U 4. kolu plej-ofa Super lige Srbije, rukometaši Dinama u subotu, od 18h, dočekuju beogradski Partizan

NIŠTA NE USPEVA TAKO DOBRO KAO USPEH

Malo sreće, malo tuge, samo tako, kroz životne ciklične krugove vredi ići. Sve ostalo, kad je ravna crta, u bilo kom smislu, nešto ne valja. U sportu, društvenoj grani u kojoj su uspeh i poraz sastavni deo igre, to se najbolje da primetiti. Ipak, naša težnja da se uvek bude dobar, čak najbolji, pa tako ostane negde u vremenu zapisano, moralna je.

Dinamo je prošle subote izgubio u Nišu, od Železničara, a proteklo je dosta vremena, dovoljno da se ponešto zaboravi, novo nauči, preboli... U datim okolnostima, kada se šest timova nadmeće da, u roku od, nešto više od mesec dana, stigne do titule najboljeg srpskog rukometnog tima, nema druge, traži se brz oporavak i pogled ka novom zadovoljstvu. Po rasporedu, ove subote, u Hali na Strelištu u goste nam dolaze crno-beli.

Šta nas čeka u ovom meču? Neka nam bude dozvoljeno da naglasimo. Postoji nešto, u vezi RK Dinamo što se bitno razlikuje u odnosu na sve druge ekipe iz najvišeg ranga u našoj zemlji. Ne, nećemo sada o kvalitetu pojedinaca, ili isticati strateško promišljanje trenera, kao i rukovodstva žuto-crnih. Reč je o veri. Ono što prikazuju dinamovci, prenosi se sa njih-na posmatrača. Sve što daju na terenu-istina je, a njihovo unutrašnje treptanje širi neki magnetizam kod svih prisutnih.
Zašto vam ovo ističemo? Gde god da je RK Dinamo igrao, u SEHA ligi, ili tokom utakmica u našoj zemlji, vrlo brzo su i protivnički navijači bili uvereni da Pančevci imaju ono nešto, posebno, drugačije, što se mora poštovati, bez obzira na sve navijačke strasti. Tako i sada, pred nastup s Partizanom, nije lako napisati neki vizuelni sinonim za ono što predviđamo da će se desiti. No, znaju momci:ništa ne uspeva tako dobro kao uspeh, pa eto dodatnog motiva da se bude pravi još jednom.

USKLAĐENOST ŽELJA I MOGUĆNOSTI


Nećemo o RK Partizan. Neka govore na terenu.
Biće ovo duel pun naboja i strasti, jer, oba tima u svojim redovima imaju sportiste koji, ma koliko titula osvojili, igrali na najznačajnijim takmičenjima, nikada neće odustati od želje da se riznici doda još neki trofej. Takav ritam razmišljanja, kod takmaca, garantuje i dobru igru. Oba tima se međusobno uvažavaju, odlična je i međuklupska saradnja, koja traje već dugo, a kada se sve sabere, odlučiće pribraniji i veštiji, u onome što rade.
Može li Dinamo do pobede? Pa kako da ne!
Rukometna utakmica je veliki grad, ali i velika pustinja, da se metaforički izrazimo, jer, tokom 60 minuta, predviđenih za duel, svašta se tu može videti. Svetlost i blještavilo, do peska u očima. O tome vam pričamo. No, u svakom pojmu, ma koliko sve ovo što pišemo deluje naivno, mora da postoji mera, između želja i mogućnosti. Ukoliko taj odnos nije usklađen, ni optimizam ne pomaže. Čini se, ovog puta, RK Dinamo ima čemu da se nada i to s razlogom.
Ako Pančevci na terenu daju sve što znaju, energiju racionalno iskoriste, neće ni rezultat izostati. Njihova težnja da manirima koje poseduju očaraju rivala i publiku, u budućnosti im može doneti mnogo zadovoljstva. Zlato će im priticati kao reka.

Verna publiko, susret s Partizanom je više od rukometne utakmice. Reč je o prazniku sporta. Rival je inspirativan u svakom smislu, a vaša podrška, u takvim okolnostima, više je nego dobrodošla. Budite gosti RK Dinamo i pomozite da stvaralačka napetost dobije svoj oblik u vidu trijumfa.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -