U nedelju, u predposlednjem kolu plej-ofa, Super lige Srbije, RK Dinamo gostuje Partizanu. Susret će se odigrati na SC „Banjica“, s početkom u 19 i 30h

JASNA VREDNOST

S koliko se svežine i mirnoće, danas, posle trijumfa nad Železničarom, ekspedicija našeg kluba priprema za duel sa beogradskim Partizanom. Mogao bi to biti susret koji će dati konačan odgovor o vrednosti i mogućnostima. Mislimo na oba tima. Još pre izvesnog vremena, postalo je jasno, Pančevci ne mogu do titule, ali, ko je gledao utakmicu s Nišlijama, pa valjda je shvatio, kolika je, zapravo, vrednost žuto-crnih. Na drugoj strani, rukometaši Partizana, posle dobrih partija i nekoliko pobeda, imaju priliku da se domognu, čak, i samog vrha. Samo, postoji ozbiljna prepereka na tom putu.

Da, reč je baš o dinamovcima. Ako ste pažljivi pratilac zbivanja s rukometnih terena, makar, kad je reč o aktuelnom doigravanju, onda ste sigurno zadržali u sećanju poraz od crno-belih, u gradu na Tamišu, pre nekoliko nedelja. Bilo je to iznenađenje. Ne zato što je Dinamo, apriori, važio za favorita, već iz razloga-kvaliteta tima. Ipak, saznali smo da vera u pobedu, požrtvovanost i želja, kad-kad mogu biti presudni. Nažalost, bilo je to jedno od lošijih izdanja našeg tima poslednjih godina. Praktično, da ne naljutimo rivala, sam je sebe tada Dinamo porazio.

No, nećemo više o Partizanu. Neka govore na parketu. Već smo naglasili, u mnogo boljem ambijentu idemo preko dve reke da se na „Banjici“, tom prestoničkom hramu sporta, suprotstavimo zahuktalim izabranicima Nenada Maksića. Čini se, pronađen je dodatni motiv da se ova plej-of priča, na pravi način izgura do kraja. Sasvim sigurno, pobeda nad moćnim Nišlijama nije samo probudila ranjenog lava, već u prvi plan istakla činjenicu, dobro znanu, kad je sve kako treba, samo se Dinamo pita.

ISCRTAVANJE BUDUĆNOSTI KLUBA
Konkretno. Može li RK Dinamo da dobije Partizan? Pa, kako da ne! Toliko se to puta dešavalo u bliskoj budućnosti da je, možda, pravo pitanje, može li Partizan da savlada Pančevce? Beograđani su svoju sportsku tvrđavu izgradili davno. Bilo je uspojna i padova, a ova generacija na pragu je da krene, ponovo uzlaznom putanjom. Da li, oni, kao takvi, u ovom trenutku, imaju kvalitet za više, videće se najbolje u nedelju. Ili će shvatiti gde im je mesto u sistemu ili, podariti neke nove uspehe, brže nego što je iko očekivao.

U vezi s Dinamom, možemo reći, trijumf daje novu dimenziju u prihvatanju činjenice da je naš klub, ako ne zvanično, sigurno, formalno, među najboljima u Srbiji. Na krilima te istine valja graditi i budućnost. Iscrtati te koordinate, za naredni period, nije i ne može biti lak zadatak. No, sve će izgledati lakše i dostupnije, ako se u dva poslednja meča, u doigravanju, osvoje četiri boda. Uz malo sreće, jer i ostali rivali igraju jedni protiv drugih, te povoljne ishode sa tih susreta, eto Dinama ponovo u priči.
Bližimo se kraju aktuelne sezone. Biće mnogo vremena da se analizira pređeni put, svedu gledišta, napravi konačni saldo. Sve ide, nekako brzo, menjaju se raspoloženja, osvajaju i gube bodovi. Nov trijumf, nad Partizanom, svima koji vole Dinamo, doći će kao dezert posle ukusnog ručka. Ipak, za sve u životu mora se izboriti. Teren treba da bude jedino merilo nečije vrednosti. Biti pravi, sad, kad je važno, nije samo očekivanje. Ovde je reč o profesionalcima koji su svoj ugled sticali, ne smao pobedama, već izraženim karakterom pobednika. RK Dinamo ne čine pojednici, već tim. Kad celina zauzme prostor 20x40 metara, družina koja drži do sebe, bar kad je reč o sadašnjosti srpskog rukometa, nema šta da brine. Vrata se neće sama otvoriti, ali, dostojnost i umeće, svako će pozdraviti. Posle toga, prolaz je slobodan.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -