Od 13.-15. aprila, u Skoplju, održaće se završnica SEHA-Gazprom lige i tako privesti kraju takmičenje koje traje osam godina. Za titulu najboljeg boriće se Vardar, Zagreb, Celje i Meškov

FINAL FOUR

Ako svako veliko putovanje započinje malim korakom, onda finiš istog mora proteći energičnije, i tako završiti započeti posao. Kako u životu, tako i u sportu. Trodnevni boravak u prestonici Makedonije, za domaći Vardar, zatim, Zagreb, Celje i Meškov, sve je osim pukog, još jednog predstavljanja javnosti. Mnogo je to više.

Susreti u prelepoj dvorani „Jane Sandanski“ u Skoplju, započinju danas od 17 i 45h duelom Vardar-Meškov, a zatim, nešto posle 20 sati, na teren će istrčati rukometaši Zagreba i Celja. Sutra, u subotu, 14. aprila, je dan pauze, a zatim, na kraju vikenda, pobednici će se boriti za trofej SEHA lige.

Inače, pripreme pred ovu završnicu počele su mnogo ranije, pa je rukovodstvo takmičenja, bez sumnje, još jednom uradilo sve da se učesnici i gosti, uvere kako je Regionalno nadmetanje, na putu da se uzdigne do nivoa velikih, evropskih sportskih svetkovina. Sama ideja u vezi sa povezivanjem rukometnih klubova iz regiona, ali i šire, nije nikakva novotarija, jer, već odavno postoji u košarci, bar na ovim prostorima, ali, sprovesti u delo i držati visok nivo iste, za svaku je pohvalu.

Ovog vikenda, u Skoplju, biće praznik sporta. Makedonci su poznati i fantastični navijači, ali, i svaki učesnik ovog fajnal-fora, računa na pomoć svojih ljubitelja rukometa, pa nema sumnje, biće ovo karneval rukometa, ali i lepote na tribinama. Ko će osvojiti ligu? Na to pitanje odgovor će dati učesnici na terenu, ali, domaćin, tim Vardara, aktuelni šampion Starog kontinenta, svakako, može se smatrati favoritom.

DINAMOVCI
U društvu izabranih, u Skoplju, naći će se i rukovodstvo Dinama iz Pančeva, koje je ove godine potvrdilo da se naš klub, ne samo nalazi u sjajnoj poziciji, u odnosu na godine pre, već da, čak i u ovako moćnim okvirima, kakva je i SEHA liga, ima šta da kaže na terenu i van njega. Zaista, kao retko kad, grad Pančevo i sam klub, učinili su sjajne stvari. Učešće u Regionalnom takmičenju bilo je za pohvalu, očekivanja su opravdana, a pozitivni komentari na sve urađeno, u veoma kratkom roku, kazuju da su i ljudi koji vode SEHA takmičenje, i te kako zadovoljni.

Dinamo je rekao svoje. U Skoplju, tamo gde je sada elita rukometnog sporta, prilika je da se još više učvrsti želja da se Pančevci ponovo nadmeću u ovom rangu. Korist od susreta sa Vardarom, Zagrebom, Celjem i drugima, vratila je veru da Dinamo može mnogo i u domaćem prvenstvu, koje uskoro startuje, u svom završnom delu.

Na lokalnom, ali i na globalnom planu, RK Dinamo sada ima čistac pred sobom. Jasno je u kom smeru želi da ide. Postavljeni standardi, bar za srpske uslove, sve ljubitelje sporta još više ohrabruju da je došlo neko novo vreme. Da li će, već za mesec, dva, sve sijati i biti posuto ružama, videćemo?! Ipak, ono što je već sada poznato, ide u prilog optimistima koji, ne bez razloga, tvrde: Dinamo je jedan od najboljih timova koje smo gledali u poslednje vreme, bar u Srbiji. Svidelo se to nekom ili ne, žuto-crni su tu, vrebaju iz prikrajka, do konačnog uspeha.

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -