Susretom 9. kola, protiv RK Nexe, Dinamo danas nastavlja takmičenje u SEHA ligi

ISKRENO POŠTOVANJE

Nema se mnogo vremena za analize, čak ni za ozbiljan trening, jer, u poslednjem mesecu ove godine, kalendar predstojećih utakmica toliko je zgisnut, da samo najavljujemo i odjavljujemo mečeve. Takva je situacija i sada, pred duel Dinamo-Nexe.

Biće to prva utakmica ovih klubova u novijoj istoriji. Nije do sada bilo prilike da se sastanu tomovi iz Našica(Hrvatska) i Pančeva. Ipak, to ne znači da je gost protivnik koji ne zaslužuje pažnju. Naprotiv. Možda nije iz grupe klubova koji su u evropskom rukometnom vrhu, ali, ako vam kažemo da su se plasirali u grupnu fazu EHF Kupa, kao i da su stalni u SEHA takmičenju, sve postaje mnogo ozbiljnije, zar ne?!

Osnovani su još 1959. godine, a stariji ljubitelji rukometa ih se sigurno bolje sećaju. U novije doba, uz Zagreb, stalno pretenduju na vrh hrvatskog rukometa. U prvih osam kola ostvarili su jednu pobedu, ali su i dva puta igrali nerešeno, pa su, s razlogom, ispred Vojvodine i Dinama. Tim ima kvalitet, a u sastavu je nekoliko veoma dobrih igrača. Osim domaćih, tu su i Slovenci, a predvodi ih Hrvoje Horvat, sin mnogo poznatijeg oca, s istim imenom i prezimenom, koji je 1972. godine u Minhenu osvojio zlatnu Olimpijsku medalju za Jugoslaviju, a sa Partizanom iz Bjelovara bio evropski šampion.

Dakle, reč je o rivalu koji zaslužuje iskreno poštovanje, čak, koliko god nam se činilo da su nam po volji, igrački slabiji, mora se biti iskren. Oni su favorit u Pančevu, posebno ako se zna kakve su partije pružali u dosadašnjim susretima u SEHA ligi.

MOŽE LI DINAMO DA IZNENADI I ZADIVI?

Nije nam namera stvaramo tenziju pred ovaj susret, namećemo nepotrebna opterećenja, ali, ne treba ni bežati od činjenice da se sa RK Nexe može nadigravati. Oni imaju kvalitet, pun roster, već smo rekli, dosta kvalitetnih igrača. No, uvek postoji i faktor iznenađenja.

Ono što smo do sada uočili, kad je reč o igrama Dinama, trener Petković uvek ima neku novu taktičku zamisao. Iznenadio je Gonzalesa, pa Saračevića, a za te poteze javno je pohvaljen, baš od istih tih kolega. Naravno, nije mladi stručnjak mađioničar, niti ima čaroban štapić. Realno, pred nama je težak meč, ali, kako kažu poete, nada uvek poslednja umire.

Publika u Pančevu ima odnegovan odnos prema sportu, rukometu posebno, a toliko smo puta to već isticali. Potrebna je njihova prisutnost. Igrama u poslednje vreme, protiv Vardara i Zagreba, naročito, i sami akteri su dobrineli da se navijači još više uključe u ovu lepu sportsku priču. Zato, svi ste dobro došli. Utakmica Dinamo-Nexe igra se u utorak, u hali na Strelištu, s početkom u 19 sati.

Napred Dinamo! 

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -