U 6. Kolu SEHA lige RK Celje slavilo u Pančevu protiv Dinama(26:37)

IDEMO DALJE

Moglo bi se reći, slovenački tim, opravdao je ulogu favorita u ovom meču. Nije bila tajna, izabranci Branka Tamšea, i pre dolaska u grad na Tamišu, slovili su za sastav koji će bez većih problema savladati Dinamo. Tako je i bilo.

Još jednom je start utakmice, preciznije rečeno, celo prvo poluvreme, donelo je brigu žuto-crnima. Celjani su tim koji trči sve vreme, snažna tranzicija je njihova glavna odlika, a, u to smo se i mi, koji smo pratili utakmicu u Pančevu, uverili. Naravno, sve je polazilo od sjajne odbrane. Gosti iz Celja imaju dva sjajna golmana, Lesjaka i Panjtara, koji su fenomenalno čuvali svoj gol.

Dok su oni posao obavili na više nego zavidnom nivou, saigrači: Jurečić, Mlakar, Dušebajev, Vujović, kao i nekadašnji Dinamovac-Luka Mitrović, postizali su golove za visoku prednost u prvom poluvremenu(20:11). Dominacija na igralištu bila je potpuna, a klasa gostujućeg tima uočljiva. Uostalom, baš ti igrači, ravnopravno se nose sa elitom u Ligi šampiona.

U nastavku duela, konačno, videli smo pravi Dinamo. Šteta što desetak minuta u drugom poluvremenu nisu potrajali do kraja utakmice, pa bi utisak bio još pozitivniji. No, imalo se šta videti u pojedinim momentima. Kad su počeli da igraju svoju igru, smanjila se i prednost rivala, čak, pomislili smo, možda ćemo imati zanimljivu završnicu. Ipak, nije se to dogodilo, jer, RK Celje, ima više brzina u svom sistemu nadmetanja. Kad su uključili u stepen više, domaćin ih više nije mogao pratiti.

Rekli bi smo, nije se ništa strašno dogodilo, bez obzira na rezultat. Uostalom, i Luka Mitrović nas je posle meča uverio u to, rekavši:

- Što se tiče utakmice, rezultat je možda i previsok, ali naši golmani su bili odlični, a dinamovci su pravili neke tehničke greške koje smo kažnjavali uspešno. Želim Dinamu da nastave da rade pa će doći i bodovi.To je to. Zato-IDEMO DALJE

DOBROBIT

Igranje našeg tima u SEHA ligi, ma koliko bio bolan svaki poraz, mora se posmatrati višeslojno. Tačno je, ne voli niko kad gubi, ali, postoje porazi i porazi. Zato, ovu priču treba razumeti kao ulaganje u budućnost. Toliko puta smo već istakli da SEHA nama treba da posluži kao izuzetno nadmetanje sa kvalitetnim rivalima, a samo tako se i može napred. S obzirom da je svaki dan za učenje, a kad to činite sa nekim koje najbolji na Starom kontinentu, onda sve dobija i drugačiji tok.

Ima vremena da se isprave greške, a one su još uvek vidljive u svakom meču. Igra se pomalo bojažljivo, sa dosta tehničkih neispravnosti, a neretko, prisutna je i brzopletost. Sve su to unutrašnji problemi koji se radom eliminišu. Nažalost, a to javnost treba da zna, ne treniraju dinamovci, uopšte, na podlozi na kojoj igraju SEHA utakmice, a to je, priznaćete, baš hendikep. No,to je samo jedan od objektivnih problema na koje je, bar u ovom trenutku, ne moguće reagovati.

Duel sa RK Celje, svakako, čista je dobrobit za igrače, stručni štab, publiku, takođe. Sada će dinamovci samo trenirati, jer, u naredne, skoro, četiri nedelje, neće biti zvaničnih utakmica. Tek 14. novembra, Pančevci će ponovo na parket. Tada se susreću, u Skoplju, sa Vardarom, aktuelnim prvakom Evrope.

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -