RK Dinamo vam predstavlja: Jovan Stojanović, rukometna magija u glavi

STRAST I VOLJA

Lako ćete na igralištu, bilo kojih dimenzija i broja učesnika, prepoznati ozareno lice. Osim toga, pravi sportista, sem želje da uspe, pobedi rivala i samog sebe, uvek mora da računa na razna iznenađenja. Ponekad ona iskrsnu od strane protivnika, a često, nenamerno i sami priređujemo ista. Ipak, kad vas retko izneveri tlo pod nogama, znak je da umete da radite to čime se bavite, čak, da uživate u svim tim potezima i detaljima. Jedan od takvih, majstora, neobično donesenih odluka, jeste i Jovan Stojanović, sjajni srednji bek našeg kluba. Joca, kako ga zovu svi poznati, rukomet je zavoleo u rodnom Beogradu. Kao dečak obreo se u SKBG, gde je, vremenom, igrajući s lepljivom loptom, sazrevao kao rukometaš, ali i momak iz velegrada. Nije bilo teško zapaziti talenat Stojanovića. Ima crtu magičnosti, ona koja se ne sreće često, a takav potencijal, pre bi se reklo, dragulj, niko ne ispušta iz ruku. Dolaskom u Dinamo, a, ispostavi’e se, to je bio pravi potez, učestvovao je u svim dobrim delima koja su obeležila RK Dinamo poslednjih godina. Bio je tu kad se ulazilo u Super A ligu, pa osvojena titula viceprvaka Srbije. Ima i dva kupa Vojvodine, a sada je u timu koji nastupa u SEHA ligi. Mudrost Stojanovića ne primećuje se samo na terenu, jer, momak iz srpske prestonice, uspešno studira psihologiju na Fakultetu za medije i komunikacije, u rodnom gradu. Lako je pričati s njim, a kada smo mu rekli da nam treba nekoliko rečenica o aktuelnim zbivanjima u klubu, rado je pristao na razgovor.

-Dinamo je ekipa koja je za relativno kratak vremenski period postigla ogroman uspeh,može se, čak, reći i neočekivan. Sredina je jako i sazrela za ove 4 godine koliko sam tu, i nekako sve ide uzlaznom putanjom. Što se tiče ove sezone, u SEHA ligi, ne očekujemo rezultatski uspeh, već, više afirmaciju mladjih igrača i sticanje dragocenog iskustva za dalje. Kad je reč o domaćoj ligi, uvek sam optimista i mislim da imamo ekipu da postanemo prvaci države.

Pretpostavljam da ti je jasno, mnogi na rukometne utakmice dolaze zbog igrača kakv si i ti. Igraš glavom, što bi se reklo, mnogo je magičnih poteza s tvoje strane. Sada si u Dinamu, a šta nam možeš reći o ličnim ambicijama?

-Moje trenutne ambicije su u vezi da izvučem najviše što mogu iz SEHA lige i na kraju sezone pogledam realno gde sam u odnosu na neki vrhunski rukomet. Voleo bih da se oprobam u inostranstvu i krenem da jurim neku ozbiljniju karijeru, ali, sa druge strane, voleo bih i studiranje da uklopim uz to. Želim da odlučujem o svojoj budućnosti iz ugla diplomiranog psihologa.

Šta je tebe privuklo rukometu?

-Mene je privuklo kod rukometa što je dinamičan, kontaktni sport, koji razvija neki fajterski duh, želju za pobedom, i mislim da se uz njega i telo i um dobro razvijaju. Takođe, mislim da je to jedan od najkompleksnijih sportova, jer zahteva dobru fizičku i psihičku pripremu, koordinaciju, snagu i brzinu. Sve u svemu, reč je o pravom muškom sportu.

Već smo saznali u razgovoru s tobom da si odličan rukometaš i dobar student. A, kako provodiš slobodno vreme? Imaš li neki hobi?

-Imao sam sreću da sam kao mlad upoznao putovanja kamperom, kao i samo kampovanje. To je druga dimenzija putovanja, jer ste jako slobodni, i daje šansu da vi odlučujete onako kako želite. Kad budem imao više vremena, sigurno ću se posvetiti obilaženjem Evrope. Inače, omiljena zemlja mi je Italija, i voleo bih da naučim italijanski jezik. Nemački sam učio mnogo i dugo, pa mogu reći da ga, generalno, solidno i pričam. Otac mi je veliki posvećenik golfa, i to je njegova strast i hobi. Kada vidim s kojom željom i srećom priča o tome, sigurno da ću jednog dana i to probati.

Jovan Stojanović ima tek 21 godinu, ali, naučio je da čuva dostojanstvo, na igralištu i van njega. Rukometno znanje je tu, a njegova želja da estetski, na terenu, sve izgleda savršeno, poklapa se sa karakterom. Ima ozbiljnu šansu da ostvari ciljeve, na mnogim planovima. Do sada, već je pokazao, iako mlad, ne potcenjuje rivala, samo želi da ga nadigra, a to je vrlina svakog vrhunskog sportiste. U godinama pred njim leži odgovor na koju će stranu. Ipak, već sada je jasno, odluči li se za karijeru rukometaša ili psihologa, uspeh je zagarantovan.


T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -