Razgovor s povodom: Ivan Petković, šef stručnog štaba RK Dinamo

NEMA PREDAJE

Pančevci su u Regionalnom takmičenju, SEHA ligi, novajlije, ali, hrabro se nose sa mnogo iskusnijim i boljim timovima. Odigrano je šest utakmica koje su pokazale trenutne mogućnosti žuto-crnih, no, bez obzira na negativan skor(pet poraza i jedan trijumf), slika o tome koliko Pančevci zaista vrede, može biti uokvirena tek po završetku plej-ofa, u srpskoj rukometnoj eliti. Pređeni put sada možemo sumirati na više načina, tražiti objektivne i subjektivne slabosti našeg tima, a kako na sve to gleda šef stručnog štaba Ivan Petković. O, do sada pruženim partijama, mladi strateg na početku razgovora izdvaja:

-Prvo bih želeo da istaknem da je i te kako dobro što smo u ovom takmičenju, bez obzira što znam da postoje i druga mišljenja o našem igranju u SEHA ligi. Za mene će uvek biti bolje da se ekipa koju vodim susreće sa jakim timovima, a mi se nadmećemo sa nekim od najboljih evropskih sastava, nego da nije tako. Ako mladi igrači treba nešto da nauče, da na terenu vode bitku sa moćnima, zar postoji bolji način od ovoga koji je nama na raspolaganju. Naravno, nije lako posle poraza, a neki su bili ubedljivi. Ipak, treba svima da bude jasno, to je naša trenutna realnost. Svi znamo ko su naši rivali, o kakvom kvalitetu je reč. Ono što ja posebno želim da naglasim, nisu i neće nas izgubljene utakmice poremetiti, Naprotiv. Još više i bolje ćemo da radimo, sa istim, velikim motivom, kakavim smo i krenuli u ovo takmičenje.

Treba uzeti i obzir, bez obzira na kvalitet dinamovih igrača, da je reč o neiskusnom sastavu. Mnogo je mladih dobilo priliku u jakom rangu. Treba malo i vremena da se sve kockice slože, zar ne?

-To i jeste suština cele priče. Dok su drugi u SEHA ligi već odavno, a većina timova nastupa i u Ligi šampiona, kod nas u timu igraju mladići koji su do skoro nastupali u trećem rangu srpskog rukometa. Znam, reći će neko, pa vi ste birali taj tim, ali, moramo biti i objektivni, sagledati sve mogućnosti koje su nam bile na raspolaganju.

- Ipak, činjenica je, ovo iskustvo, baš njima će najviše doneti. 

- Tačno tako. Bez obzira na poraze, ovo je za sve nas u klubu, ipak, benefit. Igranje u SEHA ligi svima nama, dakle i klupskoj organizaciji, igračima, nama trenerima, doneti, sigurno boljitak. Tako ja to vidim. Ne želim i neću dozvoliti da se pojavi neka nervoza ili nešto slično. Za to nema razloga. Igramo najbolje što možemo, a znam da mora i bolje. Do tog boljeg ćemo stići još jačim radom i sve boljim angažovanjem na treningu i utakmicama koje su pred nama.

Možda javnost nije dovoljo upućena, ali, sve vaše kolege, koje vode rivalske ekipe, imaju reči hvale za pristup i angažman na utakmicama koje ste do sada odigrali. To ohrabruje sigurno.

-Jeste, u pravu ste. Drago mi je da se, ipak, prepoznaje naš rad. To su ljudi koji odlično rade svoj posao, iskusni treneri i dobro znaju koliko je potrebno da se dođe do određenog rezultata. 

Sada je pred vama skoro mesec dana bez utakmica u SEHA ligi. Kako ćete iskoristiti ovu pauzu?

-Da treniramo još jače. U planu i programu, koji sam sačinio sa svojim saradnicima, stoji da ćemo ovih dana više raditi na sticanju fizičke kondicije i povećanju snage. Taj segment nam je veoma bitan. Ne samo kad je reč o ovom nadmetanju, dakle, SEHA ligi, već i zbog onog što nas očekuje na proleće. Takođe, posle ove pauze,očekuju nas dva veoma teška gostovanja. Prvo idemo u Skoplje, na duel sa Vardarom, aktuelnim prvakom Evrope, a zatim u Zagreb. Moramo učiniti sve, da tamo ostavimo što bolji utisak.

Pančevci su još jednom pokazali koliko vole RK Dinamo svojim prisustvom, u velikom broju, na utakmici protiv Celja. To je za pohvalu, zar ne?

-Naravno. Publika je uvek u Pančevu bila nešto posebno, a ja volim da kažem, naš osmi igrač. Znam da oni pravi ljubitelji rukometa znaju da nam nije lako, i da se trudimo da kao klub opravdamo njihova očekivanja. Bez podrške sa tribina sve je mnogo teže, zato im se i ovog puta zahvaljujem, i siguran sam da će nas pratiti i u nastavku SEHA lige, kao i kad budemo igrali plej-of naše Super A lige.


T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -