U 6. kolu plej-ofa Super lige Srbije, Metaloplastika, u Šapcu, slavila protiv Dinama. Posle 60 minuta igre na semaforu se pojavio rezultat 23:19 (14:10)

NIKAD NE PODCENJUJ DINAMO

Kako se doigravanje za titulu bliži kraju, postaje sve zanimljivije, ali i nervoznije. Već smo toliko puta govorili da je suština u svemu ostati dostojan rival, dati sve od sebe, pa, neka bolji pobedi. Ipak, u poslednjim utakmicama Dinama, nešto fali, pa nema ni očekivanog rezultata. Metaloplastika je dobila Pančevce lošijom igrom u Šapcu, nego što su se predstavili u hali na Strelištu, kada su pretrpeli poraz. Statistika, taj neumoljivi dodatak svakom savremenom sportskom dešavanju, ma koliko skrivala, ovog puta je jasno ukazala na razlog poraza žuto-crnih. Ne možeš slaviti u gradu čivije s 15 promašenih zicera. Odbrana je dala svoj doprinos, ali, problemi su se događali u ofanzivi.

Sad se tek vidi koliko je pauza pred start plej-ofa uzela maha, kao i nedostatak prijateljskih utakmica. Šta tek reći o povredama, po najboljih igrača. Elezović, Bunjevčević, Stojanović i Banduka, su, pre povreda, odnosno operacija, bili uvek među najboljima na igralištu. Ima nešto što nedostaje. U osnovi, od najsiskusnijih se očekuju mnogo bolja izdanja, no, ona su izostala. Možda će nam neki zameriti, što to sada ističemo, ali, zbog povrede, u Šapcu, nije igrao Pilipović, a golman Petrović već drugi susret ne može među stative.

Ipak, koliko god sabirali golove, odbrane, dobre ili loše pasove, promašene zicere, tehničke greške i sve drugo, pa zatim na to „zalepili“, sve ono loše o čemu smo već pričali, neće nam biti lako doneti zaključak. Jedno je sigurno, mora i može mnogo bolje. U nastavku takmičenja sledi još jedno, veliko iskušenje, gostovanje Vojvodini u Novom Sadu, a taj duel je na programu sledećeg vikenda, pa će biti vremena da ga posebno najavimo. Sad je teško, evidentno je to, ali, nikada, niko, ne sme da podceni RK Dinamo. Ako trenutno ne ide kako je zamišljeno, to ne znači da, u međuvremenu, neće biti bolje. Suštinski, kao i uvek, sve je u glavama aktera, jer, nisu momci zaboravili rukomet.

TEŽIM PUTEM DO KRAJA
Znaju dinamovci da je svaki sledeći trijumf pravi zadatak. Stići do novih pobeda, ravno je meriti strašću, ili, onim najboljim što nosimo u sebi. Naravno, neće niko iz ove generacije momaka koji nose žuto-crnu opremu, pobedama, pa makar do samog kraja, ili osvajanjem(neosvajanjem) titule zbrinuti svoju starost, ali, naglašavamo, trag koji ostavljamo, uvek je najbolja priča o nama.

Sad je jasno, RK Dinamo će nastaviti težim putem do kraja, no, osim simbolike, možda je to i neki znak, koji će doprineti da se ova sezona zaokruži na najbolji mogući način. Ne smemo i ne treba zaboraviti da je u igri još osam bodova(četiti susreta do kraja) i ma koliko neko kalkuslisao, a zna se dobro ko to čini u srpskom rukometu, uvek ima neko treći, onaj koji kvari planove. Ko će to biti? Videćemo, najkasnije do 2. juna.

U surovom profesionalizmu, u okvirima gde se poštuje samo rezultat, i sve meri novcem, ipak, mora biti i ljudskosti. Sport pokušavaju da pretvore u gladijatorstvo, a akteri su predstavljeni kao nad-ljudi. Pa, u Srbiji, to je komično. Ne samo da nema dovoljno kvaliteta, već ni pravila, tih koordinata, kojima svi treba da se krećemo. Pre bi se reklo, pravilo je, da nema pravila. U takvim okolnostima, kad se pojavite, čistih namera, neiskvarenih želja, lako upadate u oči. Dakle, sve je na igralištu 20x40m. Tu, i ni na jednom drugom mestu, mora se dogoditi pobednik. Sve ostalo je zavaravanje da ste nešto postigli. Kad tad, ma koliko naivno zvučalo, to će svima postati jasno, a trofeji, na takav način osvojeni-bezvredni. Zato, dinamovci, ne klonite duhom. Ovo je, možda, neki drugi svet, ali, vi morate ostati isti. Ljudi-posvećeni onome što radite.

Napred Dinamo!


T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -