Dinamu malo nedostajalo da iznenadi Gorenje u Pančevu

OSETLJIVOST I OSEĆAJNOST U PORAZU


Šteta. Jedna reč je dovoljna i eto opisa, kako smo se svi mi, koji volimo RK Dinamo, osećali posle poraza(27:29) od Gorenja iz Velenja u 12. utakmici SEHA lige. Naglašavamo, šteta, jer, mogao je meč u Pančevu, da ide i drugim tokom, da na kraju vidimo srećan završetak, ali...
Utisak je, realno gledano, gosti su znali kako da reše ovaj duel. Kad je bilo najpotrebnije, imali su snage i umeća, a, pošteno govoreći, manje su grešili od žuto-crnih. Ipak, ovo je jedan od onih poraza koji ne bole previše, naprotiv. Svakako, osetljivost i osećajnost nisu i ne mogu tek tako da izblede, ali, ako analiziramo sve, od starta, pa do finiša utakmice, u hali na Strelištu, lako ćemo zaključiti da je ovo, i pored svega navedenog, jedna od boljih partija Pančevaca u Regionalnom takmičenju.
Reče Željko Babić, trener slovenačke ekipe, na KZN posle susreta, kako mu je bilo drago što su bili u Pančevu kao i da su odigrali jedan težak meč, sa odličnim rivalom. Baš je pohvalio dinamovce za sve što su pružili, dodavši da je njegov tim slavio samo zbog duže klupe, žargonski rečeno. Možda je ova kratka analiza bivšeg selektora hrvatske nacionalne selekcije i najbolji opis duela u gradu na Tamišu.

Ovako stoje stvari. Radanović, Žujović, Distol, Mirković, Jelić, Petrović, Pilipović, Bunjevčević, Banduka, Barudžić, Šaponjić, Radovanović, Slavuljica, Jovanović, te braća Miloš i Lazar Pavlović, heroji su našeg kluba, kako reče Ivan Petković, šef stručnog štaba. Nedostaje povređeni Jovan Stojanović, koji je, takođe, mnogo doprineo da se stekne više nego pozitivan utisak o, do dsada, prikazanim igrama žuto-crnih.

PRE ANALIZE

Biće vremena da se donese ocena o svima koji su učestvovali u ovoj sportskoj priči, a zove se SEHA liga. Naravno, nije kraj, jer nastavak sledi u februaru. Pre toga, a glavni je utisak, moramo prozboriti o uzlaznoj krivulji koja je ostvarena ove sezone.
Baš protiv momaka iz Velenja najbolje se vidi taj napredak. Kada smo tamo gostovali, negde na startu takmičenja, Dinamo je izgledao kap đak prvak u ozbiljnom društvu. Sve je bilo novo, drugačije, a o kvalitetu i da ne pričamo. Ipak, nikoga ubedljiv poraz od Slovenaca nije obeshrabrio, a ponajmanje sve u klubu. Radilo se još ozbiljnije, s više motiva, a sve se to isplatilo.
Dva puta smo porazili Vojvodinu, što ne reći, glavnog konkurenta, ujedno, Novosađani i jesu parametar, našeg uspeha. Bod protiv Nexea je dobrodošao, a bili smo blizu takvog ishoda i protiv Gorenja. Nigde se Pančevci nisu obrukali. Uvek i na svakom meču, dali su najbolje što su imali. Naravno, možemo da pričamo o kvalitetu, budžetu itd, ali, to su, ipak, samo reči. Trebalo je sve to zanemariti i raditi s tim što imate i izvući maksimum. A to i jeste urađeno.
Još meč sa Lavovima u Bačkoj Palanci, koji treba da se održi u četvrtak, u Kupu Vojvodine, i momci idu na zaslužen odmor. Bar neće biti utakmica. U ovoj godini, a ne zaboravimo, RK Dinamo je viceprvak Srbije, toliko toga dobrog je sagrađeno, za nezaborav. Taj temelj, nema sumnje, biće nazidan dobrim materijalom, čvrstim, tako da će naša kuća odoleti svim naletima. Samo nas pratite i uverite se.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -