Srbije, u plej ofu-naglašava naš sagovornik.

Nismo propustili priliku da Žujovića pitamo o ličnim ambicijama?

- Moje ambicije su u vezi sa Dinamom. Želim svim srcem da budem prvak Srbije, kako zbog sebe, tako i zbog svih ljudi u Pančevu koji vole ovaj klub.

Petar je odličan sagovornik, kad je reč o jednoj interesantnoj temi. Naime, kako danas privući decu rukometu?

- Neopredeljenoj deci bih objasnio da, ko jednom stane na rukometni teren odmah ga i zavoli. Takođe, poručio bih, igrajući rukomet, videće mnogo gradova i zemalja, koje možda nikada ne bi posetili da ne treniraju ovaj lepi sport. Treba da znaju, upoznaće različite klulture i steći mnogo prijatelja. Pored toga, sport je bitan za fizički razvoj dece, a rukomet kao ekipni sport će ih naučiti disciplini, poštovanju, požrtvovanju i viteštvu.

Na kraju predstavljanja, Petra Žujovića smo pitali ima li vremena za privatan život, da li ima neki hobi?

-U privatnom životu sam okupiran svojom decom i sva pažnja je usmerena na njih, tako da za hobi nemam vremena. Ponekad odigram partiju tenisa ili sa drugarima mali fudbal i to je to. Inače, voleo bih da posetim Njujork, to mi je neka neostvarena želja, kad je reč o putovanjima.

Sportski i životni put Petra Žujovića mnogima može da posluži kao primer smelosti da se uspe. On je sada, slobodno se može reći, u centru zbivanja, posmatrajući mirno šta je sve postigao. Njegovi saigrači imaju mogućnost da ga pitaju o svemu tome, da od njega na terenu i van njega nauče što više, kako bi u sopstvenim biografijama, jednog dana, pridodali neko posebno značanje. Žujović je tu da im pomogne. 


T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -