U dvorani Šumice, u srpskoj prestonici, Crvena zvezda dočekuje Dinamo u 5. kolu plej-ofa Super lige Srbije. Taj duel na programu je 9. maja, od 19h

MAJSTOR-PONOSNA REČ

Kad u bilo kom poslu ostvarujete zapažene rezultate, ne znate za prepreke, imate neizmernu stvaralačku snagu, maštate za mnoge, o nedostižnim stvarima, preteča ste, neko ko vam se divi, onda ste VI-Majstor.

Danas, u savremenom sportu, pa čak i u Srbiji, na vrhu su ljudi koje krase navedeni epiteti, iz prvog pasusa ovog teksta, a, mi, u RK Dinamo, verujemo da ih ima i u našim redovima. U svemu što radite, biće poraza i uspeha, ali, nikada ne sme da se zagubi sreća. Ako je na terenu nema, onda je svaki napor uzaludan. Takođe, ne može, jedan, ili, nekoliko poraza, da potre sve ono lepo i značajno što je urađeno tokom godina unazad, kada se stvarala Dinamova rukometna poezija. Zato, sve ono što je bilo, treba ostaviti iza, odagnati u prošlost, i poći u susret narednim izazovima.

Traumatično je bilo posle poraza od Partizana, u prethodnom, 4. kolu plej-ofa, u Pančevu. Trebalo je sate i sate provesti u razmišljanju i sumnji, ali, tako je to u sportu i potpuno je ljudski. Emocije i adrenalin na istom mestu, u krvotoku svakog čoveka, daju burnu reakciju, bez obzira na poraz ili uspeh. Sada se sve sleglo, a mi, publika i svi drugi koji vole RK Dinamo, naručioci velikih dela, tu smo, čekamo da se ponovo radujemo. U svemu lošem, uvek ima i ponešto dobro, a pogled na tabelu, onu koja klasifikuje trenutno šest najboljih srpskih rukometnih timova, jasno kazuje, da ništa nije izgubljeno i da ima da se igra i igra.

ZVEZDA JE RIVAL ZA POŠTOVANJE
Pred nama je duel sa crveno-belima, u Beogradu. Utakmica, peta po redu u doigravanju, može mnogo da otkrije, posebno smer, u kojem će ići rivali koji se susreću od 19 sati, u sredu, 9. maja. Jednima trijumf vraća veru da mogu ponovo do samog vrha tabele, drugima poraz gasi i poslednju nadu za isto. Može se kazati i drugim rečima. Ukoliko onaj drugi pobedi, vraća se u igru za solidan plasman, a poraženi, verovatno, ispušta priliku za progres i oprašta se od borbe za titulu. Bilo kako bilo, Crvena zvezda je rival za poštovanje.
Nećemo o Zvezdi, neka Beograđani govore na terenu.
Znaju to u RK Dinamo, a velika je zabluda ako ljubitelji rukometa u našoj zemlji unapred nekoga proglase favoritom u ovoj utakmici. Nije ovde reč o bežanju od odgovornosti, ili odstupanju od načela, već želji da se moć pokaže na parketu, a ne u rečima. Jeste, crveno-beli su poslednji tim u plej-ofu, sa samo jednim osvojenim bodom, ali, prave profeseionalce to ne sme da zavara.
Vreme. Kako leti! Koliko puta pomislimo koliko je nezadrživo kratak naš put u ovom životu. Ipak, kad smo već tu, radimo to što želimo, hajde da ostavimo neki trag. Pred rukometašima Dinama je to, što bi slikari rekli-belo platno. U glavi imamo bezbrižnu lepotu igre, znamo kako da ono najbolje sprovedemo u delo. Eto trenutka da se pokaže svim sumnjivcima da se odvažnost i umeće nisu zagubili, negde u koferima sećanja, koji se neumoljivo pune.
Dobro izvežbana veština uvek izazove uspeh. Gol, odbrana... Do trijumfa.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -