Susretom u Novom Sadu, protiv Vojvodine, u 7.kolu plej-ofa Super lige Srbije, rukometaši Dinama nastavljaju svoj pohod. Duel u dvorani „Slana Bara“ igra se u petak, s početkom u 19h

DOBAR DAN SRPSKA ATINO

Približili smo se svi, koji smo u vezi s RK Dinamo, utakmici istine. Susret protiv crveno-belih, rivala koji je obeležio novije vreme srpskog rukometa, nešto je posebno. Više je to, makar u ovom trenutku od derbija. Taj meč i eventualna pobeda, sada donosi veliku prednost, u odnosu na većinu takmaca koji se nadmeću u doigravanju za titulu.
Tokom svoje karijere dosta momaka koji sada nosi žuto-crnu opremu imala je velikih uspeha. Osvajali su titule, igrali u Ligi šampiona, godinama se nadmetali u inostranstvu. Put ih je, ipak, doveo u Pančevo, u klub bogate tradicije, a skoro sedam decenija postojanja, daje nam za pravo da to tvrdimo. Bavićemo se malo strukturom njihovog uspeha. Ima tu detalja koji nam jasno ukazuju da je neko kvalitetan, a uz rad i dobro vođenje, bilo je mnogo lakše stizati do pehara i drugih trofeja. Ipak, kada bi dali najbolje što znamo, u analizi, koristeći najmerodavnije metode, sve ono u svetskim okvirima što nam stoji na raspolaganju, teško bi razotkrili tajnu. Da, tajnu uspeha svakog pojedinca. Znate zašto? Zato što je svako od tih momaka jedinstven.

Da li se uspeh može ponovoti? Pa, kako da ne. Kako? Najlakše je kad priznate da u nečemu grešite, pa onda marljivošću i strpljenjem, eleminišete svaku prepreku na putu. Tačno je, bilo je grešaka, čak i neprimerenih za ljude koji su toliko dugo u profesionalnim vodama, ali, ako uzmemo u obzir da je svaka utakmica živ organizam, a minuti tokom duela, retko kad isti, onda je jasnije o čemu pričamo. Dakle, ako ste jednom uspeli, nema razloga da se to ne ponovi. Takav je slučaj i sa ovim susretom pred nama. Vojvodina je za poštovanje, ali cilj je cilj. Zato-dobar dan Srpska Atino-stižemo.

NAJBOLJI IZBOR
Trijumf je uvek najbolji izbor. Svojim reakcijama na terenu i van njega, svesno ili ne, svaki sportista izaziva i skreće pažnju. Ipak, sve što čini, ljudi će uvek više ceniti rezultate koje postiže, nego kakvu je nameru imao. Duel sa Novosađanima je prava prilika da se pokaže kako niko u dresu RK Dinamo nije zaboravio rukomet. Istrpeti kritike, često i neutemeljene nije lako, ali takav je život na javnoj sceni. Svi smo podložni sudu javnosti. Pravi rival traži istog takvog takmaca, a teren 20x40 metara je idealno mesto za nadigravanje i priču o uspehu.

Ne može se u boj, da se arhaički izrazimo, bez energetske oluje. Motivisanost, uz dozu adrenalina, plus prijateljstvo među igračima, uvek komponuje note koje donose rezultat. Momci, treba da znaju, kada se sve završi, postoji samo jedna istina. Bolje je biti srećan nego u pravu.
Da li je pobedom u Novom Sadu RK Dinamo bliže cilju? Svakako! Dinamovci, potencijalno, imaju sve resusrse na raspolaganju. Tačno je, povređeni su Jelić, Šaponjić, golman Petrović i svi nedovoljno spremni za Vojvodinu. Ipak, evo prilike da svi koji mogu, testiraju svoju hrabrost. Na nama je da odlučimo: Hoćemo li da čekamo novu šansu ili da izgradimo uspeh sada?

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -