RK Dinamo vam predstavlja: Luka Jovanović, dečko koji obećava

FOKUSIRAN NA USPEH

Svi mi, koji smo u u nekoj vezi sa sportom, dobro znamo da postoje talenti i talenti. Neko je rođenjem, zapravo, genetski, predodređen da nastavi putem uspeha, ali, često se dešava, nedostaje nešto da se se stigne do željenog cilja. Obično, a to je i jedina istina, ako izuzmemo zdravstvene probleme, falilo je rada. Trud da se ostvari zacrtano presudno utiče na same aktere, a radišnost uvećava procenat uspešnosti. Zato smo i naglasili da postoje i talenti koji sve to znaju, a kad je već tako, ništa, sa svojim bližnjima i trenerima, ne prepuštaju slučaju. Takav je i Luka Jovanović. Ovaj tinejdžer, sada bek Dinama, počeo je s rukometom u rodnom Valjevu, još kao osmogodišnjak. Visinom je plenio od prvog pojavljivanja na terenu, a kada igrama i ponašanjem pokazao da, osim znanja na igralištu, poseduje i porodični ponos, priča o mladom sportisti dobila je pun smisao. Dolaskom u Pančevo, Luka je na pravi način shvatio da se šansa za napredak ne pojavljuje često, te je, kako sam on ume, prionuo na posao.

Ovaj osamnaestogodišnji učenik četvrtog razreda „Tehničke škole“, dokazuje da ne zapostavlja ni obrazovanje. Kada ga je Ivan Petković, prvi trener RK Dinamo, pridodao seniorskom timu, malo ko je bio iznenađen. Ima Valjevac potencijala za ozbiljne domete, a, stekli smo utisak, posmatrajući ga na treninzima i utakmicama, njegovo razmišljanje i fokus na uspeh, sigurno će doneti i dobar rezultat, na klupskom i ličnom planu. Luka igra sve bolje, a tokom SEHA lige, pruža više nego solidne partije. Ukazano poverenje trenera oberučke je prihvatio. Poslednji duel u Regionalnom takmičenju, baš on je obeležio, kad je reč o momcima koji nose žuto-crni dres. Protiv favorizovanog RK Celje, dao je šest golova, najviše od svih saigrača. Koliko Dinamo može u ovoj sezoni, pitali smo Jovanovića na početku našeg dijaloga?

-Ovogodišnji klupski dometi su, po mom razmišljanju, osvanje titule u Super ligi, to jest, prvo mesto u plej ofu i osvajanje kupa Srbije.

 
Da li si zadovoljan izdanjima Dinama u ovoj sezoni?
-Do sada smo u svaku utakmicu ušli loše, nekako uplašeni, nesigurni, i tu su protivnici pravili razliku na terenu. U pojedinim utakmicama smo igrali dobro, ali, nažalost, većinom smo porazom završavali. Pre svega, zbog iskustva ostalih ekipa.

S obzirom da si, praktično, na početku profesionalne karijere, možeš li za naš klupski sajt reći nešto o ličnim ambicijama?
-Moje ambicije su u vezi sa pravim razvojem. Želim, a znam i da mogu, da se razvijem u kvalitetnog igrača. Možda ću zvučati neskromno, ali, razmišljam, naravno, za koju godinu, da igram i Ligu šampiona, kao i da budem deo naše reprezentacije.

Svakog sagovornika pitamo i nešto u vezi sa animacijom novih rukometaša. Kako privoleti decu na igralište?
-Predložio bih svakom dečaku i devojčici da se bave rukometom. Mnogo je razloga. Pre svega, rukomet je jedan od lepših sportova, gde se može razviti do prave ličnosti. Takođe, treba da znaju, mogu da steknu borbenosti, da se nauče fer-plej igri, a, svakako, ne sme se zaboraviti, fizička i psihička spremnost.

Luka, imaš li vremena za neki hobi? Šta radiš u slobodno vreme?
-Volim da sviram gitaru. Sviram je od malena. Inače, volim muziku da slušam. Takođe, volim i druge sportove, čak, igram ih, a kad god sam u prilici, pričam engleski jezik. Dobro mi dođu putovanja u inostranstvo, kojih je sa Dinamom bilo baš dosta u poslednje vreme. Kad smo već kod putovanja, a to mi interesantno da istaknem, ima još mnogo zemalja i gradova koje bih voleo da posetim, pa se nadam da će mi rukomet i to omogućiti.

Šta je pred Lukom? Mnogo rada i odricanja. S obzirom na njegovu konstituciju, mora da poradi na dobijanju više mišićne mase, a to će biti i ključno za njegov razvoj. Što se tiče rukometa-malo je tajni, već sada, za ovog sjajnog mladića. Jovanović pred sobom ima čistac. Samo od njega, bar najviše toga, zavisi da li će uspeti do kraja, pa kako sam navodi, stići do samog vrha, ili će otići drugom stazom. Do sada prikazanom, na terenu, kao i ponašanjem van njega, on je na pravom putu. Uz podršku, koju već sada ima, Luku Jovanovića još dugo ćemo gledati na našim i evropskim rukometnim terenima.

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -