U poslednjem kolu plej-ofa Super lige Srbije rukometaši Dinama, u petak, od 18h, u hali na Strelištu, dočekuju Crvenu Zvezdu

KRAJ JEDNE NEOBIČNE SEZONE

Deseti susret u doigravanju za titulu, ujedno, poslednji u aktuelnoj sezoni, rukometaši Dinama završiće pred svojom publikom. Već smo napomenuli, imaćemo o čemu da govorimo narednih dana, kad se umiri sve u srpskoj rukometnoj eliti, odnosno, saznamo ko je novi-stari šampmion naše zemlje.

Duel Pančevaca sa crveno-belima, bar kad je reč o rezultatu, nema značaja, mada, pobeda za kraj, razumljiva je opcija za domaćina. Nije uspela misija da se dinamovci domognu samog vrha, ili, makar SEHA lige, ali, to ne umanjuje sveukupnu vrednost kluba iz grada na Tamišu. Poslednjih godina, sa Beograđanima uvek je bilo neizvesno, a u pet pređašnjih susreta, Pančevci imaju trijumf više.

Kada smo se pre neku nedelju, u dvorani „Šumice“ suprotstavili sastavu koji predvodi Nenad Peruničić, nismo se nadali toliko dobrom izdanju njegovih izabranika. Šotić je imao svoje veče, a da ne beše Ivana Distola i njegovog pronicljivog gesta, na samom kraju utakmice, kada se prikrao odbrani domaćina, praktično, „ukrao“ im poslednju loptu, pa poentirao, rivali bi odneli po bod.

Osim pobede, tada, nije bilo mnogo detalja za pohvalu, kad je reč o žuto-crnima, ali, kao i uvek, računali smo, dva boda su dva boda. Sada, prava je prilika da se popravi utisak, dobije protivnik, nimalo lak, mada, njegovo mesto na tabeli ne ilustruje dovoljno dobro, ono što ovom prilikom ističemo. Znate šta, Zvezda je uvek Zvezda, a njen dolazak u Pančevo i dalje je praznik sporta.

DA SE POZDRAVIMO I ZAHVALIMO
Zadnji meč u ovoj sezoni prilika je i za još jedan detalj. Naravno, reč je o potrebi da se svi dinamovci zahvale vernoj publici. Završiće se ova sportska priča za dan-dva, ostvaren je rezultat kakav jeste, ali, navijači RK Dinama zaslužuju člstu desetku za svoj doprinos razvoju kluba.
Kada smo prošle sezone ostvarili istorijski uspeh, plasmanom na drugo mesto u srpskoj rukometnoj eliti, te učešće u SEHA ligi, prestižnom Regionalnom nadmetanju, znali smo da je ogroman posao pred nama. Toliko krupnih stvari je rešeno, još više detalja, ali, ma šta se dogodilo, gubili ili dobijali, ko god da je bio rival, publika je uvek bila uz svoj RK Dinamo.

Mnogo puta smo to istakli, ali, verujte, zaista je tako, retko, baš retko, sretali smo proteklih meseci toliku prisnost i podršku naviujača i sportista, kao što su je imali dinamovci. Bilo je i čudnih situacija. Dođete u neki grad, igrate sa velikim timom, kad ono, više Pančevaca od domaćih ljubitelja sporta. Šta tek reći za Halu na Strelištu. Skoro uvek je bila popunjena, a, recimo, duel protiv Nišlija, pre nekoliko dana, kada smo ugostili Železničar, dokaz je da ta ljubav ima karakter i ne može prestati.
Zato, želimo da vas još jednom pozovemo u ovdašnji hram sporta. Ne da nam pružite podršku, jer, to se podrazumeva, već da pozdravimo sve vas, najvernije dinamovce i zahvalimo na brizi, razumevanju i smislu za časno i lepo u sportu. Svi ste dobrodošli.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -