RK Dinamo vam predstavlja: Miljan Bunjevčević, izdanak domaće škole rukometa

OSTVARENJE CENTRALNE NAMERE 


U iskonskoj borbi opstanka, pa i na sportskom terenu, izgrade se crte karaktera koje vas oblikuju za ceo život. Svaki dobitak isti je kao radost, a posvećenost onome što radite, kad tad, donese rezultat. Mnogo samodricanja, naravno, nije odlika samo sportista, ali, često, dodati napor, baš je u vezi s njima. Jedan od momaka koji je skrenuo pažnju javnosti na sebe, a pravi je primer onoga što smo naveli, svakako, jeste i Miljan Bunjevčević Bambi, sjajni bek našeg tima. Rođen je u Sremskoj Mitrovici pre 21 godinu, ali, svoju sportsku avanturu počeo je u Dinamu, pre devet leta. Prošao je kroz poznatu pančevačku školu rukometa i jedan je od njenih najboljih izdanaka poslednjih godina. U Pančevu je završio Poljoprivrednu školu „Josif Pančić“. Za Bambija se može reći da je baš iskoristio priliku. Ozbiljne partije počeo je da pruža u Super B ligi, kada su se žuto-crni borili za prolaz u elitu. Takvu sezonu pretvorio je u svoj kapital. Ocenjen je kao jedan od najzaslužnijih za ulazak u najviši rang. Slično je bilo i tokom igranja u Super A ligi, na debiju u najvišem rangu, kada je naš Dinamo stigao do titule viceprvaka Srbije. U međuvremenu, sa saigračima, osvojio je i do dva kupa Vojvodine. Mogućnost da mlad igrač nastupa u Regionalnom takmičenju, kakva je SEHA liga, otvara nove opcije, širi vidike i daje ozbiljnu referencu u biografiji jednog sportiste. A, šta je u vezi sa Bunjevčevićem, momkom kordunaškog porekla, najbitnije istaći? Da je dobar sportista i veoma odan RK Dinamo. Na startu razgovora dotakli smo se uslova u kojima rade igrači, kao i njegovog viđenja SEHA takmičenja.

-Dinamo je odličan klub, ima ambiciozno vođstvo, a čine ga, ujedno, i dobri ljudi. Uskoro će biti punih 9 godina, računajući i mlađe kategorije, kako sam u Dinamu, a mislim da ove godine, ozbiljnije nego ikad, možemo da se borimo za titulu u domaćem prvenstvu kao i da osvojimo kup Srbije. Kad je reč o SEHA ligi, znam da je to odlično za nas, posebno za mlađe igrače. Igrajući u Regionalnom takmičenju možemo da steknemo potrebno iskustvo koje će nam trebati u nastavku karijere. U prvih šest kola, koliko toliko, držali smo se neko vreme u egalu sa većinom ekipa, ali, upravo to iskustvo, koje nama fali, presudilo je u korist protivnika, u skoro svim utakmicama koje smo do sada odigrali.

Nismo propustili priliku da Bambija pitamo i za lične ambicije. U kom smeru razmišlja mladi as?

-Naravno, kao i većina igrača, imam ambicije da jednog dana igram u inostranstvu. Za sad sam u Dinamo i 100% sam skoncentrisan na ambicije kluba.

Ti si i sam, kao dečak, krenuo s rukometom u Pančevu, u Dinamu. Šta bi poručio nekom neodlučnom momku, i privoleo ga de se i on posveti ovom sportu?

-Generalno bi svakom dečaku preporučio da se bavi nekim sportom. Nema lepše mogućnosti na svetu, od toga da upoznaš dosta ljudi, drugara, sa kojima ćeš se družiti i putovati u razne gradove, čak i inostranstvo, a i iz ličnog iskustva mu preporučujem da počne da trenira rukomet, jer, to je jedan od najlepših sportova.

S uspehom si završio srednju školu, predano ispunjavaš sve profesionalne obaveze. Da li stižeš da se posvetiš još nečemu, mimo sporta?

-Ako misliš na neki hobi, nemam ga. Možda je interesantno, volim da igram mali fudbal, čak, mislim da mi odlično ide, a ponekad odigram i koju partiju stonog tenisa.

Poznato je, ljudi u životu imaju mnogo planova, ali, retko ko ima cilj. Čini se da mladi Bunjevčević nije upao u ovu poznatu zamku. Kako sada razvija svoju karijeru, sasvim sigurno, mada to, ipak, od njega samog najviše zavisi, može se od ovog mladića tek očekivati ono pravo. Na putu zrelosti ima mnogo prepreka, ali, na dobitku je uvek onaj koji ima prava rešenja. Na terenu, Bambi je do sada lako donosio odluke, pa, preostaje samo da tako nastavi. Tako će sigurno ostvariti svoju centralnu nameru.T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -