Pretposlednjem kolu SEHA lige dinamovci u sredu(14. marata)dočekuju dočekuju još jednog prvaka Starog kontinenta

KAŽEŠ ŠAMPION-MISLIŠ ZAGREB

Polako, ali sigurno, bližimo se kraju Regionalnog nadmetanja u rukometu. RK Dinamo će tek u narednom periodu sabirati utiske, no, već sada je sigurno, bilo je ovo veliko iskustvo za sve u našoj sportskoj družini. Zanimljivo, u završnici takmičenja, praktično, na samom kraju, ugostili smo(ćemo) dva prvaka Evrope. U prošlom kolu bio je to Vardar, a sada nam u Pančevo stiže PPD Zagreb. Taj susret je na rasporedu u sredu, s početkom od 20h a igra se u hali na Strelištu.
Ako smo za Skopljance govorili sve u superlativu, što je istina, onda za Zagrepčane sve isto vredi, samo još izraženije. Možda je nekome promaklo, mada, sumnjamo i iskrenim ljubiteljima rukometa, ali Hrvati su od početka Lige šampiona(punih 25 godina) čak dvadeset četiri puta bili takmac najboljima na našem kontinentu. Ne samo to, jer su dva puta i osvajali elitno nadmetanje(1991-92 i 1992-93). Prošlo je kroz ovaj tim sijaset sjajnih sportista, kao i trenera, a sada ih predvodi s klupe Zlatko Saračević dok su im uzdanice Vori, Horvat, Valčić, a tu je i srpski reprezentativac Dobrivoje Marković. Možda će biti ineteresantno da istaknemo: PPD Zagreb od 1992-2017, čak 25 puta uzastopno bio prvak Hrvatske.
Da li su oni favorit u susretu protiv Dinama?
Pa, da.

NEPRESTANO DOKAZIVANJE
U sportu, koji često imitira život, nema mnogo mesta za kukanje, posle poraza,čak ni preterano radovanje, nakon uspeha. Zato što je svaki novi dan za dokazivanje, pa vi sad vidite hoćete li napred ili ne. O susretu sa ekipom iz hrvatske prestonice, bivšim prvakom Evrope, na nedavno održanoj konferenciji za medije govorio je Ivan Petković, prvi trener RK Dinamo:
- Dolazi nam u goste renomirani protivnik. Imaju veliku tradiciju u staroj Jugoslaviji gde su imali velike sportske role, kao i u Evropi. U prilog tome koliko su veliki neka posluži činjenica da su od 25 godina koliko postoji Liga šampiona, oni učestvovali u eliti čak 24 puta. Takođe, od kada ih je preuzeo kolega Saračević, ove sezone igraju mnogo bolje. Naš zadatak, pre svega pred našom publikom, biće da ponovo odbrana bude na nivou, da damo sve od sebe, a ako nam se slučajno ukaže neka prilika da probamo da je iskoristimo. Pozivam publiku, da kao protiv Vardara, ponovo budu uz nas.
Dakle, jasno je. Koliko god da je rival velik i snažan, nema predaje. Naprotiv. Slično misli i Dejan Pralica, bek našeg tima, koji je pred meč u Pančevu istakao:
- Zagreb je velikan evropskog rukometa. Zaslužuju maksimalan respekt i dolaze da overe drugo mesto u SEHA ligi. Ipak, sa takmičarske strane, nama to ne treba ništa da znači. Pokušaćemo da pružimo što jači otpor kako bi se spremili što bolje za ono što nam sledi u domaćoj ligi. Nema dileme oni su favoriti ali probaćemo da ih iznenadimo.

Evo još jedne prilike za ljubitelje rukometa i poštovaoce Dinama, da napune halu na Strelištu. Sasvim sigurno, oba tima zavređuju pažnju, a ovo je jedan od mečeva koji će ostati zabeležen zlatnim slovima u istoriji pančevačke sportske družine. Da podsetimo. Utakmica se igra u sredu, 14. marta, s početkom u 20h.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -