Duelom u Našama, u Hrvatskoj, RK Dinamo i zvanično završava učešće u SEHA ligi u ovoj sezoni

NEXE ZA KRAJ

To je to. Susretom u živopisnom hrvatskom gradiću, 18-tim po redu, rečićemo doviđenja svima u Regionalnom takmičenju. Ako je sa mnogih strana bilo i skepse, kako li će se Pančevci snaći u visokom društvu, pokazali smo da smo više nego dorasli i ovom izazovu. Vremenom, od prve utakmice, protiv Metalurga u Pančevu, pa sve do ovog susreta koji nas čeka u nedelju, 18. marta, u Našicama, svi su mogli da shvate da RK Dinamo ima potencijal za ovako visok nivo, da strukturalno, ali i u ljudskom kapacitetu, pripadamo grupi klubova za koje se može reći da su uzorni i da znaju da obave posao.

Biće još reći o pređenom putu, jer, u narednom periodu o tome će govoriti čelnici Dinama, stručni štab i igrači, ali, ukratko rečeno, u dve reči-uspeli smo. Osnovni plan je ostvaren, čak smo i za nijansu bili bolji od zacrtanog, a čini se, benefiti igranja u SEHI, tek će se osetiti u narednim mesecima. Učvrstili smo svoj ugled u mnogim organizacijama, u vezi sa sportom, dobijali samo pohvale za organizaciju mečeva i entuzijazam. Publika je bila na našoj strani uvek, a kako rukometaši vole da istaknu-osmi igrač, dao je izuzetnu podršku tokom našeg putovanja regionom.

Šteta što Bunjevčević, Elezović, Stojanović i Banduka, sjajni sportisti i dobri ljudi, nisu mogli u jednom delu takmičenja da pomognu, daju svoj doprinos, udare sopstveni pečat kvalitetno urađenom poslu, no, u sportu je tako, a povrede su sastvani deo karijere. Možda će neko reći:čudno, govorite o uspehu, a završavate u donjem delu tabele SEHA lige? Pa, da, ali samo uskogrudi ljudi, ili nedovoljno informisani, da ne upotrebimo neki ružniji izraz, to mogu da tvrde. Zar nije poenta svakog učešća da se pogleda šira slika dešavanja, da se zaista sagledaju prihodna i rashodna strana, da se ekonomski izrazimo, pa da tek onda stavimo tačku. Još nešto. Ne zaboravimo, RK Dinamo tek treba da odigra ono najbitnije, a onda ćemo videti efekte pređenog puta i kilometraže.

OPTIMIZAM
Kako će biti u Našicama? Videli smo Nexe u Pančevu. Bili smo blizu pobede, ali, na kraju i bod je bio uredu. Zna se kako Hrvoje Horvat, mladi stručnjak, sin nekada najboljeg rukometaša Jugoslavije gleda na ovaj sport. Voli da se nadigrava, uveo je i mnoge novine na rukometno igralište, dobro selektirao tim. Ipak, sada, reklo bi se, posle sjajnih partija protiv Vardara, posebno Zagreba, i Dinamo se pita.
-Za nas je jako bitno da probamo da odigramo što bolji meč. Nexe je dobro selektiran tim. Izuzetno dobro igraju sedam na šest i moj kolega Horvat to odlično radi. U Pančevu su na taj način stigli našu prednost i osvojili bod u završnici meča. Gledajući tabelu, to možda može da zbuni, ali, svakako zaslužuju ulogu favorita u ovom meču . Naš zadatak je da tamo odigramo što bolje, da što skuplje prodamo kožu, a ako se ukaže prilika da ih iznenadimo-jasan je Ivan Petković, strateg Dinama, jedan od pokretača optimističnog mehanizma u svojim redovima, pred duel u Hrvatskoj.
Slično razmišljau i igrači, a pred duel sa Nexeom, govorio je Savo Slavuljica:
- Idemo tamo dosta optimistično, posle dobrih minuta protiv Varadara, posebno Zagreba. Dao bih im prednost jer su duže od nas u SEHA ligi, ali smatram da smo im konkurentni i da tamo možemo da odemo po bodove.
Dakle, pred nama je, po svemu sudeći, zanimljiv meč. Kako bilo, Pančevci na put kreću u nedelju, 18. marta, u osam ujutro. Posle kraćeg odmora u Našicama i ručka, duel počinje u 16h. Odmah posle susreta pančevačka ekspedicija se vraća kući.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -