Kao retko kad, RK Dinamo, ukazana je velika čast, da ugosti prvaka Evrope-skopski Vardar

MOMENTI ZA ISTORIJU

Kad se bolje razmisli, to što je uradio RK Dinamo, poslednjih godina, posebno prošle sezone, pravi je podvig. Nije to slučajno i nezasluženo, jer tako se ne dolazi do vrha. Samo upornim radom i jasnim željama otvara se put za nešto veliko-izuzetno. Tako su Pančevci stigli do meča sa aktuelnim prvakom Starog kontinenta. Vardar gostuje na Strelištu?!

Za mnoge je ovo bila fix ideja, nešto nepojmiljivo, potpuno nedostižno. Ipak, eto, i to se dogodilo. Uspeh RK Dinamo, taj podvig, može biti svetionik i mnogim drugima, ako verujete u ono što radite, ako ne sumnjate u svetlost igre.

Šta reći o RK Vardar? Bilo je potrebno mnogo ulaganja i vere, ali, često ni to nije dovoljno. Trebalo je oformiti tim, ali ne sa sedam vrhunskih igrača, već duplo više, čak, mnogo više majstora rukometne igre uvrstiti u ovu priču. Takođe, valja naći i trenera da sve to vodi, da podupire taj skupi i kreativni sistem. Sve je to prebogati ruski poslovni čovek-Sergej Samsonenko uspeo. Trebalo je nekoliko godina strpljenja, ali trud se isplatio. Vardar je postao prvak Evrope, u junu prošle godine. Imaju sve, sve najbolje, reklo bi se što postoji u svetu ove neverovatne igre, jer, da nije tako, neko drugi bi bio uspešniji.
Susret u Pančevu je jedan od onih kada samo treba da uživate. To je meč u kojem je čast i privilegija da učestvujete. Nije lako, s naše tačke gledišta reći, ali, zna se ko će pobediti. Ipak, utisak koji će domaćin ostaviti, takođe je važan. Niko to ne sme da zanemari.

PUBLIKO-SVI STE DOBRODOŠLI
Dvorana Strelište, taj hram sporta, kako ga često nazivamo, imao je koga da ugosti za sve ove godine postojanja. Mnogi vrhunski majstori su trčali tim parketom, pogađali golove i koševe. Osvajali su tu titule i karatisti, džudisti, streličari, nastupali najbolji folkloraši naše zemlje. No, to naše Strelište, krasi jedan veoma bitan detalj. Naravno, reč je o publici.

Pančevci su uvek imali odnegovan odnos prema sportistima iz našeg grada. Često su umeli da uveličaju ionako velika dela. A, rukomet, a Dinamo, šta tu dodati!?
Reče Ivan Petković, mladi strateg Dinama, pre nekoliko dana, u najavi ovog susreta: „bili su uz nas kada smo se radovali, ali i kada je tuga preplavila naše osećaje“. Da, uvek su bili tu. Sada, tokom SEHA lige, ne bez razloga, možemo da potvrdimo, Pančevo, odnosno, naša publika, u najvećem broju posećuje susrete Regionalnog takmičenja. Nije to samo naš utisak. Eto, takava je publika u gradu na Tamišu.

Sada je vreme da se ta podrška nastavi. Baš u momentima koji su za istoriju, za pamćenje. Osećaj da možete prisustvovati utakmici u kojoj Dinamo igra sa prvakom Evrope, zaista je neponovljiv, i retko se dešava. Zato vas pozivamo da u utorak, 6. februara, od 17 i 15h, dođete i budete naši gosti, pa da zajedno pozdravimo majstore rukometne igre, a da našem Dinamu poželimo dobar meč protiv velikog, najvećeg rivala s kojim je ikada delio igralište.
Reče neko:“prvo treba nacrtati ljudsku želju, pa je tek onda ostvariti“. Sigurni smo, nema tog sportiste koji u svojoj karijeri neće ovakve duele istaći kao nešto najznačajnije u veku sportiste. Zato, momci, neka vaša igra protiv Vardara bude plam radosti i zadovoljstva.


Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -