Dinamovci u srećnoj završnici stigli do dva dragocena boda protiv Crvene zvezde u Beogradu

DISTOL-FAKTOR IZNENAĐENJA

Crvena zvezda – Dinamo 29:30 (14:14)

Beograd - Dvorana: Šumice. Gledalaca: 250. Sudije: Antić i Jakovljević. Sedmerci: Crvena zvezda 3 (2), Dinamo 3 (2). Isključenja: Crvena zvezda 6, Dinamo 8 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Rajičević, Radisavljević, Pejčinović, Đurković, Ljubenović, Zejak, Mandić 5, A. Babić 2, D. Babić 1, Bugarinović 1, Šotić 11, Peši, Kljajić 5, Čolović, Milosavljević 4, Ivanović.

DINAMO: Jelić, Elezović 5, Mirković 6, Pilipović 5, Radanović, Pralica, Distol 1, Petrović, Dimitrijević 5, Šaponjić 2, Radovanović, Stojanović, Banduka 2, Slavuljica 2, Žujović 2.

Pričali smo, i na ovom mestu, stvarno je ovo bio još jedan težak meč za žuto-crne. Nije tajna, rukometaši Zvezde imaju mnogo unutrašnjih problema i briga. Zaista, u veoma su teškoj situaciji, skoro, nikad težoj u novijoj istoriji renomiranog sportskog kolektiva. Ipak, Nenad Peruničić, nekada najbolji igrač planete, a sada stručnjak koji neprestano diže svoju reputaciju, i njegovi sledbenici, ponašaju se na terenu kao da im je sve potaman, želeći da, pre svega, sebi daju na značaju. Ne samo u plej-ofu, već i kada je reč o većini utakmica u Super ligi. Dinamovce su propisno namučili, čak, ne bi bilo nezasluženo da su uzeli bod, možda…

Uverili smo se tokom duela u srpskoj prestonici, Pančevcima su misli još u susreu s Partizanom, a grč, da ne kažemo strah od pobede, stezao ih je dugo, ma, skoro do kraja utakmice. No, za razliku od meča protiv crno-belih, u Pančevu, sada se dosta toga menja, u samoj orijentaciji naših igrača. Radovanović na golu je branio onako kako njegova reputacija i nalaže, bez obzira što je još uvek golobrad i neiskusan. Mladi Beograđanin je toliko talentovan i radan, da mu karijera nije upitna, ali, ako želi uspeh, onaj pravi, neka mu susret sa Zvezdom bude ideja vodilja za nastavak doigravanja u Super ligi Srbije. Sačuvao je Dinamo kad je bilo najpotrebnije, branio celu utakmicu(Petrović je rovit) i okuražio ostatak tima da deluje. Bitni su golovi Dimitrijevića, Elezovića i Mirkovića, bekova žuto-crnih, a kada ih ova trojica postižu, onda ni pobeda ne izmiče. Uz raspoloženog Pilipovića(5) ta se priča u vezi s važnosti napada zaokružila. No, ono najbitnije u meču uradio je Ivan Distol. Kada su Beograđani izjednačili, tek nekoliko sekundi do kraja utakmice, gol im je bio prazan. Lopta je krenula ka njihovoj mreži, nekako su uspeli da je vrate u teren, na sedam-osam metara, ali, Distol se prišunjao, uzeo je i plasirao tamo gde treba. Kraj-Pobeda! Kakav stepen pronicljivosti iskusnog dinamovca. Svaka cast!

POSLOVNI PODUHVAT ILI SVE U ŽIVOTU
Sve što radimo u životu, to naše delo, nikada neće ostati upamćeno ako kvalitet ne bude začinjen ljubavlju. Tako je i u sportu. Može se trenirati višesatno, ma, neprestano, na igralištu, teretani. Možete angažovati najbolje trenere i mentore, sve vam je to zabadava, ako ne unosite emocije i ne radujete se onome čemu težite.
Možemo biti racionalni, hladne glave govoriti o značenju svakog uspeha i propasti, ali, nikada ne smemo zaboraviti da nećemo daleko dogurati ako su nam u mislima samo poslovni poduhvati. To što delamo, mora nam biti kao da nam je sve u životu. Protiv Zvezde, koliko god se činilo da nešto fali, te, nikako da se pokrene mehanizam, uvek treba biti pošten, pa priznati. Dok se ne identifikuje problem, neće biti ni napredka. Stekli smo utisak, da su se dinamovci, baš tokom ovog duela, nimalo lakog za njih, okrenuli jedni prema drugima, i priznali gde greše. Ovog puta, imali su sreće, pa stigli do pobede. Sve što ih čeka, već za koji dan, samo su stepenice ka vrhu. Imaju sve što im je potrebno. Idemo onda.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -