RK Dinamo vpredstavlja: Milan Beli Mirković, desni bek

DOBRI MOMAK IZ KOMŠILUKA

Ako nam je dozvoljeno da procenimo, Mirković je, u ovom trenutku, prava dragocenost za RK Dinamo. Na poziciji koju igra, baš je malo kvalitetnih igrača u našoj zemlji, pa su njegovi nasutpi pod lupom. Ipak, učinak mu je sve bolji, čak, iznad proseka. Ima još nešto u vezi s ovim dobrim momkom, nenametljivim, van terena, a reč je o njegovoj briljantnoj igri u odbrani. Doprinos je baš vidljiv. Rođen je pre trideset dve godine, u Novom Sadu, oženjen je, a stekao je i gimnazijsko obrazovanje.

Milan je s rukometom počeo u Bačkoj Palanci, u Sintelonu, a zatim je ostvario zapaženu internacionalnu karijeru. Igrao je u dva navrata za Koper i Branik, u Sloveniji, a nastupao je i za mađarski Vesprem. Tokom 2014. bio u Vojvodini, po povratku u domovinu. Pre dolaska u Pančevo, zadržavao se još u Izraelu, Austriji i Islandu. Ostalo je zabeleženo, ima tri osvojene titule, dva kupa i jedan Čelendž kup.

Mirkovića svi znani zovu Beli, a evo šta nam je odgovorio na pitanje koliko RK Dinamo može u ovom trenutku?
-RK Dinamo je klub u razvoju, koji još nije postigao svoj pun potencijal, ali, u ovom stadijumu, ima mogućnosti da teži samom vrhu srpske lige.

A, kako vidiš žuto-crne u SEHA ligi?
-Početak Regionalnog takmičenja je bio dosta težak i trebao nam je duži period navikavanja na kvalitet rukometa koji je primetan u klubovima u SEHA ligi. Mada, kako vreme prolazi, mislim da se sve kreće u pozitivnom smeru.

Čime bi ti bio zadovoljan, na ličnom planu u RK Dinamo?
-Da budem što produktivniji član ekipe.

Beli, ti si iskusan rukometaš, veoma posvećen ovoj igri. Šta bi rekao dečacima i devojčicama, kako da ih privolimo igralištu?
-Preporučio bi da probaju rukomet i sve ostale sportove koji im se sviđaju .Da odaberu onaj koji im se najviše dopada i naravno, da probaju da se što duže zadrže u tom sportu.

Mnogo je obaveza u klubu iz Pančeva. Ipak, stižeš li nešto da radiš i van terena?
-Volim muziku, gledam filmove i serije, a često, pročitam i neku dobru knjigu.

Milan Beli Mirković nema neki rukometni patent ili ekstremni poduhvat, ali, radi ono što je najteže u sportu. Biti i ostati jednostavan. Dati gol više, odbraniti svoju mrežu-eto, taj recept ide uz junaka naše priče. U novo vreme, kad je mladima slava isper očiju, a ne težak rad, dobro je da postoje sportisti koji svojim primerom mogu da poduče, skrenu pažnju šta valja činiti. Dolaskom u Dinamo Beli je već proširio uticaj. Ako se ispune klupske i njegova želja, na proleće, može se reći, dolazak u Pančevo bio je pun pogodak za obe strane. Za sada, sve ide u dobrom smeru.

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -